«Θησαυρός» 600 δισ. δολαρίων νότια της Κρήτης δείχνουν έρευνες της Spectrum και της ΙΟΝ

Ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα – μαμούθ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News».

Οι σεισμικές έρευνες της αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας Spectrum σε συνεργασία με την ελληνική γεωφυσική εταιρεία ΙΟΝ έφεραν στο φως νέα γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις μήνες και τα επιστημονικά τους ευρήματα ανοίγουν νέες ενεργειακές προοπτικές για την χώρα μας.

Νέος «πονοκέφαλος» για την United Airlines: Μετέφερε επιβάτη σε λάθος αεροδρόμιο!

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η United Airlines, μετά από καταγγελία επιβάτιδας ότι την μετέφερε σε λάθος αεροδρόμιο, περίπου 4.800 χιλιόμετρα προς την λάθος κατεύθυνση!
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Λούσι Μπεχατουκίλε, που δεν μιλάει αγγλικά, επιβιβάστηκε σε πτήση για το Σαν Φρανσίσκο αντί για το Νιούαρκ.
Η αεροπορική εταιρία άλλαξε την τελευταία στιγμή την πύλη αποχώρησης και η Μπεχατουκίλε επιβιβάστηκε σε άλλο

Ιβάν Σαββίδης: «Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη»

Στις επικρίσεις που δέχτηκε μετά την συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» απάντησε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, που τόνισε ότι ως πολίτης έχει το δικαίωμα να διατυπώνει τη δική του πολιτική άποψη.
Μιλώντας αποκλειστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό  Πρακτορείο, πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε τη στάση του στα δημόσια πράγματα της χώρας και υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι των επιθέσεων που δέχεται.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΙΝΑΣ Περίεργη σύλληψη Έλληνα με την κατηγορία κατασκοπείας στην Αλβανία [vid]

«Χειροπέδες» πέρασαν σε Έλληνα εργολάβο στο αεροδρόμιο Ρίνας των Τιράνων, με πληροφορίες αλβανικών ΜΜΕ να αναφέρουν ότι μετέφερε «κατασκοπευτικό υλικό».
Αστυνομικές πηγές δήλωναν στο top channel tv ότι το «κατασκοπευτικό υλικό» μεταφέρθηκε στην εισαγγελία των Τιράνων.
Η αλβανική τηλεόραση δημοσίευσε μάλιστα βίντεο με εξοπλισμό, που έφερε μαζί του ο 52χρονος Έλληνας.

Τείχος στα σύνορα με το Ιράν σχεδιάζει να χτίσει η Άγκυρα

Η Τουρκία προτίθεται να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Ιράν για να εμποδίσει τη διείσδυση στο τουρκικό έδαφος ανταρτών του ΡΚΚ, σύμφωνα με την αγγλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της «Χουριέτ» (Hurriyet Daily News), επικαλούμενη υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με τις χώρες του Κόλπου επιθυμεί να δημιουργήσει ο Ερντογάν.
«Το PKK έχει πλήθος στρατοπέδων στο έδαφος του Ιράν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία,

Μη επανδρωμένο σκάφος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας γύρισε στη Γη μετά από διετή αποστολή

Το μη επανδρωμένο πειραματικό στρατιωτικό διαστημοπλάνο X-37B της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκε την Κυριακή στη Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, ολοκληρώνοντας μια απόρρητη αποστολή που διήρκεσε για περίπου δύο χρόνια.
Το εν λόγω διαστημόπλοιο, το σχήμα του οποίου παραπέμπει σε «μίνι» διαστημικό λεωφορείο, προσγειώθηκε στις 7.47 πμ (τοπική ώρα) σε διάδρομο που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για τις επιστροφές των διαστημικών λεωφορείων.

Γιατί η Βενετία απαγόρευσε τα σουβλατζίδικα και τα ταχυφαγεία;

Οι τοπικές αρχές της Βενετίας απαγόρευσαν το άνοιγμα νέων καταστημάτων που πωλούν κεμπάμπ, σουβλάκι και εν γένει όλα τα ταχυφαγεία, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.
Ο νόμος πέρασε την Πέμπτη και περιορίζει ακόμα και τα καταστήματα που πωλούν πίτσες με το κομμάτι, ενώ γλιτώνουν όσοι πωλούν χειροποίητα παγωτά. Στόχος είναι να περιοριστεί η κατανάλωση γρήγορου φαγητού στους

Λονδρέζα εκδικήθηκε άγνωστο που την παρενόχλησε διαδικτυακά με τον καλύτερο τρόπο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην εποχή μας που θεωρούν ότι η αποστολή φωτογραφιών των γεννητικών τους οργάνων σε αγνώστους -που δεν είχαν καμία επιθυμία να δουν τις συγκεκριμένες εικόνες- αποτελεί κάτι το κοινωνικά αποδεκτό. Οι διαδικτυακοί επιδειξίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άνδρες και οι άτυχοι παραλήπτες γυναίκες που αποδέχτηκαν το αίτημα φιλίας κάποιου αγνώστου.

