Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία, ακολούθησαν Φαραντούρης και Γκλέτσος – Αποχώρησαν οι υποστηρικτές Κασσελάκη

 Καταγγέλλοντας τη διαδικασία αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη του οργάνου που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Ανάμεσα τους και μέλη του προεδρείου που τον στηρίζουν.

Όπως ανέφερε η πλευρά των αποχωρησάντων, οι λόγοι της αποχώρησης είναι «το γεγονός ότι μεθοδεύτηκε η μετάθεση του Συνεδρίου με πρόσχημα ότι δεν μπορούσε να βρεθεί ελεύθερος χώρος και η πρόσκληση στην αρχή της συνεδρίασης να μιλήσουν οι υποψήφιοι ενώ δεν έχουν κατατεθεί τυπικά οι υποψηφιότητες».

ΠΑΣΟΚ – εκλογές: «Μάθε που ψηφίζεις» – Αναλυτικά η διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα

 Έναν διαδραστικό χάρτη με όλα τα εκλογικά τμήματα έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ, διευκολύνοντας τα μέλη και τους φίλους του κινήματος ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του διαδραστικού χάρτη οι ενδιαφερόμενοι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το πιο κοντινό σε αυτούς εκλογικό τμήμα και να μάθουν πού ψηφίζουν.

Η διαδικασία για να μάθει κανείς που ψηφίζει για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής (06/10/24) είναι απλή.

Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή.στο συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι.

 Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφια του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου, που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι στο συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η Θ. Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα και το πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη – Διεκδικεί την προεδρία με 87 υπογραφές

 Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το πόθεν έσχες του.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τελικά η 8η Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε νωρίτερα η Πολιτική Γραμματεία και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής.

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11.

Οι ευρωπαϊκοί γίγαντες αυτοκινήτων επαναστάτησαν ενάντια στους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα

 Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Mercedes-Benz και BMW αντιτάχθηκαν στους προγραμματισμένους δασμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα ηλεκτρικά οχήματα από την Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι χώρες της ΕΕ υποστήριξαν την επιβολή δασμών, αλλά οι Βρυξέλλες και το Πεκίνο διαπραγματεύονται για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.