Τεχνολογία:Google: To Android 5 Lollipop προ των πυλών - Νέες συσκευές Nexus

H Google αναβαθμίζει το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα Android για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones)
H Google αναβαθμίζει το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα Android για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones), παρουσιάζοντας τη νέα έκδοση "Lollipop". Επίσης, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε μια σειρά νέων ηλεκτρονικών συσκευών Nexus που λειτουργούν με Android: πρόκειται για έναν υπολογιστή - ταμπλέτα, ένα «έξυπνο» κινητό και ένα media player.

10 νέα supermini στο Παρίσι *Οι παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρεμιέρες της γαλλικής έκθεσης αυτοκινήτου

. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού που άνοιξε τις Πύλες του στις 2 Οκτώβρη, η σημαντική κατηγορία των supermini έχει έντονη παρουσία, είτε με ολοκαίνουργια μοντέλα παραγωγής, είτε με άλλα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο εξέλιξης, είτε με εντυπωσιακά πρωτότυπα που κουβαλούν υπερσύγχρονη τεχνολογία για οικονομία στα καύσιμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- Παρά το «αλεξίπτωτο» από τις Βρυξέλλες, το Χρηματιστήριο συνέχισε την πτώση-Στις 869,16 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Χ.Α

Στις 869,16 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, σημειώνοντας πτώση 2,22% – Εντείνονται οι πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι δηλώσεις του επιτρόπου για θέματα Οικονομίας, Γιούρκι Κατάινεν, ότι η Ευρώπη θα στηρίζει την Ελλάδα και μετά την ολοκλήρωση του σημερινού προγράμματος, με όποιο τρόπο χρειαστεί για να εξασφαλιστούν λογικές συνθήκες χρηματοδότησης, δεν μπόρεσαν να σταθεροποιήσουν την αγορά,

Mel Gibson: Δείτε το πολυτελές σπίτι που πουλάει στην Κόστα Ρίκα

Το ισπανικής αρχιτεκτονικής αυτό σπίτι του Gibson βρίσκεται σε ένα τεράστιο κτήμα που είναι στην κυριολεξία σαν ζούγκλα και είναι σε μέρος που δύσκολα μπορεί να το βρει κανείς
Ενα υπέροχο και φυσικά πολυτελές σπίτι στην Κόστα Ρίκα διαθέτει ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Mel Gibson, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει αποφασίσει να το πουλήσει.

Σπάει ταμεία η κρητική version του «Do you love me»-Το βίντεο που «σαρώνει»

Σπάει ταμεία η κρητική version του «Do you love me»-Το βίντεο που «σαρώνει»
Ένα επτάλεπτο βίντεο που μας χαρίζει γέλιο μέχρι δακρύων – Το γνωστό τραγούδι «Do you love me» που έγινε παγκόσμια επιτυχία, απέκτησε και κρητική version

«Χρειάζονται περισσότεροι ανθρώπινοι πόροι για να αντιμετωπιστεί ο Έμπολα»

Η Αφρική πρέπει να κινητοποιήσει περισσότερους ανθρώπινους πόρους για να αντιμετωπίσει την επιδημία του ιού Έμπολα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, Ενκοσαζάνα Ντλαμίνι-Ζούμα.

Κακλαμάνης σε Χαρδούβελη: Είστε φιλοξενούμενος σε αυτή τη Βουλή

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσε από το Κοινοβούλιο ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Αφορμή στάθηκε η μη απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε τοποθετήσεις των βουλευτών που ήταν παρόντες στην Βουλή, ενώ αντιθέτως σχολίασε την τροπολογία της Ντόρας Μπακογιάννη που δεν ήταν παρούσα στην συνεδρίαση.

Τηλεδιάσκεψη Κορυφής: Η πιο σοβαρή υγειονομική κρίση ο Εμπολα

Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από τους Ευρωπαίους μιαν«σημαντικότερη» προσπάθεια - Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί αύξηση της βο ήθειας- Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα, Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν κυρίως την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και τον καλύτερο συντονισμό της πρόληψης απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου

Γεωργιάδης: Οι αγορές μας άδειασαν γιατί προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

«Οταν άκουνε όλες αυτές τις παλαβομάρες ότι θα ξηλώσουν τα πάντα αν έλθουν στην εξουσία τι περιμένετε να κάνουν οι αγορές;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης
Αλληλοκατηγορούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις αγορές.

