Ραντεβού Κασσελάκη στον Ταύρο με εθελοντές και φίλους στις 23/10: Σας περιμένω

 Στις 18:00 στον Ταύρο καλεί αύριο  φίλους και εθελοντές ο Στ. Κασσελάκης

Πρόσκληση για συνάντηση στα νέα του γραφεία  στον Ταύρο απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Κασσελάκης καλεί εθελοντές και φίλους να μεταβούν το απόγευμα της Τετάρτης 23/10 στα γραφεία του για  συζήτηση.

Ρωσικός τυφώνας - Γαλλία: Να σταλούν δυνάμεις αποτροπής - Μαζική λιποταξία στην 116η Ταξιαρχία, 4 καζάνια στην Ουκρανία

 Οι Αμερικανοί μισθοφόροι της PMC FOG εγκαταλείπουν ταπεινωμένοι το Kursk τονίζοντας «χαμένη υπόθεση η Ουκρανία» - Sebastian Lecornu (Υπ. Άμυνας Γαλλίας): Να σταλούν τώρα δυνάμεις αποτροπής στην Ουκρανία

(upd25) Ο Ρωσικός τυφώνας διαλύει τον Ουκρανικό στρατό στην κυριολεξία έχοντας σχηματίσει 4 επικίνδυνα καζάνια που στην στρατιωτική ορολογία σημαίνει περικύκλωση και καταστροφή…

Παραδοχή - σοκ από Zelensky: Οι Γερμανοί φοβούνται τον Putin, δεν θέλουν την Ουκρανία στο NATO

 Σύμφωνα με τον Zelensky, μόνο ένα πράσινο φως από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να μεταπείσει το Βερολίνο

Σε μία παραδοχή - σοκ προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Γερμανία «φοβάται» την αντίδραση της Ρωσίας σε ενδεχόμενη πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).
«Η γερμανική πλευρά είναι επιφυλακτική για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι γεγονός.

Τι συμβαίνει στο... διάστημα; Η Ρωσία εντόπισε 20 «περίεργα» αντικείμενα κοντά σε δορυφόρο των ΗΠΑ

 Τα αντικείμενα εμφανίστηκαν σε τροχιά στις 20 Οκτωβρίου και πιθανότατα σχετίζονται με το γεγονός που προκάλεσε την κατάρρευση του δορυφόρου

Το ρωσικό σύστημα διαστημικής επιτήρησης εντόπισε περίπου 20 άγνωστα αντικείμενα σε τροχιά σε άμεση γειτνίαση με τον αμερικανικό δορυφόρο Intelsat-33e, ο οποίος παρουσίασε δυσλειτουργία στις 19 Οκτωβρίου, ανέφερε πηγή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos στις 21 Οκτωβρίου.

Το μένος της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον Μητσοτάκη και η πλήρης στήριξη στον Ανδρουλάκη

 Ένας από τους λόγους που η οικογένεια Βαρδινογιάννη και το εκδοτικό συγκρότημά της θα στηρίξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι το μεγάλο μένος που υπάρχει πλέον για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του

Mου λένε ότι η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ έχει φέρει ακόμα πιο κοντά του την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

MeToo: Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζητούν από τα κράτη να προστατεύουν τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα δικαιώματα των γυναικών

 Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καλεί σήμερα τα κράτη να «εγγυώνται» την προστασία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε θέματα που συνδέονται με τα δικαιώματα των γυναικών, με αφορμή την συμπλήρωση αυτόν τον μήνα επτά ετών από την εμφάνιση του κινήματος MeToo.

Σε όλον τον κόσμο «η καταστολή των εξειδικευμένων δημοσιογράφων και των γυναικών δημοσιογράφων εξακολουθεί να είναι σημαντική πρόκληση που απαιτεί επένδυση από όλους τους φορείς», σημειώνει η μκο RSF σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με τίτλο: «Η δημοσιογραφία την εποχή του #MeToo».

Η Νότια Κορέα εξετάζει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, καθώς ο Βορράς φέρεται να στέλνει στρατεύματα στη Ρωσία

 Η Σεούλ διαβεβαιώνει ότι θα λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τη όλο και πιο στενή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας, παρά τις αρνήσεις της Πιονγκγιάνγκ ότι έχει στείλει στρατεύματα για να υποστηρίξει τις ρωσικές δυνάμεις στον της Ουκρανίας.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η συμμαχία Ρωσίας – Βόρειας Κορέας αντιπροσωπεύει μια διεθνή απειλή και επισημαίνουν ότι η Νότια Κορέα θα συνεργαστεί με τους συμμάχους της ώστε να εφαρμόσει αντίμετρα, μεταξύ αυτών πιθανώς και την παροχή όπλων στην Ουκρανία.

