Απίστευτη καταγγελία από Elon Musk: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάς προσέφερε μυστική συμφωνία για να λογοκρίνουμε tweets

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε 𝕏 μια παράνομη μυστική συμφωνία: αν λογοκρίναμε ήσυχα την ομιλία χωρίς να πούμε σε κανέναν, δεν θα μας έβαζαν πρόστιμο.


Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία.


𝕏 όχι.

Επώδυνη παραδοχή από τον Τσέχο πρόεδρο: Η Ουκρανία θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με τα τωρινά της εδάφη

 Κατά την εκτίμηση του Τσέχου προέδρου, δεν θα υπάρξει σημείο καμπής στη γραμμή μάχης στο εγγύς μέλλον

Η Ουκρανία θα πρέπει να θεωρήσει επιτυχία τη διατήρηση των τωρινών της εδαφών, που παραμένουν υπό τον έλεγχό της με το σημερινό επίπεδο δυτικής υποστήριξης, ομολογεί ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel.
O πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας και άλλοτε αρχιστρατηγος του ΝΑΤΟ προέβη στα σχετικά σχόλια, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον.

Τους διαλύουν – CIA και Ιαπωνία: Δυνατοί οι Ρώσοι – Zelensky: Άχρηστα τα Abrams – Μήνυμα Trump: Άμεσα ειρήνη σε Ουκρανία

 Στροφή 180 μοιρών από Γαλλία – Macron (Πρόεδρος): Αποκλείεται άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Larry Johnson (Πρώην CIA): O αδύναμος στρατός του ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

 Ενώ οι Ρώσοι έχουν πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων… είναι κοντά στο να καταλάβουν το Siversk, μπήκαν στο Chasiv Yar, έφθασαν στο Toresk και πλησιάζουν στο Pokrovsk δυτικά της Avdiivka… στο ΝΑΤΟ γενικολογούν μη αποδεχόμενοι ότι ο ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει και η Ρωσία ότι και να γίνει θα είναι ο μεγάλος νικητής.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάνει την μιντιακή υπεροπλία – Deal στα σκαριά Μαρινάκη-Ιβάν για το Open και κανάλι για Μελισσανίδη

 Μία πολύ σημαντική εξέλιξη έρχεται να ταράξει το πολιτικό-επιχειρηματικό σύστημα, αφού όπως όλα δείχνουν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε μέσω συνεργατών του επίσημη πρόταση στον Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του καναλιού ΟPEN.

Oι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η πρόταση περιλαμβάνει την ανάληψη όλων των βαρών που έχει το κανάλι και 20 εκατ. ευρώ.

Αποστασιοποιείται ο Σαββίδης

Τεράστιο φιάσκο - Η κυβέρνηση (Χατζηδάκης) ζητάει από τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

 Πολύ ακριβά φαίνεται πως θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις επιλογές, τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις της κυβέρνησης ΝΔ οι Έλληνες πολίτες…

Τελευταίο χτύπημα; Περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες καλούνται να επιστρέψουν επιδοτήσεις που είχαν λάβει την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Ουγγαρία – δημοσκόπηση: Η Ουκρανία είναι μεγαλύτερη απειλή από τη Ρωσία για το ήμισυ του πληθυσμού

 Πάνω από το ήμισυ του ουγγρικού πληθυσμού πιστεύει ότι η Ουκρανία αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ουγγαρία από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τον ουγγρικό ινστιτούτο Policy Solutions.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, το 51%, βλέπουν την Ουκρανία ως τη μεγαλύτερη απειλή, ακολουθούμενη από τη Ρωσία (46%). Η Κίνα και οι ΗΠΑ ήρθαν στην τρίτη θέση με 34%. Οι Ούγγροι (αντιλαμβάνονται) θεωρούν τους ηγέτες της Ουκρανίας εξίσου αρνητικά με εκείνους της Ρωσίας.


H δήμαρχος του Παρισιού θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα για να πείσει ότι το νερό είναι ασφαλές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό δήλωσε στο ραδιόφωνο France Inter ότι “θα βουτήξει την επόμενη εβδομάδα στον Σηκουάνα” και ότι το νερό θα “απολυμανθεί, αυτό είναι σίγουρο”.

Οι Ολυμπιονίκες θα κολυμπήσουν στον ποταμό κατά τη διάρκεια του τριάθλου αργότερα αυτό το μήνα και του μαραθωνίου κολύμβησης τον Αύγουστο.

Ωστόσο, παρά το σχέδιο καθαρισμού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων), οι ανησυχίες για την καταλληλότητα του ποταμού για κολυμβητικές εκδηλώσεις παραμένουν.

