DW: Το «τέλος της πανδημίας» με υπογραφή Μελόνι

 Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ετοιμάζεται να αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται να «παγώσουν» τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των πενήντα ετών. Κάτι που σημαίνει, ουσιαστικά, ότι τα πρόστιμα αυτά -ύψους εκατό ευρώ κατ' άτομο- πιθανότατα δεν θα πληρωθούν ποτέ.

Επιστρέφουν στο πόστο τους ανεμβολίαστοι γιατροί και υγειονομικοί υπάλληλοι

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Ρώμης ετοιμάζεται να επιτρέψει σε ανεμβολίαστους γιατρούς και

Ιταλία: Με απόφαση της Τ.Μελόνι επιστρέφουν στα καθήκοντά τους από αύριο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

 Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε ότι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, από αύριο θα μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, προέβλεπε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα έπρεπε να μείνουν εκτός χώρου εργασίας, μέχρι το τέλος του έτους.

Τέσσερις χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι


Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη κατά του ΝΑΤΟ και κατά των κυρώσεων στην Ρωσία

 Εξοργισμένοι είναι πλέον οι Ευρωπαίοι καθώς οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία το μόνο που κατάφεραν είναι να προκαλέσουν οικονομικές καταστροφές για πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Γερμανία ζητώντας έξοδο από το ΝΑΤΟ ενώ και η υποστήριξη για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μειώνεται.

Έχει αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και η διαφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων σχετικά με το ότι οι ηγέτες των χωρών τους δίνουν προτεραιότητα στις

Ν.Ανδρουλάκης: «Η νίκη του Λ.Λούλα είναι σημάδι ελπίδας για τον λαό της Βραζιλίας»

 Ως ένα σημάδι ελπίδας για τον λαό της Βραζιλίας χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τη νίκη του Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

«Η νίκη του Προέδρου Luiz Inácio Lula da Silva στις εκλογές, είναι ένα σημάδι ελπίδας για το λαό της Βραζιλίας. 

Ελπίδα για σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου αλλά και για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

Με stealth μη επανδρωμένο μαχητικό κρούσης S-70 Okhotnik κτυπήθηκε το Κίεβο: Για πρώτη φορά στην ιστορία! (βίντεο)

 Είναι αόρατο στο ραντάρ και επιχειρεί σε συνδυασμό με το Su-57

Μια ιστορική στιγμή στην παγκόσμια ιστορία των ένοπλων συγκρούσεων καταγράφηκε την περασμένη νύχτα: Το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο στρατηγικό stealth βομβαρδιστικό  S-70 Okhotnik, εκτέλεσε τις πρώτες του αποστολές, εκτελώντας διείσδυση και άφεση δύο πυραύλων αέρος-εδάφους cruise Kh-59MK2 , οι οποίοι έπληξαν «στρατηγικούς στόχους» στο Κίεβο. 

Γ.Κύρτσος: «Το υπόγειο Μαξίμου σαν το ισόγειο…»

 «Υποστηρίζουν ότι το τουρκικό αεροπλανοφόρο που θα δούμε στο Αιγαίο είναι...  άχρηστο»

Ο Γιώργος Κύρτσος, εξαπέλυσε βολές κατά των διαδικτυακών «υποστηρικτών» του Μαξίμου και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με τους χειρισμούς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και δη στα ελληνοτουρκικά.

Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι «το υπόγειο Μαξίμου είναι σαν το ισόγειο», αναφερόμενος στον μηχανισμό προπαγάνδας της

Χερσώνα: Νέα συντριβή ουκρανικής επίθεσης από το ρωσικό Πυροβολικό – Μεγάλες οι απώλειες

 Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να βομβαρδίσουν το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ζαπορίζια

Στον «τοίχο» του ρωσικού Πυροβολικού έπεσαν οι επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων οι οποίες συνετρίβησαν κάτω από τις πίεση των μαζικών πυρών.

Ο ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε ότι οι  επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων σε Χάρκοβο, Χερσώνα και Λουχάνσκ εξουδετερώθηκαν πλήρως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ΜΜΕ από τη Ρωσία, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι ανακαταλαμβάνουν τις περιοχές που έχασαν στο Ντονμπάς

 Η Ρωσία επιμένει στην τακτική της

Μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης στο Ντονμπάς, οι Ρώσοι περνούν στην δική τους αντεπίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν στρατηγικά σημεία των Ουκρανών αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν.

Στις νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να ανακαταλαμβάνουν τις περιοχές που έχασαν στο Ντονμπάς.

Σεβαστούπολη: Ένας… ναύτης είδε πρώτος τα θαλάσσια drones και σήμανε τον συναγερμό!