Νέα ομάδα διαχείρισης αλιευτικού τουρισμού ΥΠΑΑΤ – Υπουργείου Τουρισμού

 Έπεσαν» οι υπογραφές για τη δημιουργία της Ομάδας Διαχείρισης Αλιευτικού Τουρισμού (ΟΔΑΤ), από τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστο Κέλλα και Τουρισμού, Έλενας Ράπτη, στο πλαίσιο της επανενεργοποίησης υφιστάμενου μνημονίου συνεργασίας.

«Η σύνδεση της αλιείας με τον τουρισμό προάγει την αειφόρο ανάπτυξη και συμβάλλει στην προστασία των θαλάσσιων πόρων» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κέλλας και πρόσθεσε «με τις

Eurostat: Στο 163,9% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος το 2023 – Μικρότερη η επίπτωση των τόκων λόγω υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης

 Η επίπτωση από την εγγραφή των τόκων στο χρέος περιορίζεται λόγω του υψηλότερου από τις αρχικές εκτιμήσεις ρυθμού ανάπτυξης το 2023.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, στη χώρα μας το ελληνικό χρέος κινήθηκε ανοδικά ως ποσοστό του ΑΕΠ τόσο για το 2023 όσο και για τα έτη από το 2020 μέχρι και το 2022, λόγω της ενσωμάτωσης των αναβαλλόμενων τόκων από το δάνειο που είχε λάβει η χώρα μας στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου. Πρόκειται για ένα ποσό περίπου 13 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Γάζα: Ανήλικοι σε αδιάκοπο εκτοπισμό – Σύμβολο το κορίτσι που μεταφέρει στην πλάτη την τραυματισμένη αδερφή της

 Το κορίτσι είναι ξυπόλητο αλλά έχει ήδη περπατήσει μιάμιση ώρα, χωρίς να αποχωρίζεται από πάνω της το σώμα της μικρής αδερφής της που, όπως λέει, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. «Θέλω να θεραπευτεί», είπε στον Παλαιστίνιο δημοσιογράφο, ο οποίος εκτίμησε ότι η ανήλικη είχε ήδη περπατήσει δύο χιλιόμετρα.

Χιλή: Η χώρα λάνσαρε την πρώτη αντισυλληπτική ένεση για σκύλους

 Μια απλή ένεση και ο Φραντσέσκο, ένας ημίαιμος σκύλος σχεδόν δύο ετών, θα είναι προσωρινά στειρωμένος. Ένα αντισυλληπτικό για σκύλους, το οποίο αναπτύχθηκε από χιλιανούς επιστήμονες και έχει πάρει διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο εξωτερικό, αρχίζει να χορηγείται σ’ αυτή τη χώρα των Άνδεων.

«Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο αυτού του τύπου στον κόσμο για τους σκύλους», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Λεονάρντο Σάενς της σχολής κτηνιατρικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Χιλής, επικεφαλής του προγράμματος.

Η Κίνα παρουσιάζει το πρώτο αυτόνομο ιπτάμενο αυτοκίνητο, ολοκληρώνοντας δοκιμαστική πτήση 50 μιλίων

 Ένα πρωτότυπο ιπτάμενου αυτοκίνητου στο φετινό Συνέδριο Παγκοσμίων Καινοτομιών της Chery παρουσίασε η κινέζικη βιομηχανία οχημάτων που  πραγματοποιήθηκε στη Ανχουέι της Κίνας. 

Το όχημα με το όνομα «Land and Air Vehicle» ( Γήινο και Εναέριο Όχημα), είναι σχεδιασμένο χωρίς τιμόνι ή επιταχυντή και είναι με πλήρης αυτοματοποιημένη οδήγηση. 

Το φουτουριστικό όχημα έχει ήδη ολοκληρώσει ένα τεστ 50 μιλίων με επιτυχία. Με την ολοκαίνουργια αυτή καινοτομία η εταιρία έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση της θέσης της στο διεθνής εμπόριο αυτοκινητομηχανίας.