Δήλωση στήριξης από τις Βρυξέλλες ζητά η Αθήνα

Για να ηρεμήσουν οι αγορές – Για "απόθεμα" κι όχι για γραμμή στήριξης μιλάει τώρα η κυβέρνηση - Bloomberg: Η Ελλάδα τρομάζει τους επενδυτές - Reuters: η ελληνική κυβέρνηση το ξανασκέφτεται για έξοδο από το πρόγραμμα - CNBC: Η Αθήνα μπορεί να πυροδοτήσει νέο γύρο κρίσης στην Ευρώπη - Αγωνία για το αν θα συνεχιστεί και σήμερα η "κατηφόρα" στο Χ.Α

Τραβούν τη χώρα μαζί τους στον βυθό

Του Μπάμπη Αγρολάμπου

Σε νέα περιδίνηση, πολύ χειρότερη από την προηγούμενη που οδήγησε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, μπαίνει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να πολώσει το πολιτικό κλίμα. Η επιλογή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά να πάει σε μετωπική σύγκρουση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, εν όψει της διαδικασίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, απεδείχθη πολλαπλά επιζήμια.

Η κατακρήμνιση του Χρηματιστηρίου και η εκτόξευση των spreads των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου ενέτειναν τις επιφυλάξεις που βρίσκει το κυβερνητικό σχέδιο για διακοπή της παρουσίας του ΔΝΤ, οκτώ ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. όπου ο κ. Σαμαράς προσδοκούσε σε μια θετική δήλωση προθέσεων από τους εταίρους. Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου ξεκινάει η τελική διαδικασία των stress tests των τραπεζών από την ΕΚΤ. Εν τούτοις, η κυβέρνηση βρίσκεται να πελαγοδρομεί μεταξύ πόλωσης και πώρωσης, επιτείνοντας την εικόνα πολιτικής αστάθειας μέσα και έξω από τη χώρα.

Προσπάθεια να διαχωριστεί

Παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλου να διαχωρίσουν το κυβερνητικό έργο από την πολιτική αντιπαράθεση για την προεδρική πλειοψηφία, παρουσιάζοντας στο Ζάππειο το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η πώρωση των κυβερνητικών στελεχών επικάλυψε και την εξαγγελία και όλες τις πρόσθετες υποσχέσεις παροχών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη έβαλε ξανά στη συζήτηση την κινδυνολογία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Αδ. Γεωργιάδη περί bank run και μάλιστα σε υψηλότερους τόνους, περιλαμβάνοντας μέχρι και τα ATM. «Σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κάνει παλικαριές στην Ευρώπη δεν θα αργήσουν να κλείσουν τα ΑΤΜ και στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Κύπρο» (ρ/σ Παραπολιτικά). Και ο Αδ. Γεωργιάδης όμως δεν έμεινε αμέτοχος, από τα social media πήρε θέση υπέρ των δηλώσεων του Θ. Πάγκαλου (στον ρ/σ Βήμα) κατά του ΣΥΡΙΖΑ περί «πείνας, δυσωδίας και τρομοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Τροπολογία-ντροπή για τα «κόκκινα δάνεια» Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ

Βουλευτές της συγκυβέρνησης πέρασαν με σκανδαλώδη τρόπο διάταξη που διασφαλίζει ότι το 40% της κρατικής χρηματοδότησης θα καταλήγει στα ταμεία των καταχρεωμένων κομμάτων και δεν θα κατάσχεται, όταν για τους πολίτες το ακατάσχετο είναι 1.500 ευρώ.

Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης εισηγήθηκαν, «Ακατάσχετο» για τα κόμματα

Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης εισηγήθηκαν, ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος αποδέχθηκε και, τελικώς, με τις ψήφους μόνο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε χθες τροπολογία σύμφωνα με την οποία το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα θα είναι «ακατάσχετο και ανεκχώρητο».