Αμερικανός Αξιωματούχος: Σοκαρισμένος ο Ζελένσκι, δεν μπορούσε να πιστέψει την καταστροφή της 47ης Ταξιαρχίας! – Είχε εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ

 Καθόλου ευχαριστημένος με την πορεία της ουκρανικής ταξιαρχίας που εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από το ΝΑΤΟ, δεν είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι. Η εν λόγω μονάδα φαίνεται πως διαλύθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ζαπορίζια.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σοβαρές απώλειες όταν επιτέθηκαν στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπου προσπάθησαν να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

Για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αυτή «ήταν μία είδηση που δεν ήθελε να ακούσει», δήλωσε ο Steven Brian, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος και πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Οι Ρώσοι κατάφεραν να διαλύσουν πολλά ουκρανικά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων AMX-10 που προμήθευσαν οι Γάλλοι και Leopard που μετέφεραν οι Γερμανοί. Οι Ρώσοι κατέστρεψαν επίσης ένα κρίσιμο ραντάρ Hensoldt TRML-4D AESA και μέρος ενός συστήματος αεράμυνας τύπου IRIS-T, το οποίο παρατάχθηκε στην ζώνη του πολέμου για να υποστηρίξει τις ουκρανικές δυνάμεις» έγραψε ο Steven Brian σε άρθρο του στην πλατφόρμα Substack .

Σύμφωνα με τον πρώην εργαζόμενο του αμερικανικού υπουργείου άμυνας, ακόμη και οι «καλύτεροι» Ουκρανοί στρατιώτες απέτυχαν στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν στις άμυνες του ρωσικού στρατού.

Μιλάμε πάντα για την 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία της Ουκρανίας, η οποία εκπαιδεύτηκε σε χώρες του ΝΑΤΟ και έλαβε σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού τύπου Bradley και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων HIMARS.

«Δεν είναι γνωστό ποια ήταν η συνολική ζημιά που δέχθηκε η ταξιαρχία, ωστόσο άλλες μονάδες υπέστησαν τόσες πολλές απώλειες που κάποια τάγματα αρνήθηκαν να πολεμήσουν» έγραψε ο δημοσιογράφος.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο ίδιος σημείωσε πως το Κίεβο διαθέτει ακόμη εφεδρείες για την αντεπίθεση.

Πρόκειται για επιβεβαίωση των πληροφοριών που μετέφερε προ 48 ωρών το WarNews247.

Διαβάστε επίσης: Πανωλεθρία των Ουκρανών: Καταστροφή μεγάλης φάλαγγας γερμανικών Leopard 2A6/2Α4 μαζί με Bradley στην Ζαπορίζια- Ρωσία: Έσβησε μια Ταξιαρχία! (vid)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...