Γραμμές, χρώματα και σύμβολα: Τι κρύβεται πίσω από τη σημαία κάθε χώρας;

Ο Sheldon Cooper, ο γνωστός χαρακτήρας της σειράς The Big Bang Theory είναι γνωστός για την αγάπη που έχει στις σημαίες. Φαίνεται, όμως, ότι δεν είναι και ο μόνος αν κρίνουμε από το εγχείρημα Flag Stories που δημιουργήθηκε από την ομάδα Ferdio, η οποία, όπως αναφέρει μέσα στην ιστοσελίδα, της αρέσουν τόσο πολύ οι σημαίες που αποφάσισαν να μάθουν όσα περισσότερα πράγματα μπορούν για εκείνες και να τα μοιραστούν με το κοινό.

Πώς δρούσε η «μαφία των κινητών τηλεφώνων». Κινητά αξίας... 58.000.000 ευρώ

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας έχει μπει η «μαφία των κινητών τηλεφώνων», που πουλάει ολοκαίνουργες συσκευές σε… ανεξήγητα καλές τιμές.
Οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν κύκλωμα με αξία εμπορεύματος ύψους 58.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για οργάνωση που εισήγαγε στην Ελλάδα κινητά τηλέφωνα μέσω εταιριών-μαϊμού (χωρίς την καταβολή φόρου) και στη συνέχεια τα πουλούσε σε νόμιμες επιχειρήσεις.

Οι επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο του «ματωμένου καταρράκτη» στην Ανταρκτική

Ο παγετώνας Taylor της Ανταρκτικής είναι γνωστός για τον «ματωμένο καταρράκτη» του, ο οποίος αν και εντυπωσιακός, μέχρι πριν λίγο καιρό παρέμενε μυστήριο.
Ο«ματωμένος καταρράκτης, όπως τον αποκαλούν λόγω του χρώματός του, ανακαλύφθηκε από τον γεωλόγο Griffith Taylor στις αρχές του 1900 και για πολλά χρόνια το περίεργο χρώμα του, αλλά και το νερό που πέφτει συνέχεια παρέμενε μυστήριο για τους ειδικούς.

Drone κατέγραψε σπάνια φάλαινα στη Μεσόγειο (Vid)

Εντυπωσιακές εικόνες από τις... δραστηριότητες μια πετροφάλαινας με το μικρό της κατέγραψαν οι επιστήμονες, με "όπλο" τους τα νέα μέσα που τους παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.
Επιστήμονες του Συνδέσμου Ερευνών της Βαρκελώνης (EDMAKTUB), εντόπισαν με τη βοήθεια ενός drone τη μητέρα πτεροφάλαινα, μήκους 25 μέτρων, και το μωρό της, μήκους οκτώ μέτρων, στα ανοιχτά των ακτών της Καταλονίας.

Με την Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ θα συναντηθεί ο Τσίπρας

Με την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η συνάντηση θα γίνει στις 2 μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Συναντήσεις Καραμανλή – Σαββίδη πριν τις προεδρικές εκλογές στη ΝΔ;

Λίγο πριν από τις εσωκοµµατικές εκλογές στη Ν.∆., ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραµανλής είχε συναντηθεί κατ’ επανάληψη µε τον Ιβάν Σαββίδη στο διαµέρισμα που διατηρεί στον περιφερειακό Λυκαβηττού.
Αυτό αναφέρει ένθετο της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Πιλότος άφησε το αεροπλάνο σε εκπαιδευόμενο και πήγε για έναν υπνάκο (Pics)

Μαθήματα... επαγγελματισμού έδειξε ο πρώην πρόεδρος της ένωσης των πιλότων των πακιστανικών αερογραμμών ο οποίος άφησε το αεροπλάνο που μετέφερε περισσότερα από 300 άτομα, στα χέρια ενός εκπαιδευόμενου.
Ο λόγος για τον Amir Akhtar Hashmi ο οποίος εργάζεται στην Pakistan International Airlines (PIA) και ήταν κυβερνήτης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση από το Ισλαμαμπάντ στο Λονδίνο.

Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας - Τα 4 πρώτα μέτρα και το στοίχημα των 100 ημερών (pics)

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για τη Γαλλία και το γαλλικό λαό, ο οποίος ανέθεσε τα ηνία της χώρας στον 39χρονο Εμανουέλ Μακρόν, που θα είναι ο νεότερος πρόεδρος στην Ευρώπη. Όπως γράφτηκε, μια μερίδα των εκλογέων του, τον ψήφισαν με μισή καρδιά, αλλά και με την κρυφή ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα απογοητευθούν. Για να πετύχει ο νέος Πρόεδρος κάτι τέτοιο και να συμφιλιώσει τα θρυμματισμένα κομμάτια της γαλλικής κοινωνίας,

Γαλλικές εκλογές: Το επόμενο στοίχημα του Εμανουέλ Μακρόν μετά την εκλογή του,με 66,01% των ψήφων έναντι 33,99% της Λεπέν

Αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις, όπως η ενδημική ανεργία (10%), η απειλή της τρομοκρατίας, η αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα βρεθεί ο Εμανουέλ Μακρόν που από το βράδυ της Κυριακής είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, ο νεότερος στην ιστορία της χώρας, καθώς συγκέντρωσε το 66,01% των ψήφων έναντι 33,99% της Λεπέν, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας. Επόμενη «μάχη» για τον κεντρώο