Ιταλία: Ένας στους τρεις Ιταλούς πρόθυμος να μεταναστεύσει – «Οι εργαζόμενοι κερδίζουν λιγότερα από το 1990»

 Σύμφωνα με έρευνα της «Ipsos», οι νεαροί Ιταλοί πιστεύουν ότι η πιο ευτυχισμένη γενιά της χώρας είναι αυτή των γονιών τους. Στην Ιταλία, οι άνθρωποι κερδίζουν λιγότερα από το 1990 – και είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου οι πραγματικοί μισθοί έχουν μειωθεί. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να φύγουν – το 85% των νέων είναι έτοιμοι να φύγουν από το σπίτι για μια καλύτερη δουλειά, σύμφωνα με την Corriere Della Sera.

Η τελευταία έκθεση του ινστιτούτου στατιστικών Istat, ανέφερε ότι η Ιταλία γερνάει γρήγορα, αλλά ότι ο κόσμος της εργασίας γερνάει ακόμη πιο γρήγορα από την ίδια την Ιταλία.

Βίκτορ Όρμπαν θα επιβεβαιώσω ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

 Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα επιβεβαιώσω ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, αλλά θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τους στόχους μας για την ανάπτυξη των ουγγρικών αμυντικών δυνατοτήτων, ενισχύοντας έτσι τη Συμμαχία μας.

Ισπανία: Στη δημοσιότητα ο προϋπολογισμός του Παλατιού – Τι ποσό λαμβάνει κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας

 Ο βασιλιάς Φελίπε επιμένει στη διαφάνεια σε αντίθεση με τον πατέρα του Χουάν Κάρλος και έτσι δόθηκε στη δημοσιότητα, η έκθεση προϋπολογισμού του παλατιού.

 Όπως φαίνεται οι Ισπανοί βασιλιάδες κερδίζουν 3% περισσότερα λόγω της αύξησης που αποφάσισε η ισπανική κυβέρνηση για όλους τους μισθούς του δημοσίου. 

 Το Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχει επίσης με μεγαλύτερη αυστηρότητα τις δαπάνες του παλατιού.


Τυνησία: Έσοδα 1,41 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις εξαγωγές ελαιολάδου σε 8 μήνες

 Τα έσοδα από τις εξαγωγές ελαιολάδου της Τυνησίας αυξήθηκαν κατά 80% στα 1,41 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η αύξηση των εσόδων από εξαγωγές ήταν αποτέλεσμα της ανόδου των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.

Το Εθνικό Γραφείο Πετρελαίου της Τυνησίας δήλωσε ότι η χώρα εξήγαγε 165.000 τόνους από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, σε σύγκριση με 150.000 τόνους την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το «ευχαριστώ» του Στέφανου Κασσελάκη στους πολίτες που συνομίλησαν μαζί του – «Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα»

 Τους πολίτες που βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και συνομίλησαν μαζί του ευχαρίστησε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανανεώνοντας μάλιστα το ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα.

«Ευχαριστώ όλες και όλους που ήρθατε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολύ περισσότερους που πήρατε τηλέφωνο ή στείλατε μήνυμα στα social μου. Ραντεβού την επόμενη βδομάδα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτήν τη νέα πρωτοβουλία που είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Στιμάγκα Κορινθίας – Κάηκαν αμπέλια

 Μάχες με τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Στιμάγκα Κορινθίας όπου πλέον η μεγάλη δασική πυρκαγιά παραμένει χωρίς ενεργό μέτωπο.

Όλο το βράδυ επί ποδός βρίσκονταν πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστική υπηρεσίας για να ελέγξουν τις τελευταίες εναπομείνασες εστίες φωτιάς στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το ΕΡΤΝews στην «παρθενική» πτήση υδροπλάνου από τα Μέγαρα σε Σκόπελο, Αλόννησο και Σκύρο (βίντεο)

 Ρεπορτάζ μέσα από το υδροπλάνο που έκανε την «παρθενική» του πτήση του από τα Μέγαρα για την Αλόννησο πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Kώστας Νούσης περιγράφοντας την εμπειρία της πτήσης και της προσθαλάσσωσης του αεροσκάφους που δίνει μια νέα δυνατότητα μετάβασης σε νησιωτικούς προορισμούς.

Αυστραλία: Συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

 Στη σύλληψη δύο Αυστραλών πολιτών Ρωσικής καταγωγής προχώρησαν οι διωκτικές Αρχές της Αυστραλίας, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης των Υπηρεσιών Αντικατασκοπίας (ASIO) και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (AFP) οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα κατασκοπείας.

