ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ: Μαμά γάτα και μαμά σκυλίτσα μοιράζονται το ίδιο σπιτάκι με τα νεογέννητα τους (video)

Κάθε μέρα μαθαίνουμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από τους τετράποδους “φίλους” μας!
Αυτή τη φορά το μάθημα είναι απίστευτα συγκινητικό. Το βίντεο που ακολουθεί μας δείχνει μία μαμά γάτα με μία

Έφτιαξε μία… πεντάστερη καλύβα με πρωτόγονα εργαλεία και υλικά από το δάσος (video)

Μια καλύβα με όλες τις ανέσεις έφτιαξε ένας άντρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με πρωτόγονα εργαλεία και υλικά από το δάσος. Η ευκολία με την οποία κατασκεύασε την καλύβα ο πρωταγωνιστής του video είναι απίστευτη…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να κατασκευάσει γέφυρα που θα ενώνει τη Τυνησία με την Ιταλία [φωτο-βίντεο]

Η ΕΕ σχεδιάζει να κατασκευάσει μια γέφυρα ανάμεσα στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη, έτσι ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους λαθρομετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Προωθεί την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης1

«Πολιτική Ομορφιά»… Μια σανίδα σωτηρίας μεταξύ των δύο Ηπείρων και το μεγαλύτερο πακέτο τόνωσης της οικονομίας στην ιστορία

Δ.Μάρδας: ''Βρήκαμε ελληνικό νησί που θα το κάνουμε θερινό... Νταβός''

Με μια εκπληκτική δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει ανακαλύψει ένα ελληνικό νησί το οποίο θα το μετατρέψει σε... θερινό Νταβός!

Οπως είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε την υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ στη Λέσβο για την αντιμετώπιση των λάθρο (φωτο)

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Λέσβο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία έχει αναλάβει όλο το βάρος του μεταναστευτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ιστότοπου ο πρωθυπουργός είχε ένα σύντομο διάλογο με την Προϊσταμένη του Κλάδου Μετανάστευσης και μάλιστα την ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει.

30 χρόνια από τη Συνθήκη του Σένγκεν

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Σένγκεν στην ομώνυμη κωμόπολη του Λουξεμβούργου. 
Η Συνθήκη Σένγκεν είχε στόχο, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή κατάργηση των συνοριακών ελέγχων και την ελεύθερη μετακίνηση εντός ΕΕ. Ωστόσο, η όξυνση της προσφυγικής κρίσης, με την αθρόα αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη,

Τραγικές δηλώσεις Ερντογάν: "Η Ρωσία θα χάσει πολλά αν χάσει ένα φίλο όπως η Τουρκία"!

Μετά την έντονη διαμαρτυρία της Τουρκίας για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιεί τη Μόσχα ότι «θα χάσει πολλά» αν συνεχίσει έτσι.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Μισέλ Σαπέν, ο Ερντογάν είπε αναφερόμενος στη συριακή κρίση και τη δυναμική εμπλοκή της Ρωσίας σε αυτή:

Δέος σε ολόκληρη την Τουρκία από την πολεμική μηχανή της Ρωσίας! [βίντεο]

Την δύναμή της απέδειξε για ακόμη μία φορά η πολεμική μηχανή της Ρωσίας… Με τρόμο παρακολουθούσαν τα τουρκικά ΜΜΕ για αρκετή ώρα, ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο το οποίο διέσχισε τα Στενά του Βοσπόρου.

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο, Caesar Kunikov, με αριθμό 158, έπλεε στα Στενά του Βοσπόρου, με τους Τούρκους να παρακολουθούν τη διέλευση του, μάλλον συγκλονισμένοι.

Ρωσία: "Στην κακοκαιρία οφείλεται η παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου" - Τους δουλεύουν οι Ρώσοι;

«Δεν θα πρέπει να θεωρείται ως κάποιου είδους συνωμοσία το επεισόδιο αυτό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας
Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-30 μπήκε «για μερικά δευτερόλεπτα» στον τουρκικό εναέριο χώρο το Σάββατο λόγω «των κακών καιρικών συνθηκών» που επικρατούσαν στην περιοχή, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Ίγκορ Κονατσένκοφ.

Λάκης Λαζόπουλος- Βαγιά Σερίφου : Η καταστροφή μιας παραλίας…

Είναι μια μεγάλη ιστορία. Που κρατάει χρόνια.
Κάποτε στην Σέριφο υπήρχαν κάποιες ωραίες παραλίες, που σιγά- σιγά τις κατέλαβαν ιδιώτες, μετέθεσαν τα μονοπάτια, μάντρωσαν τις διόδους, αποχαρακτήρισαν τους αιγιαλούς,  χαρακτήρισαν ανεμογενείς τις περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και βίασαν το τοπίο,  την φύση και τις παραλίες ανενόχλητοι, στο νησί που παραθέριζε κι ο Γιωργάκης

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος για τα εξοπλιστικά

Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς ο επιχειρηματίας από το χώρο των οπλικών συστημάτων Κωνσταντίνος Δαφέρμος, κατηγορούμενος για μίζες 3 εκατ. ευρώ στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Έτσι μοίραζαν τα εκατομμύρια! (επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Ρωμανιάς αποκάλυψε ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (αυτή δηλαδή επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) είχε αναθέσει σε εταιρεία γνωστού δικηγόρου, την αποκωδικοποίηση

«Ναι» στο «ζεστό» χρήμα 586 ψήφων υπέρ, έναντι 87 κατά και 21 στην (ελληνική) αγορά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με την ισχυρή πλειοψηφία των 586 ψήφων υπέρ, έναντι 87 κατά και 21 αποχές, εγκρίθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η νομοθετική πρόταση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Ελλάδα που προβλέπει οφέλη συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.
Τα κονδύλια θα προέλθουν από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας του Ιουλίου

ΒΒC** Σκωτσέζος υπουργός βοηθά πρόσφυγες στη Λέσβο: Οι εικόνες θα με «καταδιώκουν»

«Είδα μετανάστες να καταρρέουν από το σοκ, την ώρα που οι βάρκες τους έφταναν στις ακτές. Πήγα στα αυτοσχέδια στρατόπεδα. Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λέξεις πόσο σοκαριστικό και συγκλονιστικό είναι όλο αυτό», είπε ο σκοτσέτζος υπουργός διεθνούς ανάπτυξης κ. Χούμζα Γιουσάφ, ο οποίος μετέβη στη Λέσβο και βοηθούσε πρόσφυγες, μιλώντας στο BBC.

Αυστριακή «βοήθεια» για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα ( Φωτο )

Η Αυστρία θα συμβάλλει στη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, των λεγόμενων Hotspots, στην Ελλάδα και θα ενισχύσει οικονομικά με 30 εκατομμύρια ευρώ το Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λέσβο,

Σημαντικά χαμηλότερη φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης Στα 85 λεπτά το λίτρο εκτιμούν οι εταιρίες

Στα 85 λεπτά το λίτρο εκτιμούν οι εταιρίες εμπορίας καυσίμων ότι θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου, στις 15 Οκτωβρίου, εφόσον ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης παραμείνει στα περυσινά επίπεδα (23 λεπτά ανά λίτρο). Δηλαδή η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι,

Στη Λέσβο με τον Αλέξη Τσίπρα ο καγκελάριος της Αυστρίας

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη στη Λέσβο για από κοινού επίσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων και για συζήτηση της περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στη διαχείριση του ζητήματος των προσφυγικών ροών.

ΗΠΑ: Πιλότος της American Airlines πέθανε στη διάρκεια της πτήσης

Ο πιλότος ενός επιβατικού αεροσκάφους της American Airlines, που εκτελούσε την πτήση Φοίνιξ – Βοστόνη, πέθανε στη διάρκεια του ταξιδιού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αλλά ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους κατάφερε και το προσγείωσε με επιτυχία.