Πνίγεται στο αίμα η Ουκρανική αντεπίθεση: Χίλιοι νεκροί σε 24 ώρες – Ka-52 εκτέλεσαν τα Leopard από τα 8 χλμ! – Αποσύρονται από τη μάχη τα γερμανικά άρματα μάχης

 Στο αίμα πνίγεται η ουκρανική αντεπίθεση. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει έως και 1.240 στρατιώτες και 39 άρματα μάχης κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο της Ζαπορίζια, η ουκρανική διοίκηση έδωσε διαταγή να “τραβηχτούν” πίσω τα άρματα μάχης Leopard μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων 48 ωρών. Πιθανότατα, το Κίεβο σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει όταν και αν δημιουργηθεί ρήγμα στην ρωσική άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Ρώσος αναλυτής: “Το Κίεβο θα θυμάται την χτεσινή νύχτα για πολύ καιρό” – Ενέδρες ρωσικών ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-28N σε Leopard & Bradley – Καταστράφηκαν 27!

Πιλότοι των ρωσικών ελικοπτέρων Ka-52 ανέφεραν στην ρωσική Διοίκηση πως εδώ και ώρες βλέπουν μόνο IFV και APC αλλά κανένα Leopard.

Νωρίτερα, οι Ρώσοι επιτέθηκαν στα γερμανικά άρματα μάχης είτε με σμήνος drones Lancet και Zala είτε με ελικόπτερα Ka-52.

Μάλιστα τα ρωσικά ελικόπτερα χτυπούσαν τα γερμανικά άρματα μάχης από απόσταση μεγαλύτερη των 8 χλμ με αντιαρματικούς πυραύλους “Vikhr”!

Ο μύθος των Leopard κατέρρευσε στο Ανατολικό μέτωπο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία.

Δείτε βίντεο

Βίντεο: Κατεστραμμένο Φινλανδικό Leopard 2 καθαρισμού ναρκοπεδίων

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι αποδεκατίζονται στο μέτωπο…

Το Κίεβο έχασε χίλιους στρατιώτες και δεκάδες άρματα μάχης σε μια μέρα, σύμφωνα με τους Ρώσους.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας πρόσθεσε ότι καταστράφηκαν επίσης 30 οχήματα μάχης πεζικού και 38 τεθωρακισμένα οχήματα.

Στη Ζαπορίζια, αποκρούστηκαν δύο επιθέσεις του ουκρανικού στρατού.

Το Russia Today σχολιάζει:

«Ρωσικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ουκρανία έχει εξαπολύσει μια πολυαναμενόμενη αντεπίθεση κατά της Ρωσίας αυτή την εβδομάδα, προσπαθώντας να επωφεληθεί από τα όπλα που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν, ωστόσο, προσφέρει αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το εάν η επιχείρηση έχει ξεκινήσει».

Δείτε βίντεο

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν ενισχύσεις

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν όλο και περισσότερες νέες εφεδρείες ανεξάρτητα από τις κολοσσιαίες απώλειες.

“Η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να ρίχνει όλο και περισσότερες εφεδρείες στην επίθεση ανεξάρτητα από τις κολοσσιαίες απώλειες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν συνεχώς να διαρρήξουν τις θέσεις μας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν ξανά να διαρρήξουν την ρωσική άμυνα στο χωριό Ραμποτίνο κοντά στην πόλη Ορέχοφ.

Για δεύτερη μέρα, η εχθρική επίθεση αναχαιτίστηκε από μονάδες του 291ου και 70ου Συντάγματος Μηχανοκίνητου Τυφεκίου Φρουρών, που υποστηρίζονται από  πυροβολικό και αεροπορία.

Δεν υπάρχει ακόμη διάσπαση του μετώπου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να πιέσουν περαιτέρω, αλλά τα βομβαρδιστικά και τα επιθετικά ελικόπτερα καλύπτουν την περιοχή.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή του οικισμού Lobkovoe. Εδώ, η 128η Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα, επιτίθεται σε ρωσικές θέσεις, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει στη γκρίζα ζώνη.

Μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, ο εχθρός κατάφερε ακόμα να προχωρήσει λίγο μπροστά και τώρα προσπαθεί να αποκτήσει βάση στα περίχωρα ενός εγκαταλειμμένου χωριού.

Κοντά στο χωριό Lobkovoe, μια ομάδα οχημάτων μάχης πεζικού και περίπου 20 Ουκρανοί μαχητές προσπάθησαν να απομακρύνουν τους τραυματισμένους στρατιώτες τους..

Οι ρωσικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροπορία και συστήματα MLRS αντεπιτίθενται στον εχθρό για να τον απομακρύνουν από τις θέσεις του. Το πυροβολικό, με τη βοήθεια πληροφοριών, κατέστρεψε πολλές ομάδες Ουκρανικού προσωπικού , μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα, που επρόκειτο να προχωρήσουν στην γκρίζα ζώνη. Επιπλέον, ο βαρύς ουκρανικός εξοπλισμός πέφτει σε ναρκοπέδια που έχει δημιουργήσει ο ρωσικός στρατός.

Οι απώλειες του εχθρού τις τελευταίες δύο ημέρες δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί, αλλά είναι προφανές ότι ανέρχονται σε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και εκατοντάδες ανθρώπινο δυναμικό. Ωστόσο, οι σκληρές μάχες στην κατεύθυνση της Ζαπορίζιε δεν σταματούν” καταλήγουν οι Ρώσοι.

Δείτε βίντεο

Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν δύο άθικτα γαλλικά τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10RC 

Δύο γαλλικής κατασκευής τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10RC, τα οποία ήταν σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καταλήφθηκαν κοντά στον οικισμό Novodonetskoye, στην περιοχή Velikonovoselkovsky της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, από ρωσικές δυνάμεις.

Τα γαλλικά ελαφρά τροχοφόρα άρματα μάχης, τα οποία από τον τύπο τους μοιάζουν περισσότερο με τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης, πέρασαν σε ρωσικά χέρια σε απολύτως άθικτη κατάσταση, χωρίς ζημιές και με πλήρη πυρομαχικά.

Εκτός από τροχοφόρα άρματα μάχης, μαχητές OBON του Υπουργείου Εσωτερικών κατέλαβαν επίσης έναν κινητό σταθμό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, εντοπισμού ταυτότητας και ελέγχου UAV.

Έτσι, εκτός από το προσωπικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν ενεργά στρατιωτικό εξοπλισμό δυτικής κατασκευής κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης. Όχι μόνο καταστρέφεται αλλά συχνά πέφτει σε ρωσικά χέρια χωρίς ζημιές.

Ka-52 βάλλει κατά ουκρανικού στόχου στην Ζαπορίζια

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Βίντεο: “Lancet” πλήττει σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και πυροβολικό των Ουκρανών

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...