Η Κίρα Κορόλεφ, 40 ετών η οποία εργαζόταν ως πολιτικό προσωπικό για τις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις και ο ιδιώτης σύζυγος της Ιγκόρ, 62 ετών, φαίνεται πως απέκτησαν υλικό των ενόπλων δυνάμεων (Australian Defence Force -ADF) για να το προωθήσουν στις ρωσικές αρχές.

ΗΠΑ: Μωρό «θαύμα» ενός έτους βρέθηκε σε αυτοκινητόδρομο – Δύο ημέρες από την εξαφάνισή του

 θαύμα χαρακτήρισε σερίφης της Λουιζιάνα τον εντοπισμό μωρού ενός έτους που βρέθηκε από οδηγό φορτηγού να μπουσουλάει κατά μήκος αυτοκινητόδρομου στο Μισισιπή, ενώ ήταν για «δύο μέρες χωρίς νερό και χωρίς φαγητό».

Ο οδηγός φορτηγού κατά μήκος του Interstate-10 κοντά στα σύνορα Τέξας-Λουιζιάνα, κατέθεσε ότι το μωρό σερνόταν μέσα σε τάφρο.

Ο σερίφης της Λουιζιάνα ανέφερε ότι το μωρό – για το οποίο υπήρχαν φόβοι ότι ήταν νεκρό μετά την εξαφάνισή του- είχε πληγές και τσιμήματα, αλλά κατά τα άλλα φαινόταν να είναι σε καλή κατάσταση.

Συνάντηση Όρμπαν – Τραμπ: Ανησυχία σε ΕΕ και ΝΑΤΟ από την προσωπική ατζέντα του Ούγγρου πρωθυπουργού

 Ο Ούγγρος εθνικιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, μετά το πέρας της συνόδου του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στην Ουάσιγκτον και έπειτα από τη σειρά επισκέψεών του στο Κίεβο, τη Μόσχα και το Πεκίνο, με σκοπό να αναζητηθεί τρόπος ειρήνευσης στην Ουκρανία.

«Συζητήσαμε τρόπους να υπάρξει ειρήνη», ανέφερε μέσω X ο κ. Όρμπαν, πάνω από φωτογραφία στην οποία οι δυο πολιτικοί εικονίζονται πλάι-πλάι στην κατοικία του κ. Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο.

Νεπάλ: Πάνω από 60 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση – Παρασύρθηκαν δύο λεωφορεία

 Πάνω από 60 άνθρωποι αγνοούνται στο κεντρικό Νεπάλ έπειτα από κατολίσθηση που παρέσυρε δυο λεωφορεία σε ποταμό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Από τους 66 ανθρώπους που μετέφεραν συνολικά τα δυο λεωφορεία, μόλις τρεις επιβάτες μπόρεσαν να διαφύγουν προτού τα οχήματα συντριβούν στο ποτάμι και τους προσφέρονται φροντίδες σε νοσοκομείο, διευκρίνισε κατόπιν.

«Δεν είμαστε σίγουροι για τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων (που αγνοούνται), καθώς τα λεωφορεία μπορεί να είχαν πάρει κι άλλους (επιβάτες) καθ’ οδόν», πρόσθεσε.

CNN: Οι ψευδείς ισχυρισμοί Μπάιντεν στη συνέντευξη τύπου και τα νέα λεκτικά ολισθήματα

 Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου, επιδιώκοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των ψηφοφόρων που ανησυχούν για την ικανότητά του να ηγηθεί εκ νέου του αμερικάνικου κράτους και πολλών μελών του Δημοκρατικού Κόμματος που αμφισβητούν τη δυνατότητά του να νικήσει τον πρώην Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε γενικές γραμμές, η απόδοση του προέδρου κρίθηκε θετική από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, παρότι δεν απέφυγε κι αυτή τη φορά ορισμένα λεκτικά ολισθήματα,

Ιταλία – Μιλάνο: Απογείωση τρόμου Boeing 777 με την ουρά να ακουμπάει το έδαφος

 Παραλίγο δυστύχημα στο αεροδρόμιο Μαλπένσα, με πτήση της Latam με προορισμό στο Σαν Πάολο της Βραζιλίας να εκτελεί απογείωση κάνοντας ‘tail strike’, δηλαδή με υπερβολική γωνία στην ανύψωση, με αποτέλεσμα να τριφθεί η ουρά του Boeing 777 στο διάδρομο.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Το αεροπλάνο απογειώθηκε χωρίς να διακόψει την μανούβρα – κάτι το οποίο, σύμφωνα με ειδικούς που διερωτήθηκαν από την Corriere della Sera, απέτρεψε ένα σοβαρό δυστύχημα – απελευθερώθηκε κηροζίνη στον αέρα και στη συνέχεια προσγειώθηκε για να γίνει ο έλεγχος των ζημιών.