 Γλίτωσε το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας από μια πολύ δυσχερή κατάσταση

Σε ένα και μόνο  ναύτη φαίνεται πως χρωστά ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας την επιτυχή αντιμετώπιση της πρώτης επίθεσης παγκοσμίως με θαλάσσια drones.

Όπως αναφέρεται ο Artem Zhiltsov ήταν αυτός που ανακάλυψε πρώτος τα επερχόμενα Μη Επανδρωμένα Ταχύπλοα Σκάφη (ΜΕΤΣ) σημαίνοντας αμέσως συναγερμό με αποτέλεσμα την απογείωση ελικοπτέρων και την έγερση των πληρωμάτων των σκαφών τα οποία και εξουδετέρωσαν τα ΜΕΤΣ.

Κρασνοντάρ: Ορκίστηκαν οι πρώτες Ρωσίδες πιλότοι στρατιωτών αεροσκαφών

 Η ρωσική Αεροπορία έκανε δεκτές τις πρώτες γυναίκες

Στις 30 Σεπτεμβρίου, κάτι αξιοσημείωτο συνέβη στις τάξεις της Αεροπορίας της Ρωσίας στην Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Αεροπορίας του Κρασνοντάρ: Οι πρώτες 16 γυναίκες στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας ορκίστηκαν έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη φάση του προγράμματος  της στρατιωτικής Αεροπορίας ως μελλοντικές πιλότοι.

Διακόπηκε η υδροδότηση στο 80% των καταναλωτών του Κιέβου μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα

 «Έχουν μείνει χωρίς ρεύμα 350.000 νοικοκυριά»

Διακόπηκε η υδροδότηση στο 80% των καταναλωτών του Κιέβου και η ηλεκτροδότηση σε 350.000 νοικοκυριά της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος ης ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω του Telegram.

«Εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν σήμερα στις ενεργειακές υποδομές του Κιέβου το 80% των καταναλωτών στην πρωτεύουσα έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση. 350.000 νοικοκυριά στο Κίεβο έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», έγραψε ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Οργή Μόσχας κατά Αθήνας για τη μη πρόσκληση στην επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

 «Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία»

Οργισμένη είναι η Μόσχα με την απαράδεκτη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να μην προσκαλέσει την ρωσική πρεσβεία στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα να επιτίθεται ευθέως στην ελληνική κυβέρνηση «καθώς προδώσατε τους εαυτούς σας».

Προσθέτει ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί «να ξαναγράψει την Ιστορία».

Η Βρετανία διακόπτει την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία λόγω οικονομικών προβλημάτων

 «Παγώνει» για δυο χρόνια η εξωτερική βοήθεια σε όλες τις χώρες που βοηθούσε οικονομικά η «Γηραιά Αλβιώνα»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ θα διακόψει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία λόγω των βαρύτατων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα

Θα εμφανιστεί ως «πάγωμα» του προϋπολογισμού για τη βοήθεια προς ξένες χώρες για άλλα δύο χρόνια, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή η εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

«Βυθίστηκαν» τα πλαστά ουκρανικά βίντεο με το «κτύπημα» στην ρωσική φρεγάτα “Admiral Makarov”

 Η πραγματικότητα διαψεύδει το Κίβι

Την αποτυχία της χθεσινής ουκρανικής επίθεσης με τα drone και τα sea drone απεικονίζει δορυφορική λήψη του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, σήμερα.

Κανένα σκάφος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα από την επίθεση των Ουκρανών, η οποία τελικά ήταν περισσότερο επικοινωνιακή και fake news: Ειδικά τα υποτιθέμενα βίντεο με τον προσβολή από she drone της φρεγάτα “Admiral Makarov},

«Η Λ.Τρας έστειλε μήνυμα στον Α.Μπλίνκεν “It’s done” όταν ανατινάχτηκαν οι αγωγοί Nord Stream 1 & 2»

 «Χακαρίστηκε το iCloud»

Αίσθηση προκαλεί η είδηση που κυκλοφορεί από χθες ότι η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας μετά την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 & 2 έστειλε μήνυμα από το δικό της iphone στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν με μία λιτή φράση: «it’s done» (έγινε)

Την πληροφορία αυτή δημοσιεύει ο Kim Dotcom, ένας αυτοαποκαλούνεος ‘Internet Freedom Fighter’, ο οποίος αναφέρει πως το μήνυμα αυτό είναι η αιτία για την οποία η Ρωσία θεωρεί την Βρετανία ως τον βασικό ύποπτο πίσω από την δολιοφθορά.

