Ανησυχητικές εξελίξεις: Μοιράζουν δορυφορικά τηλέφωνα στις ΗΠΑ λόγω «καταστροφικού γεγονότος» – Ρωσική TV: Χρειαζόμαστε 3 εκατ. Κινέζους στρατιώτες! (vid)

 Ανησυχητικές πληροφορίες για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία έρχονται από ΗΠΑ και Ρωσία. Αμερικανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν την παράδοση δορυφορικών τηλεφώνων σε 100 Αμερικανούς Γερουσιαστές με την εντολή να τα έχουν πάντα μαζί τους.

Παράλληλα, για πρώτη φορά ακούστηκε στην ρωσική τηλεόραση η πρόταση να έρθουν στην Ρωσία 2-3 εκατομμύρια Κινέζοι στρατιώτες.

Ο λόγος; Η ενίσχυση του ρωσικού Στρατού καθώς η σύρραξη στην Ουκρανία οδεύει σε νέα φάση κλιμάκωσης, σε ένα ανοικτό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πολωνία: Η Ρωσία διέκοψε την ροή πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba

 Η πολωνική πετρελαϊκή εταιρεία Orlen ανακοίνωσε ότι η ρωσική πλευρά διέκοψε την ροή του πετρελαίου μέσω του πετρελαιαγωγού Druzhba στο πλαίσιο του τελευταίου ισχύοντος συμβολαίου, που καλύπτει μόλις το 10% των αναγκών της Orlen.

«Η Ρωσία σταμάτησε την προμήθεια, πράγμα για το οποίο ήμασταν προετοιμασμένοι. Μόνο το 10% του αργού πετρελαίου προερχόταν από την Ρωσία και θα το αντικαταστήσουμε με πετρέλαιο από άλλες πηγές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Orlen Ντάνιελ Ομπάιτεκ.

Kόλπο γκρόσο της Κίνας με προσλήψεις πρώην πιλότων της Luftwaffe – Φόβοι ότι αποκαλύφθηκαν απόρρητα του NATO

 Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας ζήτησε από το Πεκίνο να πάψει να προσλαμβάνει πρώην πιλότους της Luftwaffe για να εκπαιδεύουν στην Κίνα τους κινέζους πιλότους, καθώς το Βερολίνο εκφράζει φόβους ότι μπορεί έτσι να αποκαλυφθούν απόρρητα του ΝΑΤΟ.

«Ανέφερα το ζήτημα των Γερμανών πιλότων της Bundeswehr (σ.σ.: οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις), οι οποίοι έχουν προφανώς προσληφθεί για να εξασφαλίσουν την εκπαίδευση (κινέζων) πιλότων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπόρις Πιστόριους, έπειτα από συνομιλία του με τον κινέζο ομόλογό του Λι Σανγκφού Λι στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την άμυνα και την ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.

Η Ινδία είπε όχι στην πρόταση των ΗΠΑ να ενταχθεί στο “ΝΑΤΟ+” – Δεν θέλει να εμπλακεί σε πόλεμο με Ρωσία-Κίνα

 Σχετικά με την πρόταση των ΗΠΑ στην Ινδία να ενταχθεί στο «ΝΑΤΟ+», ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ είπε ότι δεν σκοπεύει η χώρα του να ενταχθεί σε αυτόν τον μηχανισμό.

Στα ινδικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ όχι μόνο θα διαταράξει τις σχέσεις Ινδίας-Ρωσίας, αλλά θα ανάγκαζε επίσης την Ινδία να συμμετάσχει στις συγκρούσεις που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και θα την έκανε «υπηρέτη» των ΗΠΑ.

Θλιβερή παραδοχή γερμανικής κυβέρνησης: Χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο, είμαστε «τελειωμένοι»

 Η Γερμανία μπορεί να αναγκαστεί να περιορίσει ή ακόμη και να απενεργοποιήσει τη βιομηχανική ικανότητά της αν η συμφωνία μεταφοράς φυσικού αερίου με τη Ρωσία, μέσω Ουκρανίας, δεν παραταθεί μετά τη λήξη της, στο τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Robert Habeck.

