Κατεπείγον αίτημα της Ουκρανίας για Leopard & Marder – Nέες εικόνες από την καταστροφή ουκρανικής Ταξιαρχίας – B.Πούτιν: «Κολοσσιαίες οι απώλειες τους» (vid)

 Κατεπείγον αίτημα για περισσότερα άρματα μάχης Leopard 2 και Marder απηύθυνε η Ουκρανία προς το Βερολίνο μετά τις καταστροφικές απώλειες των τελευταίων ημερών στα μέτωπα της Ζαπορίζια.

Θέση στο θέμα πήρε και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ο οποίος μίλησε για κολοσσιαίες απώλειες του ουκρανικού Στρατού.

Χτες, δόθηκαν στην δημοσιότητα νέες εικόνες από τις απώλειες ΝΑΤΟίκού εξοπλισμού στο μέτωπο της Ζαπορίζια. Οι εικόνες δείχνουν κατεστραμμένα ή εγκαταλελειμμένα Leopard 2 καθώς και άλλα Δυτικά Μ/Κ.

Επίσης έχουν καταστραφεί τα τρία από τα 6 Leopard 2R εκκαθάρισης ναρκοπεδίων που παρέδωσε η Φινλανδία στο Κίεβο. Ακόμη και δυτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για “κολοσσιαίες απώλειες για μια Ταξιαρχία”.

Διαβάστε επίσης: Αμερικανός Αξιωματούχος: Σοκαρισμένος ο Ζελένσκι, δεν μπορούσε να πιστέψει την καταστροφή της 47ης Ταξιαρχίας! – Είχε εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ

Βίντεο: Humvee πέφτει σε νάρκη στο Μπαχμούτ

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Μετά τις πρώτες απώλειες σε άρματα μάχης τύπου Leopard και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου Bradley που υπέστη ο ουκρανικός στρατός προ ολίγων ημερών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Μέλνικ ζήτησε περισσότερα άρματα μάχης από την Γερμανία.

«Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται απεγνωσμένα πολλά περισσότερα δυτικά άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα. Κάθε Leopard 2 αξίζει κυριολεκτικά το βάρος του σε χρυσό για μια αποφασιστική επίθεση», είπε ο Μέλνικ, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι ο γερμανικός Στρατός Ξηράς έχει την ικανότητα και είναι σε θέση να προμηθεύσει τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις με περισσότερα άρματα μάχης τύπου Leopard από αυτά που ήδη έχουν παραδοθεί, από ένα απόθεμα που υπολογίζεται σε συνολικά 300 άρματα μάχης.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να δώσει τα τριπλάσια άρματα μάχης δίχως να τεθεί σε κίνδυνο η ικανότητα της Γερμανίας να αμυνθεί, ενώ στη συνέχεια ζήτησε την παράδοση επιπλέον 60 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου Marder.

Ζήτησε επίσης να μεταφερθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πύραυλοι κρουζ Taurus και μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και να οργανωθεί εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.

Βίντεο: Ρωσικό drone καταγράφει την καταστροφή ουκρανικών αρμάτων μάχης στην Ζαπορίζια

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

B.Πούτιν: «Οι απώλειες των Ουκρανών είναι καθηλωτικές»

O Ρώσος πρόεδρος σχολίασε την εξέλιξη της ουκρανικής αντεπίθεσης στο ουκρανικό μέτωπο.

“Η ουκρανική επίθεση έχει ξεκινήσει. Ο ουκρανικός Στρατός χρησιμοποιεί τις στρατηγικές εφεδρείες του.

Δεύτερον, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους. Σε όλους τους τομείς του μετώπου. Αυτό είναι απολύτως φανερό.

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται εδώ και πέντε ημέρες. Οι μάχες είναι ιδιαίτερα έντονες τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι προσπάθειες του εχθρού απέτυχαν σε όλες τις περιοχές των επιχειρήσεων.

Αυτό οφείλεται στο κουράγιο, τον ηρωισμό και την καλή οργάνωση και την διοίκηση των δυνάμεων μας καθώς και την υψηλή αποτελεσματικότητα των σύγχρονων ρωσικών όπλων.

Αυτές τις ημέρες παρατηρούμε μεγάλες απώλειες του ουκρανικού καθεστώτος.

Όπως είπε ο ίδιος, συνήθως σε επιθετικές επιχειρήσεις η αναλογία των απωλειών είναι 3 προς 1, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι απώλειες των Ουκρανών είναι πολύ μεγαλύτερες.

«Δεν πρόκειται να δώσω όμως αριθμούς», είπε:

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Ρωσικό ΜΜΕ: «Οι ελπίδες και τα λεφτά της Δύσης κάηκαν μαζί με τα Leopard»!