Φιλιππίνες: Στους 98 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων της καταιγίδας Νάλγκε

 Ο απολογισμός των θυμάτων της καταιγίδας Νάλγκε, η οποία έπληξε τις Φιλιππίνες τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αυξήθηκε στους 98 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Βρέθηκαν δεκάδες ακόμη πτώματα και ο απολογισμός πέρασε από τους 48 στους 98 νεκρούς, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Ινδία: Τους 130 έφτασαν οι νεκροί από την κατάρρευση της κρεμαστής γέφυρας στην Γκουτζαράτ

 Τουλάχιστον 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία όταν κρεμαστή πεζογέφυρα που συνέδεε τις όχθες ποταμού κατέρρευσε χθες Κυριακή στην πολιτεία Γκουτζαράτ (δυτικά), δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έχουμε εντοπίσει 120 πτώματα μέχρι στιγμής. Ο απολογισμός πιθανόν θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται», τόνισε ο Π. Ντεκαβαντίγια, επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Μόρμπι, όπου εκτυλίχθηκε η καταστροφή.

Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας που αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας για 3η φορά

Στην προεδρία της Βραζιλίας, για τρίτη θητεία, επέστρεψε ο εμβληματικός ηγέτης της βραζιλιάνικης κεντροαριστεράς Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα. Ο άλλοτε μεταλλωρύχος επικράτησε στο νήμα επί του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου, Ζαΐχ Μπολσονάρου με 50,84% των εγκύρων ψήφων, έναντι 49,16%. Τη μικρότερη διαφορά μεταξύ δυο φιναλίστ στις προεδρικές εκλογές στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, μετά το τέλος της στρατιωτικής χούντας (1964-1985).

Aς δούμε ποιες είναι οι σημαντικότερες στιγμές του Βραζιλιάνου ηγέτη που κυβέρνησε τη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής από το 2003 ως το 2010.

Βραζιλία-εκλογές: Τη νίκη Λούλα χαιρετίζουν οι ηγέτες – Συγχαρητήρια από τον Β. Πούτιν

 Ηγέτες σε όλο τον κόσμο χαιρέτισαν τη νίκη χθες Κυριακή του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα επί του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ. Μπάιντεν με ανάρτηση στον ιστότοπο της αμερικανικής προεδρίας απηύθυνε τα συγχαρητήρια του στον νικητή «έπειτα από τις ελεύθερες, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές» στη μεγαλύτερη λατινοαμερικάνικη χώρα και εξέφρασε την αδημονία του  να «δουλέψει» με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, ώστε να «συνεχιστεί η συνεργασία των δυο χωρών».

Μπουρκίνα Φάσο: Ενέδρα με θύματα 13 στρατιώτες και 2 παραστρατιωτικούς

 Δεκατρείς στρατιώτες και δύο πολίτες, βοηθητικοί των ενόπλων δυνάμεων, σκοτώθηκαν προχθές Σάββατο σε ενέδρα αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές στην ανατολική Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο χθες Κυριακή.

Οι στρατιώτες επέστρεφαν από αποστολή ανεφοδιασμού στη Φαντά Ν’Γκουτμά,  και υπέστησαν επίθεση από ομάδα τρομοκρατών στο ύψος του Κικιντενί», στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι μάχες στοίχισαν τη ζωή σε 15 μαχητές, 13 στρατιωτικούς και δύο βοηθητικούς παραστρατιωτικούς . Καταγράφηκαν επίσης τέσσερις τραυματίες (τρεις στρατιωτικοί, ένας παραστρατιωτικός), ενώ 11 άνθρωποι αναζητούνται ακόμη.

Μπαράζ επιθέσεων σε Κίεβο, Χάρκοβο, Ζαπορίζια – “Μετά την 3η έκρηξη έπεσε το ρεύμα” (video)

 Σειρά εκρήξεων συγκλόνισαν σήμερα πρωί το Κίεβο, ενώ πυραυλικές επιθέσεις αναφέρθηκαν στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά. Η ουκρανική προεδρία καταγγέλλει «μαζική επίθεση» της Μόσχας σε ενεργειακές υποδομές.

O ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Κίεβο Κώστας Ονισένκο έκανε λόγο για πάνω απο 10 εκρήξεις στα περίχωρα του Κιέβου στο λεγόμενο φράγμα του Κιέβου,

Σιτηρά: 12 πλοία απέπλευσαν από τα ουκρανικά λιμάνια

 Επαναλήφθηκε σήμερα η κυκλοφορία στη Μαύρη Θάλασσα, κατά μήκος του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, παρά την προσωρινή αποχώρηση της Ρωσίας από τη διεθνή συμφωνία.

Τουλάχιστον έξι πλοία φορτωμένα σιτηρά, μεταξύ των οποίων το Ikaria Angel, που έχει ναυλωθεί από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και έχει προορισμό το Τζιμπουτί μεταφέροντας 30.000 τόνους σιτάρι, διήλθαν από τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο με κατεύθυνση τον Βόσπορο και την Τουρκία, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic.