ΗΠΑ: Σχολείο στη Λουιζιάνα απέβαλε δια παντός τις έγκυες μαθήτριες Η εφηβική εγκυμοσύνη διχάζει την κοινή γνώμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απόφαση των καθηγητών ενός σχολείου της Λουιζιάνα να υποβάλλουν σε τεστ εγκυμοσύνης όσες μαθήτριες υποψιάζονται ότι είναι έγκυες, και να τους απαγορεύει την είσοδο στην τάξη αν το τεστ βγει θετικό! Ηδη, οι πολιτειακές Αρχές διέταξαν τη διεύθυνση του σχολείου «Delhi Charter School» να σταματήσει τη συγκεκριμένη πρακτική, μετά από σχετική διαμαρτυρία της Αμερικανικής Ενωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU)..

Τα... αμαρτωλά δισεκατομμύρια των «Big Pharma» Με σκοπό το κέρδος, όχι τη θεραπεία η προώθηση φαρμάκων βάσει του Independent

Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επικίνδυνη τακτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες εστιάζουν στο μάρκετινγκ κι όχι στην εύρεση νέων θεραπειών. Οπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής «Independent», η «κρίση καινοτομίας» των τελευταίων ετών φαίνεται να έχει άλλα, βαθύτερα αίτια από εκείνων που προβάλλονταν έως τώρα. .

Deutche Welle: Είναι ψέμα ότι ο Χίτλερ δημιούργησε τις «αουτομπάν» Η κατασκευή τους ξεκίνησε πριν την άνοδο των Ναζί στην εξουσία

Τον μύθο που ήθελε τους υπέροχους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, τις γνωστές σε όλους «αουτομπάν», να αποτελούν δημιούργημα του Αδόλφου Χίτλερ, ανασκευάζει δημοσίευμα της Deutsche Welle, στο οποίο σύγχρονοι ιστορικοί - με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την παράδοση των πρώτων 20 χιλιόμετρων στην κυκλοφορία - καταρρίπτουν τις ως τώρα παγιωμένες αντιλήψεις. .

Μαρόκο: «Συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος δημοσιογράφου για το σεξ εκτός γάμου...

Τόλμησε να κάνει δηλώσεις υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων σε ζωντανή εκπομπή στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο

< Στιγμιότυπο από διαδήλωση Μαροκινών γυναικών στο Ραμπάτ μετά την αυτοκτονία της 16χρονης Αμίνα, που αναγκάστηκε να παντρευτεί τον βιαστή της «γιά λόγους τιμής»...

Απειλές εναντίον της ζωής του αλλά και της οικογένειας του αντιμετωπίζει ο αρχισυντάκτης μιάς μαροκινής εφημερίδας, επειδή τόλμησε να κάνει δηλώσεις υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε τοπικό..

Obama fights ban on indefinite detention of Americans

Ο Λευκός Οίκος έχει καταθέσει προσφυγή, με την ελπίδα να ανατρέψει απόφαση ενός ομοσπονδιακού δικαστή που απαγορεύει την επ 'αόριστον στρατιωτική κράτηση των Αμερικανών δικηγόρων, διότι για τον πρόεδρο λένε ότι είναι δικαιολογημένο να φυλακίσει δήθεν τρομοκράτες, χωρίς χρέωση.
The White House has filed an appeal in hopes of reversing a federal judge’s ruling that bans the indefinite military detention of Americans because attorneys for the president say they are justified to imprison alleged terrorists without charge...

Nepal bans women under 30 from working in Gulf states

Κατμαντού, Νεπάλ (CNN) -To Νεπάλ έχει απαγορεύσει τις γυναίκες κάτω των 30 ετών να εργάζονται στα Κράτη του Περσικού Κόλπου  εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για κακοποίηση και εκμετάλλευση.
Nepal has banned women under the age of 30 from working in Persian Gulf nations amid increasing concerns over abuse and exploitation.
Nepalese women are among thousands of Asians who travel to the Middle East in search of employment..

Greece unemployment reaches record high Latest data shows jobless rate has climbed to 23.1 per cent, with more than one million Greeks out of work

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας έχει αναρριχηθεί στο 23,1 τοις εκατό, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο Έλληνες στήν Ανεργεία..
Prime Minister Antonis Samaras, left, faces tough challenges as unemployment soars with more austerity ahead [AFP]
The number of Greeks out of work has risen to a new high, with more than one million people unemployed, especially the young, official data shows...

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ Υπόγειο... Γκραν Κάνιον εξαφανίζει τους πάγους

Τάφρος στο μέγεθος του Γκραν Κάνιον «κρύβεται» κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής!..

Απόφαση - ασπίδα για την Πάρνηθα

Απόφαση - ασπίδα για την Πάρνηθα  Ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα του 2007 για τον καθορισμό ζωνών προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, κατά το σκέλος του που εξαιρούσε από το προστατευτικό καθεστώς ζώνη περίπου 500 στρεμμάτων, όπου επρόκειτο να αναπτυχθεί η εγκατάσταση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας..

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΕΙΔΗ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ «Συγκάτοικοί» μας στις θάλασσες

«Συγκάτοικοί» μας στις θάλασσες Τρία διαφορετικά είδη δελφινιών, η μεσογειακή φώκια και η πτεροφάλαινα είναι μερικά από τα σπάνια θηλαστικά της Μεσογείου. Κανόνες με συμβουλές και μέτρα προφύλαξης σε περίπτωση συνάντησής τους δίνει η οργάνωση WWF..

Το πρώτο χελωνάκι της σεζόν γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Σεκάνια της Ζακύνθου.

Το χελωνάκι θα επιστρέψει ύστερα από 25 με 30 χρόνια
Το πρώτο χελωνάκι της σεζόν γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Σεκάνια της Ζακύνθου. Μετά 56 ημέρες εκκόλαψης, μέλη του Συλλόγου για την προστασία της..

Ένα συγκινητικό μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας έδωσε ένα 12χρονο αγόρι από τη Σλοβακία, που έσπασε τον κουμπαρά του για να σώσει το αγαπημένο του δάσος !

Ένα συγκινητικό μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας έδωσε ένα 12χρονο αγόρι από τη Σλοβακία, που έσπασε τον κουμπαρά του για να σώσει το αγαπημένο του δάσος !..

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουρανούπολη VIDEO

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την τοπική κοινότητα Ουρανούπολης του Δήμου Αριστοτέλη, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στο Άγιο Όρος..

Η Apple και η Αmazon αλλάζουν τις πολιτικές ασφαλείας τους

Η παραβίαση των δεδομένων του Ματ Χόναν, συντάκτη του διάσημου περιοδικού τεχνολογίας Wired, πριν από μερικές ημέρες, έγινε γνωστή σε όλο το Ίντερνετ, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Apple και της Amazon. Οι δύο μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας εκτέθηκαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι χάκερ που «χτύπησαν» τους λογαριασμούς του Χόναν εντόπισαν και χρησιμοποίησαν τρωτά σημεία στα συστήματα ασφαλείας των δύο εταιρειών..

«Μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου Κυκλοφορεί στις 13 Αυγούστου

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Αυγούστου θα κάνει το βιβλίο με την υπογραφή του Θεόδωρου Πάγκαλου, γεγονός το οποίο προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης μέσω του Twitter.
Το βιβλίο ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτυ που έγινε και σύμφωνα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο θα περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε» και πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω..

Αυτές που τίμησαν το κόκκινο ολόσωμο

Χρειάζεται κότσια για να φορέσεις κάτι τόσο χαρακτηριστικό όσο το κόκκινο μαγιό του Baywatch. Να ποιες τα είχαν.
Το κόκκινο μαγιό της ναυαγοσώστριας κουβαλά καντάρια ιστορίας. Η οποία δεν ξεκίνησε από το Baywatch, αλλά από εκεί ήταν που καρφώθηκε στο δόξα πατρί του αντρικού συλλογικού ασυνείδητου..

«Άρωμα γυναίκας» για την Ελλάδα σήμερα στο Λονδίνο

«Άρωμα γυναίκας» για την ελληνική ολυμπιακή αποστολή σήμερα στο Λονδίνο.
Η Μαριάννα Λυμπερτά αγωνίζεται στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, αγώνισμα που θα διεξαχθεί στο Χάιντ Παρκ. Με «προίκα» το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης, η 33χρονη κολυμβήτρια (στην τέταρτη Ολυμπιακή συμμετοχή της) θέλει να ακολουθήσει το ρυθμό της κούρσας έστω κι αν οι καιρικές συνθήκες της βρετανικής πρωτεύουσας δεν την ευνοούν..

Ολυμπιακοί Αγώνες Φωτιά και λάβα τα κορίτσια Καυτά… καρφώματα στην άμμο!

Αυτές οι εκπληκτικές αεροφωτογραφίες δείχνουν πώς η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων χτυπά δυνατά εκεί που καρφώνουν οι αθλήτριες του beach volley.
Χιλιάδες θεατές ζητωκραυγάζουν και χειροκροτούν τα κορίτσια που ξεδιπλώνουν.