Καθώς τα δυτικά άρματα μάχης καίγονται το ένα μετά το άλλο από τα ρωσικά πυρά, το ΝΑΤΟ αρχίζει να αισθάνεται πως χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του!

Γράφει, μεταξύ άλλων, το Ria Novosti:

Απογοήτευση, σύγχυση, σοκ, πανικός – κάτι τέτοιο μπορεί να περιγράψει την αντίδραση της Δύσης στις πρώτες μέρες της «πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης της Ουκρανίας», όπως την ονόμασαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ενισχύοντας το καθεστώς του Κιέβου με απίστευτη ποσότητα όπλων, η Δύση διαβεβαίωνε τον εαυτό της για το αναπόφευκτο μιας πρώιμης επιτυχίας, πείθοντας το κοινό ότι οι Ουκρανοί μαχητές που τώρα εκπαιδεύονται στο εξωτερικό στα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά άρματα μάχης θα συντρίψουν τον, υποτίθεται, απογοητευμένο ρωσικό στρατό μέσα σε λίγες ώρες. Αλλά προφανώς κάτι πήγε στραβά με αυτούς τους υπολογισμούς.

Ας θυμηθούμε πώς, μόλις πριν από μια εβδομάδα, ο απόστρατος στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, πρώην επικεφαλής της CIA και πλέον ένας από τους κύριους ομιλούντες επικεφαλής των δυτικών μέσων ενημέρωσης για το ουκρανικό ζήτημα, που επισκέφθηκε το Κίεβο, εξήγησε ότι «όλα θα κριθούν εντός 72 -96 ωρών» μετά την έναρξη των ουκρανικών επιθέσεων. (…) Ένας άλλος ομιλητής, ο απόστρατος στρατηγός των ΗΠΑ Μπεν Χότζες επαναλάμβανε ακούραστα μέρα με την μέρα ότι «η Ουκρανία θα απελευθερώσει την Κριμαία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2023».

Τώρα ο Πετρέους αναγκάζεται να αναγνωρίσει την αδυναμία υλοποίησης αυτών των σχεδίων, μιλώντας για ελπίδες της Ουκρανίας να διακόψει τουλάχιστον τον εφοδιασμό στην Κριμαία.

Ούτε καταλαβαίνουν πλέον γιατί έστειλαν δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα στα ναρκοπέδια της Ουκρανίας.

Η καλύτερη ομολογία της αποτυχίας των υπολογισμών αυτών των άμοιρων στρατηγών είναι ένα άρθρο του διαβόητου Ρωσόφοβου Τζούλιαν Ρέπκε στην γερμανική εφημερίδα Bild με τον τρανταχτό τίτλο: «Οι Ρώσοι πολεμούν καλύτερα από το αναμενόμενο».

Όλοι αυτοί προσπαθούσαν να πείσουν το κοινό για τόσο καιρό ότι ο ρωσικός στρατός βρίσκεται «με χαμηλό το ηθικό» και τώρα εκπλήσσονται με το πόσο σταθερά οι μαχητές μας αποκρούουν την μια εχθρική επίθεση μετά την άλλη.

Το περιοδικό Economist, το οποίο μέχρι πρόσφατα προέβλεπε μια «αποφασιστική νίκη για την Ουκρανία που θα αλλάξει την Ευρώπη», άλλαξε επίσης δραματικά τη ρητορική του.

Στο τελευταίο τεύχος του αφιερωμένο στην ουκρανική επίθεση, το περιοδικό εξέδωσε ένα εξώφυλλο με σταυρωμένα δάχτυλα και έγραψε: «τι άλλο μένει για να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει;».

Επιπλέον, ο Economist αρχίζει να περιγράφει τρομακτικές εικόνες για την πλήρη αποτυχία της Ουκρανίας και την νίκη της Ρωσίας. Αλλά τελικά «ηρεμεί» τους αναγνώστες του: το πιο πιθανό σενάριο είναι μια παρατεταμένη σύγκρουση.

Βίντεο: Δυτικά ΤΟΜΠ, στα χέρια των Ρώσων στο Νοβοντονέτσκ

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Νέες φωτογραφίες με διαλυμένα Leopard και Bradley στην Ουκρανία

Άλλη μια κατεστραμμένη φάλαγγα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Orekhovsky.

Κατεστραμμένα και εγκαταλειμμένα τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας φαίνονται στις φωτογραφίες που δίνουν οι Ρώσοι:

Leopard 2A6 – 2
M2 Bradley – 1
MRAP International MaxxPro – 2
Leopard 2R – 3
ARV Bergepanzer 3 Büffel – 1

Δείτε τις εικόνες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...