Αντεπίθεση της ρωσικής πρεσβείας – Κατηγορεί τους Ουκρανούς για την επίθεση και τους νεκρούς στο Σαρτανά

 Με μια ευθεία επίθεση σε «πολύ υψηλά ιθύνοντες πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ και διάφορους παπαγάλους» η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα επανέρχεται στο θέμα των νεκρών ομογενών στο χωριό Σαρτανά έξω από τη Μαριούπολη και με μια ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει πως τα χτυπήματα στο χωριό και οι νεκροί ομογενείς είναι αποτέλεσμα επίθεση Ουκρανών εθνικιστών από το Τάγμα Αζόφ.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0 (Δεύτερο ημίχρονο)

 Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αυτήν την ώρα (Novasports 4) τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Oι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι μεσοβδόμαδα αποκλείστηκαν από το Europa League, μετά τη νέα ήττα τους από την Αταλάντα, θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το αήττητό τους στο πρωτάθλημα, αλλά οι Κρητικοί είναι άκρως επικίνδυνοι εκτός έδρας και διεκδικούν θέση στα Play Off. 

Στο 10ο λεπτό ο Ελ Αραμπί σκόραρε, ωστόσο ο διαιτητής, τσεκάροντας τη φάση στο μόνιτορ, ακύρωσε το γκολ για χέρι του Μαροκινού στην εναέρια διεκδίκηση της μπάλας.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0 (Δεύτερο ημίχρονο)

 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Cosmote Sport 1) το αθηναϊκό clasico ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Oι δύο ομάδες αναμετρώνται στη Λεωφόρο, στο ματς που κλέβει την παράσταση από το σημερινό πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Το «τριφύλλι» αναζητά μια μεγάλη νίκη, αλλά και ο «Δικέφαλος» θέλει να δώσει συνέχεια στις τελευταίες καλές εμφανίσεις, παίρνοντας και… φόρα ενόψει του εξ αναβολής ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

Ακινητοποιημένο πλοίο με Έλληνες ναυτικούς στην Οδησσό.

 Ακινητοποιημένο πλοίο με Έλληνες ναυτικούς στην Οδησσό. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Πλοίο υπό ελληνική σημαία με έξι Έλληνες ναυτικούς βρίσκεται ακινητοποιημένο σε λιμάνι της Οδησσού, στην Ουκρανία.
Στο συγκεκριμένο πλοίο δεν χορηγείται άδεια να αποπλεύσει λόγω της γενικής απαγόρευσης που έχει επιβάλει ο ουκρανικός στρατός.
Παράλληλα, σε 100 ανέρχονται οι Έλληνες ναυτικοί που είναι σε 13 πλοία υπό ελληνική σημαία στη Μαύρη Θάλασσα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό:

Σιμονιάν για «μπλόκο» σε Sputnik - RT: Ξέρουμε να δουλεύουμε με απαγορεύσεις -Κανείς δεν θα απολυθεί

 «Πληρωμένη» απάντηση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την πρόταση απαγόρευσης των RT και Sputnik εντός ΕΕ από τη Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Τη δική της απάντηση στο «μπλόκο» των Sputnik και RT στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει να επιβάλει η Κομισιόν, έδωσε η Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Λουγκάνσκ: Ουκρανοί ναζί υποχωρούν και καταστρέφουν τα πάντα - Δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο

 Την εκδικητικότητά τους δείχνουν οι Ουκρανοί ναζί όσο οι δυνάμεις του Λουγκάνσκ, συνεπικουρούμενες από τον Ρωσικό στρατό κερδίζουν έδαφος.

Οι ναζιστικές δυνάμεις του Κιέβου που υποχωρούν από τους οικισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής, Λεονίντ Πασέτσνικ.
«Οι ένοπλοι σχηματισμοί των Ουκρανών φασιστών,

Γιατί ξαφνιαστήκαμε από την κίνηση της Ρωσίας;

 Είναι καταστροφικό και εγκυμονεί κινδύνους με δυσοίωνες επιπτώσεις παγκοσμίου βεληνεκούς το γεγονός ότι τόσο η παγερή απουσία των βασικών κανόνων Πολιτικής Ρεαλισμού στην αμερικανική χάραξη εξωτερικής πολιτικής, όσο και ο συνεπακόλουθος ανορθολογισμός, διά της υιοθέτησης μίας μισσιοναρικού τύπου οικουμενικής αντίληψης, οδηγεί αβίαστα στην αδυναμία κατανόησης και αποδοχής της ίδιας της πραγματικότητας. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία, υπό το κράτος του όποιου

Μία τοιχογραφία για τη βιωσιμότητα των πόλεων στη «σκιά» της Ακρόπολης

 Μία νέα τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων, επί της οδού Καλλιρόης, δίνει πνοή και χρώμα σε αυτό το κομβικό σημείο της πόλης, κάτω από την Ακρόπολη.

Πρόκειται για έργο που δημιούργησε ο street artist Atek (Γιώργος Σκουρλής) και αποτυπώνει έναν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τις «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες» (Στόχος 11).

Με έμφαση στους κατοίκους των πόλεων, η τοιχογραφία με τα έντονα χρώματα, που μπορούν να παρατηρήσουν από μακριά όσοι διασχίζουν την Καλλιρόης, αναδεικνύει τη σύγχρονη ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων πόλεων.

Η Ελλάδα στέλνει στην Ουκρανία αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια

2 αεροσκάφη C-130 με αμυντικό υλικό θα αναχωρήσουν εντός της ημέρας για την Πολωνία. Τελικός προορισμός του φορτίου η Ουκρανία. Επίσης σήμερα θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντιδράσεις για την εντολή Πούτιν να τεθούν σε ετοιμότητα οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις

 Σε συναγερμό έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τις ρωσικές πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις, επικαλούμενος τη σκλήρυνση της στάσης των δυτικών χωρών έναντι της Μόσχας για την επίθεση στην Ουκρανία. Απαράδεκτη κλιμάκωση χαρακτήρισαν την εξέλιξη αυτή οι ΗΠΑ, μέσω της πρέσβειράς τους στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Αυτό σημαίνει «ότι ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει να κλιμακώνει αυτόν τον πόλεμο με έναν απολύτως απαράδεκτο τρόπο και πρέπει να συνεχίσουμε να ανακόπτουμε τις ενέργειές του με τον σθεναρότερο δυνατό τρόπο», είπε η Γκρίνφιλντ σε μια συνέντευξη με την εκπομπή του CBS “Face the Nation”.

An-225 Mriya: «Εφιαλτικό» τέλος για το «Όνειρο» — Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου

 «Mπορεί να κατέστρεψαν το Mriya αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταστρέψουν τα όνειρά μας για ένα δυνατό, ελεύθερο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Νμτίτρο Κουλέμπα, ανακοινώνοντας την καταστροφή του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, Antonov-225, με το όνομα Mriya, που σημαίνει «Όνειρο» στα Ουκρανικά.


Ουκρανοί στο Κίεβο ετοιμάζουν βόμβες Μολότοφ (video)

 Ουκρανοί ξεκίνησαν να ετοιμάζουν βόμβες Μολότοφ στο Κίεβο εν αναμονή της ρωσικής εισβολής στην πόλη.