Μίκης Θεοδωράκης: «Οι κρυμμένες αλήθειες για το όνομα "Μακεδονία" επί Μητσοτάκη»

Άγνωστες πτυχές της συζήτησης που έγινε την εποχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη για το Μακεδονικό ζήτημα αποκαλύπτει ο Μίκης Θεοδωράκης με άρθρο του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ».
Στο άρθρο του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ», ο Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας σε άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στην εφημερίδα με τίτλο «Λύτρωση από τον Αλυτρωτισμό», αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση

Πώς προκύπτει η δέσμευση Καραμανλή για τον όρο «Μακεδονία»

Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τα πέντε ιστορικά ντοκουμέντα για την αποδοχή του όρου «Μακεδονία»....

Με οξείς χαρακτηρισμούς, αλλά χωρίς αντιπρόταση, επιχειρεί η αντιπολίτευση να διαβάλλει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Μόνο που αυτό που προσπαθεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση είναι να διαπραγματευθεί με βάση την ενιαία πολιτική γραμμή στο ζήτημα, η οποία διαμορφώθηκε το 2007-2008, με κυβέρνηση δηλαδή Νέας Δημοκρατίας και επικυρώθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Οι θέσεις των κομμάτων και οι διαδηλώσεις του 1992 για το όνομα της ΠΓΔΜ (εικόνες – video)

Επιμέλεια: Αντώνης Ρηγόπουλος
Τέσσερις συσκέψεις πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι τρεις έγιναν το 1992 και η τελευταία το 1993. Παράλληλα, οι μαζικές συγκεντρώσεις που γίνονταν την περίοδο εκείνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έδιναν τον τόνο και ασκούσαν σοβαρές πιέσεις στις θέσεις των κομμάτων.

Το πρόγραμμα Τσίπρα στο Νταβός. Συναντήσεις με Ζάεφ, Ράμα και Λαγκάρντ

Για το Νταβός της Ελβετίας, όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, την Τετάρτη και με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ την Πέμπτη. Διμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. 

Σκόπια: Φωνάζει ο κλέφτης

Δεν είναι καθόλου εύκολο να χρησιμοποιήσει κανείς την κοινή λογική και να ξεφύγει από τους παραλογισμούς που δημιουργούν καταστάσεις στις οποίες συνυπάρχουν τεράστια γεωπολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά και στρατηγικά συμφέροντα. Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για τα Βαλκάνια, «την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης»!
Πάρτε παράδειγμα τα Σκόπια.
Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 356 π.Χ. στην Αρχαία Πέλλα και πέθανε τον Ιούνιο του 323 π.Χ. στην Βαβυλώνα (σημερινό Ιράκ).

Bloomberg: Πώς η καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης θα μειώσει την ανεργία στην Ελλάδα

Με την ανεργία να αυξάνεται κατά 20% τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια και τους Έλληνες να έχουν υποστεί σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους, η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει πλέον την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην πόλη της Βέροιας ως ένα ιδιαίτερα πιθανό σενάριο για την ενίσχυση της οικονομίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg.
Το πρόγραμμα που μελετά η κυβέρνηση ίσως μάλιστα γίνει πραγματικότητα μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Συντάξεις: Γιατί είναι τυχεροί όσοι έχουν έστω ένα ένσημο πριν το 1993

Πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που έχουν έστω και ένα ένσημο πριν από το 1993, παίρνουν σύνταξη πλήρη ή μειωμένη, από 60 ετών, μετά τα νέα όρια ηλικίας που ισχύουν από τον Αύγουστο του 2015.
Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, το «κλειδί» για την έξοδο είναι να συμπληρώσουν με εργασία, ανεργία ή εξαγορές χρόνου ασφάλισης, ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών μέχρι το 2012. Τα ένσημα ως το 2012 τους κατοχυρώνουν με όρια ηλικίας που ξεκινούν από τα 56,5 για τις μητέρες ή τα 59,5 και 60,2 ετών για όσους έχουν έως το 2012, με αναγνωρίσεις χρόνου ασφάλισης, τις 10.500 ημέρες εργασίας.

Μπουτάρης: Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις

«Πονεμένη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, την «ιστορία του μακεδονικού» στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας, σε φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου #PRESSnext_gen.
«Η ιστορία του μακεδονικού είναι πονεμένη. Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Όμως δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για

Πράσινο φως από το Eurogroup για τη δόση 6,7 δισ. ευρώ

Ολοκλήρωσε το Eurogroup τις συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος .
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έδωσαν σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόση 6,7 δισ. ευρώ και χαιρέτισαν την υλοποίηση των περισσότερων προαπαιτούμενων της γ΄ αξιολόγησης. Η δόση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα χωριστεί σε δύο υποδόσεις. Η πρώτη, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, θα δοθούν τον Φεβρουάριο.