Μπουρκίνα Φάσο: Ενέδρα με θύματα 13 στρατιώτες και 2 παραστρατιωτικούς

 Δεκατρείς στρατιώτες και δύο πολίτες, βοηθητικοί των ενόπλων δυνάμεων, σκοτώθηκαν προχθές Σάββατο σε ενέδρα αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές στην ανατολική Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο χθες Κυριακή.

Οι στρατιώτες επέστρεφαν από αποστολή ανεφοδιασμού στη Φαντά Ν’Γκουτμά,  και υπέστησαν επίθεση από ομάδα τρομοκρατών στο ύψος του Κικιντενί», στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι μάχες στοίχισαν τη ζωή σε 15 μαχητές, 13 στρατιωτικούς και δύο βοηθητικούς παραστρατιωτικούς . Καταγράφηκαν επίσης τέσσερις τραυματίες (τρεις στρατιωτικοί, ένας παραστρατιωτικός), ενώ 11 άνθρωποι αναζητούνται ακόμη.

Η επίθεση του Σαββάτου ακολούθησε αυτήν την περασμένης Δευτέρας στην Τζιμπό, μεγάλη πόλη στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, υπό αποκλεισμό από τζιχαντιστές εδώ και τρεις μήνες, στην οποία σκοτώθηκαν 10 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου πενήντα.

Η νέα επίθεση διαπράχθηκε περίπου έναν μήνα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου, με επικεφαλής τον λοχαγό Ιμπραήμ Τραορέ, που ανέτρεψε τον αντισυνταγματάρχη Πολ Ανρί Σανταογκό Νταμιμπά. Επρόκειτο για το δεύτερο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Μπουρκίνα Φάσο σε οκτώ μήνες, με τους πραξικοπηματίες να επικαλούνται και τις δύο φορές την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...