Ειδικότερα, ο Habeck, που είναι επίσης αντικαγκελάριος, απηύθυνε τη σκληρή προειδοποίηση τη Δευτέρα σε οικονομικό συνέδριο στην ανατολική Γερμανία, λέγοντας ότι οι πολιτικοί πρέπει να αποφύγουν “το ίδιο λάθος ξανά” θεωρώντας ότι η οικονομία δεν θα επηρεαστεί χωρίς προφυλάξεις και μέτρα για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Βόμβα Πακιστάν σε ΗΠΑ: Το Ισλαμαμπάντ πλήρωσε φορτίο αργού πετρελαίου από τη Ρωσία σε κινεζικό νόμισμα

 Το Πακιστάν πλήρωσε για την πρώτη του εισαγωγή κατόπιν διακυβερνητικής συμφωνίας(G2G) εκπτωτικού ρωσικού αργού πετρελαίου σε κινεζικό νόμισμα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας αυτής της νότιας Ασίας, γεγονός που συνιστά μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική του των εξαγωγικών πληρωμών στην οποία κυριαρχεί το αμερικανικό δολάριο.

Το εκπτωτικό αργό πετρέλαιο προσφέρει στο Πακιστάν μια ανάσα, καθώς αντιμετωπίζει οξεία κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, με κίνδυνο να αθετήσει τις δανειακές του υποχρεώσεις.

Σενάρια απευθείας σύρραξης Ρωσίας-ΝΑΤΟ μελετούν στη Μόσχα: Υπό την κάλυψη 250 ΝΑΤΟϊκών μαχητικών θα συνεχιστεί η ουκρανική αντεπίθεση

 Υπό την κάλυψη της μεγαλύτερης αεροπορικής «άσκησης» του ΝΑΤΟ, Air Defender 23, με την συμμετοχή 250 μαχητικών θα συνεχιστεί η ουκρανική αντεπίθεση σε Ζαπορίζια και Νότιο Ντονέτσκ γεγονός που έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στη Μόσχα.

Ρώσοι αναλυτές μελετούν μια ολοκληρωτική αιφνιδιαστική αεροπορική εισβολή-επίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Συμβολικά, η αεροπορική κινητοποίηση του ΝΑΤΟ λαμβάνει χώρα καθώς πλησιάζει η 22η Ιουνίου 1941. Αυτή ήταν η ημέρα που οι Ναζί ξεκίνησαν την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα: την ολοκληρωτική αιφνιδιαστική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση.

Αμερικανός Αξιωματούχος: Σοκαρισμένος ο Ζελένσκι, δεν μπορούσε να πιστέψει την καταστροφή της 47ης Ταξιαρχίας! – Είχε εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ

 Καθόλου ευχαριστημένος με την πορεία της ουκρανικής ταξιαρχίας που εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από το ΝΑΤΟ, δεν είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι. Η εν λόγω μονάδα φαίνεται πως διαλύθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ζαπορίζια.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σοβαρές απώλειες όταν επιτέθηκαν στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπου προσπάθησαν να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

Κατεπείγον αίτημα της Ουκρανίας για Leopard & Marder – Nέες εικόνες από την καταστροφή ουκρανικής Ταξιαρχίας – B.Πούτιν: «Κολοσσιαίες οι απώλειες τους» (vid)

 Κατεπείγον αίτημα για περισσότερα άρματα μάχης Leopard 2 και Marder απηύθυνε η Ουκρανία προς το Βερολίνο μετά τις καταστροφικές απώλειες των τελευταίων ημερών στα μέτωπα της Ζαπορίζια.

Θέση στο θέμα πήρε και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ο οποίος μίλησε για κολοσσιαίες απώλειες του ουκρανικού Στρατού.

Χτες, δόθηκαν στην δημοσιότητα νέες εικόνες από τις απώλειες ΝΑΤΟίκού εξοπλισμού στο μέτωπο της Ζαπορίζια. Οι εικόνες δείχνουν κατεστραμμένα ή εγκαταλελειμμένα Leopard 2 καθώς και άλλα Δυτικά Μ/Κ.

Γιατί συνετρίβη η αντεπίθεση των Ουκρανών στην Ζαπορίζια: Τα λάθη του ΝΑΤΟ και το δόγμα του Ρώσου Στρατηγού Alexander Romanchuk

 Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η Ουκρανία έχει ρίξει στο πεδίο της μάχης δύο από τις καλύτερα εκπαιδευμένες, καλύτερα εξοπλισμένες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες της σε επιθετικές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ζαπορίζια.

Αυτές οι δύο ταξιαρχίες είχαν επιλεγεί για αυτή την επιχείρηση, έχοντας εξοπλιστεί με σύγχρονα δυτικά άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού, υποστηριζόμενα από πυροβολικό που προμήθευε η Δύση, και χρησιμοποιώντας τακτικές ειδικές του ΝΑΤΟ που καταρτίστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Συμμαχίας

Ρ.Καντίροφ: Δύο νέα Συντάγματα από την Τσετσενία αναχωρούν για Ουκρανία – Δείτε βίντεο

 Δύο νέα συντάγματα συγκροτήθηκαν στην Τσετσενία για να συμμετάσχουν σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει τη Ρωσία στη Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της χώρας Ramzan Kadyrov στο Telegram το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.

«Στην περιοχή μας έχουν σχηματιστεί δύο νέα συντάγματα, AKHMAT-Ρωσίας και AKHMAT-Τσετσενίας, από έμπειρους μαχητές, τα οποία σύντομα θα μεταβούν στη ζώνη των ειδικών επιχειρήσεων…», έγραψε.

Φλέγεται το Νότιο Ντονέτσκ: Οι Ουκρανοί κατέλαβαν Σταρόζεβο, Νοβοντονέτσκ, Νοβονταρόφκα – Σκληρές μάχες στο Ουροζάιν – Αντεπίθεση του ρωσικού Στρατού

 Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Vremeevsky στο Νότιο Ντονέτσκ καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να μεγαλώσουν το ρήγμα στην ρωσική άμυνα.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, “αναπτύσσεται μια δύσκολη κατάσταση στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, καθώς οι Ουκρανοί έριξαν στην μάχη μεγάλες δυνάμεις και διεξήγαγαν πλευρικές επιθέσεις, καταλαμβάνοντας μικρά χωριά στην θέση Vremeevsky”.

Μετά την κατάληψη των οικισμών Μπλαγκοντάτνι και Νεσκούτσνι, οι Ουκρανοί κατέλαβαν και τις περιοχές Σταρόζεβο, Νοβονταρόφκα, Νοβοντονέτσκ ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες έλεγχαν και την Μακαρίφκα πριν την χάσουν ξανά από τον ρωσικό Στρατό.

Ρώσος αναλυτής: “Το Κίεβο θα θυμάται την χτεσινή νύχτα για πολύ καιρό” – Ενέδρες ρωσικών ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-28N σε Leopard & Bradley – Καταστράφηκαν 27!

Άσχημο κλίμα επικρατεί στο Κίεβο μετά το εφιαλτικό 24ωρο των ουκρανικών δυνάμεων στην Ζαπορίζια.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Ουκρανού προέδρου, μέχρι τώρα έχουν καταστραφεί 150 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένου 12 αρμάτων μάχης Leopard και 15 M2 Bradley.

Αμερικανοί Αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η Ρωσική αεροπορία έπαιξε κομβικό ρόλο στην αναχαίτιση της Ουκρανικής επίθεσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28N κατέστρεψαν τα γερμανικά άρματα μάχης των Ουκρανών πολύ μακριά από την γραμμή επαφής στην Ζαπορίζια.

Πνίγεται στο αίμα η Ουκρανική αντεπίθεση: Χίλιοι νεκροί σε 24 ώρες – Ka-52 εκτέλεσαν τα Leopard από τα 8 χλμ! – Αποσύρονται από τη μάχη τα γερμανικά άρματα μάχης

 Στο αίμα πνίγεται η ουκρανική αντεπίθεση. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει έως και 1.240 στρατιώτες και 39 άρματα μάχης κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο της Ζαπορίζια, η ουκρανική διοίκηση έδωσε διαταγή να “τραβηχτούν” πίσω τα άρματα μάχης Leopard μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων 48 ωρών. Πιθανότατα, το Κίεβο σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει όταν και αν δημιουργηθεί ρήγμα στην ρωσική άμυνα.