Οριστικά εκτός υπηρεσίας η «εκατομμυριούχος» δικαστική υπάλληλος

Οριστικά εκτός υπηρεσίας η «εκατομμυριούχος» δικαστική υπάλληλος

Η δικαστική υπάλληλος εκδιώχθηκε (οριστική παύση) πριν από λίγες ημέρες για τα πειθαρχικά παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας»

από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ εκκρεμεί σε βάρος της και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης...

Από τον καύσωνα στις χαμηλές θερμοκρασίες και τις βροχές!

Αλλάζει ο καιρός την Πέμπτη, με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειο 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει, κυρίως στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα..

ΗΠΑ: Ο φετινός Ιούλιος, ο θερμότερος από το 1895

Ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ από το 1895, οπότε υπάρχουν μετεωρολογικά στοιχεία, ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA)..

«Πύρινος εφιάλτης» σε Αρκαδία, Κορινθία και Άγιον Όρος

Μαίνεται για τρίτη ημέρα σήμερα το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία, όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, έχοντας καταστρέψει έκταση τουλάχιστον 25.000 στρεμμάτων.

Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιείται το σχέδιο Δευκαλίων και η δεύτερη μοίρα αλεξιπτωτιστών σπεύδει να βοηθήσει τους πυροσβέστες, που δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. .

Προβλήματα ασφαλείας σε δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες του Βελγίου

Οι βελγικές Αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να κλείσουν δύο από τους επτά πυρηνικούς αντιδραστήρες της χώρας για λόγους ασφαλείας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο..

Ο «δολοφονημένος» ρώσος στρατηγός επέστρεψε από τη Συρία μερικές μέρες πριν

Η αδερφή του ρώσου στρατηγού Βλαντίμιρ Κουτζέγιεβ, για τη δολοφονία του οποίου στη Συρία δήλωσαν οι αντάρτες, είπε, πως τα τελευταία πέντε χρόνια διέμενε μόνιμα στη Συρία και εργαζόταν εκεί ως στρατιωτικός σύμβουλος. Μεταξύ των βραβείων του Κουτζέγιεβ υπάρχουν τρία συριακά μετάλλια, τα οποία απονέμονται σε περίπτωση σημαντικής συνεισφοράς στη ζωή της χώρας..

Financial Times: Οι Ελληνες διχάζουν τους γερμανούς Φιλελεύθερους

Το συγκυβερνών κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP βρίσκεται πάλι σε διαμάχη για τη γραμμή που ακολουθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική. Μετά τον υπουργό εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, χθες και ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και πρώην ΥΠΕΞ Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ ζήτησε περισσότερη προσοχή και αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση ευρωπαϊκών κρατών που διέρχονται κρίση όπως η Ελλάδα..

Ιορδανία: Φίδια, σκορπιοί και αμμοθύελλες απειλούν καταυλισμό σύρων προσφύγων

Σαν να μην έφταναν οι βομβαρδισμοί και τα βλήματα όλμων που σφυροκοπούν τη χώρα τους, χιλιάδες σύροι πρόσφυγες έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν φίδια, σκορπιούς και αμμοθύελλες στον νέο καταυλισμό που τους φιλοξενεί στην πόλη αλ-Ζαάτρι, στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία, όπως αποκαλύπτει σε ανταπόκριση του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press..

Νέος τυφώνας χτύπησε την Κίνα

Το οικονομικό κέντρο της χώρας Shanghai απέφυγε το άμεσο χτύπημα του τυφώνα. Όμως οι ισχυρές βροχοπτώσεις δεν έχουν σταματήσει ακόμη στη μεγαλούπολη,.

Syria launches ground assault in Aleppo

The Syrian army has launched a broad ground assault on rebel-held areas of the besieged city of Aleppo and activists reported clashes as opposition forces fought back in a battle that has raged for more than two weeks. Syrian forces pulled back from parts of the district of Salaheddine in the.

Η Βόρεια Κορέα πεινάει και η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν κυκλοφορεί με Dior [εικόνα]

Την ώρα που η Βόρεια Κορέα μαστίζεται από την πείναι και τη φτώχεια, παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η φωτογραφία της συζύγου του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν στην οποία εμφανίζεται με μια τσάντα πολυτελείας..

Ο Μάικλ Τζόρνταν εκτελεί «βολές» για τον Μπαράκ Ομπάμα Συγκεντρώνει χρήματα για την προεκλογικη εκστρατεία του Προέδρου

Ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν θα συμμετάσχει σε αγώνα που θα επιτρέψει στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, φανατικό οπαδό του μπάσκετ, να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία..