Conor McGregor's father cracks down on Zelensky #pravda #russia #ukraine


Ο πατέρας του Conor McGregor χτυπά τον Zelensky #pravda #russia #ukraine english.pravda.ru/news/society/1

«Sarmat» μέχρι το 2070 ανακοίνωσαν οι Ρώσοι: Ο τρόμος των ΗΠΑ

 O «Sarmat» θα είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος στη ρωσική πυρηνική ασπίδα

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος « Sarmat » θα παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι τη δεκαετία του 2070 λόγω των τακτικών και τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Αυτό ανακοίνωσε ο Σεργκέι Ποροσκούν, αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (Ракетные войска стратегического назначения; RWSN).

Μακελειό Βρετανών και Αμερικανών μισθοφόρων έξω από το Χάρκοβο σε ρωσική ενέδρα

  Μια αποτυχημένη επίθεσή τους σε ρωσικό όχημα προκάλεσε ρωσική «κόλαση»

Ρώσοι πέφτουν σε ενέδρα Αμερικανών και Βρετανών μισθοφόρων που βάλλουν με αντιαρματικό όπλο  «Matador» σε τροχοφόρο ΤΟΠΜ BΤR-80, το οποίο παραδόξως δεν καταστράφηκε (μάλλον η γωνία βολής δεν ήταν σωστή) και το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει σκληρή μάχη στην οποία συμμετείχε και ο 30χρονος Μπεν Γκραντ, πρώην μέλος των βρετανικών ειδικών δυνάμεων γιος της βουλευτού των Βρετανών Συνητηρητικών, Έλεν Γκραντ. 

Όπου φύγει-φύγει οι ξένοι μισθοφόροι από την Ουκρανία

 Συμβουλεύουν επίδοξους μισθοφόρους να μην πάνε να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό

«Ξένοι μισθοφόροι εγκαταλείπουν την Ουκρανία λόγω έλλειψης όπλων και συμβουλεύουν άλλους μαχητές να μην πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας», μεταδίδουν μεγάλα δυτικά μέσα.

Σε μια συνέντευξη στην Washington Post, ξένοι μισθοφόροι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες μοιράστηκαν ότι έπρεπε να πάνε στη μάχη με ανεπαρκή όπλα μπροστά στις ανώτερες δυνάμεις του ρωσικού στρατού, εξαιτίας των οποίων υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

«Πόρτα» από Ιράν σε Γαλλία και Γερμανία για δυο τάνκερ: «Είναι ανάρμοστη ανάμιξη στα εσωτερικά μας»

 «Πόρτα» έριξε το Ιράν στην ανάμιξη της Γαλλία και της Γερμανίας σε ότι αφορά την κατάσχεση των δυο τάνκερ υπό ελληνική σημαία. 

Σε ανακοίνωση ο Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών: «Μια τέτοια ανάρμοστη ανάμιξη της Γαλλίας και της Γερμανίας στην ανεξάρτητη δικαστική διαδικασία της χώρας μας δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων»

Ολλανδία και Γερμανία θα κάνουν γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα

 Η Γερμανία και η Ολλανδία πρόκειται να πραγματοποιήσουν από κοινού γεωτρήσεις για ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση την Τετάρτη, μία ημέρα μετά τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη χώρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταλλείων Χανς Βίλμπριφ «εξέδωσε σήμερα τις άδειες για το ολλανδικό μέρος», αναφέρεται σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «μια επιταχυνόμενη διαδικασία για τις απαιτούμενες άδειες βρίσκεται σε εξέλιξη» στη Γερμανία.

«Το υπουργικό συμβούλιο υποστηρίζει την εξόρυξη φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, προκειμένου, για παράδειγμα, να έχουμε επαρκές φυσικό αέριο για τη θέρμανση των σπιτιών μας», ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας και Κλίματος.

ΗΠΑ:Το οικονομικό κόστος και το στίγμα εμποδίζουν τους νέους με κατάθλιψη να αναζητήσουν βοήθεια

 • Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα έρευνα, άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών με κατάθλιψη δεν αναζητούν βοήθεια για τουλάχιστον ένα χρόνο.

• Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αναζήτηση βοήθειας είναι το οικονομικό κόστος.
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ έχει δηλώσει πως η χώρα του βρίσκεται εν μέσω κρίσης αναφορικά με την ψυχική υγεία των νέων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Σίτι της Νέας Υόρκης  βρήκαν πως πολλοί νέοι ενήλικες που βιώνουν μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο (MDE) δεν αναζητούν βοήθεια.

Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο ο άνδρας που πυροβόλησε τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981

 Ομοσπονδιακός δικαστής ήρε σήμερα και τους τελευταίους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στον Τζον Χίνκλεϊ, τον άνθρωπο που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν και άλλους τρεις, το 1981, όπως ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον, ο δικαστής Πολ Φρίντμαν ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο που ίσχυαν ακόμη για τον Χίνκλεϊ. Η εντολή του δικαστή θα εφαρμοστεί από τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το Fox News. Ο Χίνκλεϊ ήταν ήδη ελεύθερος και ζει μόνος του στο Ουίλιαμσμπεργκ, στη Βιρτζίνια.