Προς ολοκαύτωμα: Το ΝΑΤΟ δίνει στην Ουκρανία 24 F-16 εξοπλισμένα με πυρηνικές βόμβες Β61! – Μόσχα: “Η Ευρώπη θα γίνει κρανίου τόπος”

 Πληροφορίες σοκ για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία διακινούν τουρκικά, ρωσικά και αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα “Γεράκια” της Ουάσινγκτον  έχουν αποφασίσει να παραδώσουν μαχητικά F-16 στο Κίεβο τα οποία θα φέρουν πυρηνικό οπλισμό και συγκεκριμένα τις βόμβες Β61!

Tις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek  και το ρωσικό Ria Novosti. Προ ημερών είχε παρέμβει και ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ.Λαβρόφ, ζητώντας να μην παραδοθούν F-16 στο Κίεβο ακριβώς λόγω της δυνατότητας να φέρουν πυρηνικές βόμβες.

Μεγάλες απώλειες του ουκρανικού Στρατού: Lancet ανατινάζουν μαζικά αμερικανικά και βρετανικά τεθωρακισμένα (vid)

 Τρομακτικές απώλειες φαίνεται να έχουν υποστεί οι ουκρανικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της αντεπίθεσης τους.

Δύο βίντεο δείχνουν ρωσικά drones Lancet  των δυνάμεων “OBTF Kaskad” να εκτελούν αμερικανικά και βρετανικά τεθωρακισμένα οχήματα στην θέση Vremevsky.

Πρόκειται για αμερικανικά Oshkosh M-ATV MRAP και βρετανικά Mastiff.

Ιταλία: Το ανεξίτηλο σημάδι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή

 Παρά τα σκάνδαλα κατάφερε να εμπνέει εμπιστοσύνη σε πολλούς ανθρώπους

Για πολλούς Ιταλούς, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται εκτός πολιτικής αρένας, η είδηση του θανάτου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

Κίνα: Το πρώτο «ιπτάμενο» τρένο χωρίς οδηγό ξεκίνησε να κάνει δρομολόγια

 Το τρένο φεύγει από το σταθμό, όμως που είναι οι ράγες; Πρέπει να κοιτάξουμε ψηλά για να το δούμε. Ένας ιπτάμενος μονοσιδηρόδρομος βρίσκεται σε δοκιμαστική διαδρομή από στον σταθμό Jiufeng στο Wuhan.

Με τη μέγιστη ταχύτητα των 60 χιλιομέτρων την ώρα, το τρένο χωρίς οδηγό κινείται σε μια εναέρια γραμμή 10,5 χιλιομέτρων στην Κοιλάδα της Γουχάν.

Είναι το πρώτο εμπορικό, ιπτάμενο τρένο της Κίνας. Η γραμμή παρέχει μια νέα επιλογή για όσους επιλέγουν τις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες.

Το κινητό τηλέφωνο έγινε 50 ετών! - Ο «πατέρας του κινητού» Μάρτιν Κούπερ θυμάται

 Το πρώτο μοντέλο Motorola DynaTAC 8000X κυκλοφόρησε στην αγορά το 1983 και κόστιζε 4.000 δολάρια!

«Αυτό είναι το πρώτο φορητό κινητό τηλέφωνο» λέει ο Μάρτιν Κούπερ, ο 94χρονος Αμερικανός μηχανικός, που ονομάζεται "ο πατέρας του κινητού", δείχνοντας στην κάμερα του δικτύο AFP μία ογκώδη συσκευή. 

Με αυτή πραγματοποίησε την πρώτη κλήση με κινητό τηλέφωνο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν 3 Απριλίου του 1973.

Ευρωβαρόμετρο 2023: Το 76% των Ελλήνων οδηγεί και μιλάει στο τηλέφωνο

 Συνολικά το 84% χρησιμοποιεί το smartphone κατά τη διάρκεια της οδήγησης

Το 76% των Ελλήνων οδηγών μιλάει στο τηλέφωνο και συνολικά το 84% χρησιμοποιεί το smartphone κατά τη διάρκεια της οδήγησης. 

Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα του ευρωβαρόμετρου του 2023, επιβεβαιώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες όχι μόνο μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, αλλά συμμετέχουν ακόμη και σε βίντεο εν κινήσει.