Προς ολοκαύτωμα: Το ΝΑΤΟ δίνει στην Ουκρανία 24 F-16 εξοπλισμένα με πυρηνικές βόμβες Β61! – Μόσχα: “Η Ευρώπη θα γίνει κρανίου τόπος”

 Πληροφορίες σοκ για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία διακινούν τουρκικά, ρωσικά και αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα “Γεράκια” της Ουάσινγκτον  έχουν αποφασίσει να παραδώσουν μαχητικά F-16 στο Κίεβο τα οποία θα φέρουν πυρηνικό οπλισμό και συγκεκριμένα τις βόμβες Β61!

Tις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek  και το ρωσικό Ria Novosti. Προ ημερών είχε παρέμβει και ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σ.Λαβρόφ, ζητώντας να μην παραδοθούν F-16 στο Κίεβο ακριβώς λόγω της δυνατότητας να φέρουν πυρηνικές βόμβες.

Φαίνεται πως στο ΝΑΤΟ περιμένουν την πλήρη συμβατική κατάρρευση του ουκρανικού Στρατού. Γι αυτό βιάζονται να ετοιμάσουν το “Σχέδιο Β”. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, αν οι Ρώσοι καταλάβουν Ντονμπάς, Ζαπορίζια κτλ, τότε η μεταφορά των πυρηνικών F-16 στην Ουκρανία είναι δεδομένη. Οι ΝΑΤΟϊκοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η ρωσική προέλαση και η Μόσχα θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις στο ΝΑΤΟ σχετικά με τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία. Και ο πυρηνικός οπλισμός B61 του ουκρανικού F16 έχει ήδη συμφωνηθεί .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει τεράστια αντίθεση από πολλές χώρες που προκλήθηκε από την πρωτοβουλία των ΗΠΑ να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών βομβών ελεύθερης πτώσης B61 . Οι Αμερικανοί ανέφεραν ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα εκπαιδευτούν στην χρήση τους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει συναίνεση για τη μεταφορά τουλάχιστον 24 αεροσκαφών στην Ουκρανία, με τουλάχιστον μία μοίρα (12 αεροσκάφη) να εκπαιδεύεται στη χρήση πυρηνικών βομβών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία και η Γερμανία είναι υπέρ αυτής της ιδέας και η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ουγγαρία είναι κατά.

Οι πολέμιοι αυτής της πρωτοβουλίας πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο ο κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης αυξάνεται απότομα ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναγκαστούν να διατηρήσουν ένα απόθεμα πυρηνικών όπλων εντός της εμβέλειας των ρωσικών επιχειρησιακών-τακτικών συστημάτων.

Επιπλέον, οι διαπραγματεύσεις περιπλέκονται σημαντικά από την επιδρομή των Ουκρανών στο έδαφος της περιοχής Belgorod, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση τυχόν εγγυήσεις από το Κίεβο για τη μη χρήση όπλων που έλαβε από τη Δύση.

Από την άλλη πλευρά,  η Πολωνία ευνοείται καθώς σχεδιάζει, μέσω της ουκρανικής επιλογής, να επιτύχει επιτέλους την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο έδαφός της και επίσης να τα θέσει υπό τον επιχειρησιακό της έλεγχο.

Παρέμβαση Σ.Λαβρόφ: Τα F-16 θα μπορούσαν να «φιλοξενήσουν» πυρηνικά όπλα 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 μπορούν να «φιλοξενήσουν» πυρηνικά όπλα και προειδοποίησε ότι η προμήθεια του Κιέβου με αυτά θα κλιμακώσει περαιτέρω τη σύγκρουση.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μία από τις τροποποιήσεις του F-16 μπορεί να «φιλοξενήσει» πυρηνικά όπλα», είπε ο Λαβρόφ σε ομιλία του σε στρατιωτική βάση στο Ντουσάνμπε στο Τατζικιστάν.

«Αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό, τότε είναι άχρηστοι ως στρατιωτικοί, στρατηγοί και σχεδιαστές».

Newsweek: Μυστικά σχέδια του ΝΑΤΟ για πόλεμο με την Ρωσία

“Το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται μυστικά σχέδια για στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας” αναφέρει το Ria Novosti. Και προθέτει:

“Είναι γεγονός ότι το μπλοκ του ΝΑΤΟ παρίστανε επιμελώς το περιστέρι της ειρήνης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Στηριζόμενο σε καθαρά αμυντικούς στόχους, επεκτείνεται σταθερά προς τα ανατολικά, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει ολόκληρες χώρες σκοτώνοντας τους άμαχους πληθυσμούς τους. Πολίτες της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης και του Ιράκ σκοτώθηκαν μαζικά λόγω του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι που χρηματοδότησαν αυτές τις επιχειρήσεις σπάνια διαμαρτυρήθηκαν για την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ. Η μόνη εξαίρεση ήταν ο πόλεμος στο Ιράκ. Αν κάπου έπεφταν βόμβες, τότε αυτό γινόταν πάντα μακριά από τους ανθρώπους του Παρισιού και του Βερολίνου. Ούτε η εισβολή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία άλλαξε αυτή την πραγματικότητα.

Το πιο σημαντικό, όλοι οι αντίπαλοι του ΝΑΤΟ εν καιρώ πολέμου τις τελευταίες δεκαετίες ήταν φτωχές χώρες με πολύ μέτριες στρατιωτικές δυνατότητες. Δεν είχαν όπλα που θα μπορούσαν να φτάσουν στο Παρίσι ή στο Βερολίνο.

Αλλά τώρα το αμερικανικό περιοδικό Newsweek κάνει ρεπορτάζ για τα μυστικά σχέδια της συμμαχίας για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Θα πρέπει να εγκριθούν στην επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα διεξαχθεί στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου.

Επισήμως, το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής απαριθμεί μόνο έξι σημεία που σχετίζονται με την αντιπαράθεση με την Ρωσία.

Πρόκειται για την εναρμόνιση και τον συντονισμό των δυνάμεων της Συμμαχίας σε όλα τα πεδία μάχης του πολέμου, την μακροχρόνια συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες στρατιωτικού εξοπλισμού, την αύξηση της παραγωγής όπλων και πυρομαχικών και την δημιουργία αποθεμάτων σε περίπτωση μακροχρόνιου πολέμου. Μάλιστα, αναγνωρίζεται ανοιχτά ότι η επίτευξη αυτών των στόχων θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Η δυτική κοινή γνώμη, ωστόσο, ταράζεται από ένα άλλο -μυστικό- σχέδιο του ΝΑΤΟ για στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με το Newsweek , αυτό προκύπτει από χιλιάδες σελίδες εγγράφων που περιλαμβάνουν προσεκτικό σχεδιασμό πολύ συγκεκριμένων ελιγμών.

“Ρωσικές βόμβες θα πέσουν στο Παρίσι και στο Βερολίνο”

Με άλλα λόγια, η συμμαχία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει σοβαρά την Ρωσία στο πεδίο της μάχης. Αλλά ούτε οι άνθρωποι των ευρωπαϊκών χωρών ούτε οι βουλευτές τους έχουν ιδέα πώς ακριβώς υποτίθεται ότι συμβαίνει αυτό.

Είναι όμως αυτοί που στα κεφάλια τους θα πέσουν οι (ρωσικές) βόμβες.

Για τους ανθρώπους στο Παρίσι και στο Βερολίνο, αυτά είναι φυσικά πολύ δυσάρεστα νέα. Πρέπει να συρθούν σε έναν πόλεμο με δικά τους χρήματα (τα οποία χρειάζονται απεγνωσμένα οι ίδιοι) – αυτή την φορά όχι ενάντια σε μια μικρή, ανυπεράσπιστη χώρα, αλλά ενάντια στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο”.

πηγη warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...