Ντ. Πεσκόφ: Οι ΗΠΑ ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” – Πιθανή μια συνάντηση Πούτιν με Ζελένσκι

 Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά με την προμήθεια εξελιγμένων πυραύλων στην Ουκρανία και δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι το Κίεβο δεν θα τους εκτοξεύσει εναντίον του ρωσικού εδάφους.

«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ σκοπίμως ρίχνουν “λάδι στη φωτιά”. Οι ΗΠΑ προφανώς εμμένουν στη γραμμή ότι θα πολεμήσουν τη Ρωσία έως τον τελευταίο Ουκρανό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία εξελιγμένους πυραύλους που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια ρωσικούς στόχους με ακτίνα δράσης 80 χιλιομέτρων στο πλαίσιο ενός εξοπλιστικού πακέτου 700 εκατ. ευρώ που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα.

Ταινίες της εβδομάδας: Aλληγορία, θρίλερ, ψυχεδέλεια αλλά και ωμός ρεαλισμός

 «Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι» στον εφιαλτικό κόσμο του Men, μα πώς θα ήταν ένας κόσμος μόνο με γυναίκες; Την απάντηση δίνει ο Βρώμικος Παράδεισος, όπου ξεθάβουν την …Κέιτ Μπους (που είναι και για άλλους λόγους επίκαιρη αυτήν την περίοδο)! Ένα κορίτσι στη Γαλλία του ’60 έρχεται αντιμέτωπη με τους νόμους κατά της άμβλωσης στο Γεγονός, ενώ ένα κορίτσι στην Τσεχοσλοβακία της ίδιας εποχής εμπιστεύεται εύκολα και ωριμάζει βίαια στους Έρωτες μιας Ξανθιάς. Μία πόρνη προσπαθεί να βρει

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο αδιανόητο φιάσκο των «άριστων» του υπουργείου Παιδείας

 Κριτική στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο Παιδείας, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που άπτονται των βαθμολογιών και της ενημέρωσης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου.

Σε ανακοίνωση του ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρονται τα εξής: «Το έκανε πάλι το θαύμα της η υπουργός Παιδείας. Απορροφημένη στη συνδιοίκηση και τον συντονισμό των μονάδων ΜΑΤ και των μηχανοκίνητων που χτυπούν και

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κίνα – Τουλάχιστον ένας νεκρός και έξι τραυματίες

 Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και έξι τραυματίστηκαν την Τετάρτη 1/6 σε σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών και τον μετασεισμό που έπληξαν την επαρχία Σετσουάν (νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας), σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε στις 17.00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Λουσάν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά της περιφερειακής πρωτεύουσας Τσενγκντού, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό κέντρο σεισμολογικών δικτύων (CENC).

Τρία λεπτά αργότερα ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών στη γειτονική περιοχή της Μπαοσίνγκ, σύμφωνα με το CENC.

Ζαχάροβα: Άθλιες οι δηλώσεις των Ευρωπαίων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

 Οι δηλώσεις ευρωπαίων πολιτικών ότι η Ουκρανία δεν μπορεί ακόμη να επιδιώξει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άθλιες απέναντι στο Κίεβο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδει το RIA Novosti.

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι σχεδόν όλες οι μεγάλες χώρες της ΕΕ αντιτίθενται στο να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.

ΕΕ: Επιβεβαιώθηκαν οι κυρώσεις κατά του Ρώσου ιδρυτή της διαβόητης ομάδας Wagner

 Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη επιβεβαίωσε τις κυρώσεις που αποφασίσθηκαν το 2020 κατά του Ρώσου ολιγάρχη Γεβγκένι Πριγκόζιν, προσώπου του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, για την ανάμειξή του στην αποσταθεροποίηση της Λιβύης με το μισθοφορικό του σώμα, την διαβόητη ομάδα Wagner, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο 61χρονος επιχειρηματίας, που κατηγορείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στήριξε οικονομικά τις δραστηριότητες της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner στην Λιβύη, είχε ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την ακύρωση της απόφασης. Επικαλέστηκε «παραβίαση της

Σολτς: «Συμφώνησα με τον Κ. Μητσοτάκη για παράδοση όπλων στην Ουκρανία»

Βερολίνο, Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Η Γερμανία στηρίζει την Ουκρανία και με βαρέα όπλα και θα διαθέσει και σύγχρονο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων, όπως εξήγγειλε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Μιλώντας στην Ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag) ο καγκελάριος υπογράμμισε και τη συνεργασία Γερμανίας-Ελλάδας στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.

«Μόλις χθες συμφώνησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη», είπε ο Σολτς, η Ελλάδα θα δώσει τα σοβιετικής κατασκευής

Ισπανία: Παράταση των ελαφρύνσεων στα καύσιμα και την ενέργεια για το καλοκαίρι

 Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Την παράταση των ελαφρύνσεων και της άμεσης βοήθειας που ισχύουν από 1ης Απριλίου μέχρι 30 Ιουνίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αποφάσισε η ισπανική κυβέρνηση και για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα το έκτακτο πακέτο μέτρων που ισχύει από 1ης Απριλίου – 30 Ιουνίου στην Ισπανία περιλαμβάνει 6 δις ευρώ άμεση βοήθεια και φοροελαφρύνσεις και 10 δις ευρώ σε δάνεια με την εγγύηση του κράτους (ICO- Instituto de Crédito Oficial). Αναλυτικά θα υπάρξει παράταση: