Μια καταπράσινη «κλεψύδρα» στη θάλασσα της Κεφαλονιάς- - Το πολύχρωμο και πανέμορφο χωριό που μαγεύει τον επισκέπτη

Η αλλοτινή πρωτεύουσα του βόρειου τμήματος της Κεφαλονιάς από μακριά μοιάζει με μια καταπράσινη «κλεψύδρα» ριγμένη μέσα στη θάλασσα.
Την ίδια ώρα η εξαιρετική θέα πάνω από τη γραφική και κατάφυτη χερσόνησό της Άσσου, σε απόσταση 30 χλμ. από το Αργοστόλι, είναι βέβαιο ότι θα σας δελεάσει να κάνετε μια μικρή παράκαμψη και να οδηγήσετε τα 4 χλμ. φιδογυριστού δρόμου που θα σας βγάλουν στο περιτριγυρισμένο από πεύκα και πολύχρωμα σπίτια λιμανάκι της.

Ένα ρομαντικό ταξίδι για δύο με υποβρύχιο Μια εμπειρία αρκετών χιλιάδων ευρώ στο βυθό της θάλασσας

Πώς θα σας φαινόταν αν θα σας έλεγαν ότι μπορείτε να νοικιάσετε ένα υποβρύχιο και να πραγματοποιήσετε ένα ρομαντικό ταξίδι στο βυθό της θάλασσας;
Για τους πιο τολμηρούς αλλά και για εκείνους που διαθέτουν το αστρονομικό ποσό των 200.000 ευρώ τη βραδιά η βρετανική εταιρεία Oliver’s Travel κάνει πραγματικότητα αυτή τους την επιθυμία με το υποβρύχιο «Lovers Deep».

Πρωτόγνωρες εικόνες: Πώς αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι τον καύσωνα

Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες, η Ευρώπη δοκιμάζεται από νέο κύμα καύσωνα και οι κάτοικοι πολλών χωρών έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Στην προσπάθεια τους να «επιβιώσουν» από θερμοκρασίες - ρεκόρ χρησιμοποιούν ότι μέσο διαθέτουν για να δροσιστούν. Ευάλωτα στη ζέστη και τα ζώα με κάποια από αυτά να προσπαθούν να ανακουφιστούν  με βουτιές σε δροσερά νερά.
Η κορύφωση του  καύσωνα στη δυτική Ευρώπη αναμένεται από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019.

Γερμανίδες κάνουν τόπλες λόγω καύσωνα και προκαλούν αντιδράσεις

O καύσωνας στην Ευρώπη συνεχίζεται και οι θερμοκρασίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι επιπτώσεις της ζέστης κάποιες φορές είναι ακόμα και... κοινωνικές. Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Μόναχο όταν γυναίκες αποφάσισαν να κάνουν ηλιοθεραπεία, γυμνόστηθες, στις όχθες του Ίσαρ.
Η επίπληξη που δέχτηκαν από μια ομάδα σεκιούριτι που βρισκόταν στην περιοχή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των ιδίων όσο και άλλων γυναικών που έσπευσαν να τις υπερασπιστούν.  Σε μια κίνηση συμπαράστασης, έβγαλαν και εκείνες τις μπλούζες τους.

Κουτσουπιά: η μυστική παραλία της Κεφαλονιάς Λευκή άμμος, πάλλευκα βότσαλα και τιρκουάζ, παραδεισένια νερά

Αν αναζητάτε επίγειους παραδείσους για τις καλοκαιρινές σας διακοπές τότε η παραλία Κουτσουπιά στην Κεφαλονιά θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας σημείο.
Πρόκειται για μια ακρογιαλιά με βασικά χαρακτηριστικά της την λευκή άμμο, τα πάλλευκα βότσαλα, τα γαλαζοπράσινα βαθιά και πεντακάθαρα νερά και τα καταπράσινα δέντρα –πουρνάρια, κυπαρίσσια και κουτσουπιές, όπως γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία της παραλίας, που φτάνουν σχεδόν ως τα βότσαλα–, ένα φυσικό σκηνικό που αιχμαλωτίζει με την απίστευτη ομορφιά του τον επισκέπτη.

Το ονειρικό σκηνικό όπου γυρίστηκε το νέο video clip της Μπιγιονσέ

Το νέο τραγούδι «Spirit» που ακούγεται και στο πολυαναμενόμενο live action remake του «The Lion King» κινηματογράφησε η ακριβοπληρωμένη σταρ σε ένα εκπληκτικό φυσικό σκηνικό, που, ομολογουμένως, έκλεψε τα βλέμματα από την εκρηκτική τραγουδίστρια.

Το νησί των θρύλων και των μύθων με τη μοναδική ομορφιά

Η ιστορία της είναι μεγάλη και χάνεται στα βάθη των αιώνων, εκεί όπου οι θρύλοι και οι μύθοι μπλέκονταν γλυκά με τα γεγονότα. Είναι η Σκύρος το νησί, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία πέθανε ο μυθικός βασιλιάς Θησέας. Και είναι το μέρος όπου πάλι σύμφωνα με τον μύθο, η Θέτις προσπάθησε να κρύψει τον γιο της Αχιλλέα για να μην μπορέσει να πάει να πολεμήσει στην Τροία.

Το αρχαιοελληνικό μνημείο στη Σικελία που άνοιξε για το κοινό χάρη στους Dolce & Gabbana

Ο δημοφιλής ιταλικός οίκος και το εντυπωσιακό σόου του που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Ναό της Ομόνοιας (Ακράγαντας) στη Σικελία, υπήρξε η αφορμή για να μπορούν πλέον, και μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οι επισκέπτες του να εισέρχονται σε αυτόν.
Πρόκειται για έναν αρχαιοελληνικό ναό του 430 π.Χ., στην

Εγκαίνια για το Φεστιβάλ της Νάξου στις 26 Ιουλίου

Στον Πύργο του Μπαζαίου στον κάμπο της Αγιασσού και περίπου στο 12ο χλμ. από την χώρα του νησιού διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από το 2001 το περίφημο Φεστιβάλ της Νάξου. Την Παρασκευή στις 26 Ιουλίου, λοιπόν, κάνει πρεμιέρα φέτος ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά event του νησιού.

Τι λένε οι αριθμοί για τις κρατήσεις στη Θεσσαλονίκη το Α’ εξάμηνο του 2019

Ανησυχία προκαλούν στους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για την επισκεψιμότητα Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών το πρώτο εξάμηνο του 2019, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Μία παραδεισένια παραλία όνομα και πράγμα στην Κέρκυρα

Το όνομα της, Paradise, τα λέει όλα. Μαγική παραλία στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, που προσεγγίζεται μόνο από τη θάλασσα, γι’ αυτό είναι, ευτυχώς, από τις λιγότερο γνωστές του νησιού. Πολλοί, ιδίως οι ντόπιοι την αποκαλούν και «Χωμοί».

Ελληνικό το καλύτερο νησί στην Ευρώπη για το 2019

Στα ετήσια Word’s Best Awards που διοργανώνονται εδώ και πολλά χρόνια από το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure η Μήλος βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης για το 2019, αφήνοντας πίσω της φημισμένα νησιά στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κροατία.

Το ψαροχώρι της Μήλου που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές

Η Μήλος είναι από τα νησιά εκείνα που κάθε γωνιά της κρύβει μία μοναδική ομορφιά που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Μία από τις γωνιές αυτές, που μόλις την αντικρύζεις, μένεις να την παρακολουθείς με δέος κι έτοιμος να «παραδοθείς» σε ένα ταξίδι σε εποχές παλιές, αυθεντικές και ανεπιτήδευτα όμορφες, είναι τα Μανδράκια.