Το διάσημο ναυάγιο της Ζακύνθου συντηρείται

Αυτοψία σε ένα από τα πιο διάσημα ναυάγια του κόσμου, αυτό της Ζακύνθου πραγματοποιεί το Τμήμα Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ώστε να διαπιστωθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται το πλοίο.

 Το «κουφάρι» του πλοίου «Παναγιώτης», το εμβληματικό νεότερο μνημείο της παραλίας «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Ζακυνθίων με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Τραγωδία για 23χρονη φοιτήτρια. Έσωσε τον σύντροφο της και σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία

Η Ρία Σαλτάρη βούτηξε στη μπανιέρα για να γλιτώσει το φίλο της Bozhidar Gugushev και στη συνέχεια έχασε τη ζωή της χτυπημένη από ηλεκτρικό ρεύμα
Adtech Ad
Σοκ έχει προκαλέσει ο απρόσμενος θάνατος της 23χρονης φοιτήτριας Σωτηρίας Σαλταρή, από τα Λιμενάρια Θάσου.

Σε τροχιά σύγκρουσης ΔΝΤ - Eurogroup για το ελληνικό χρέος

της Ευρωομάδας για το ελληνικό χρέος αναμένεται να εξελιχθεί το έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας . Η επιστολή Λαγκάρντ άναψε "φωτιές" στη διαπραγμάτευση
Adtech Ad
Λίγα 24ωρα πριν την συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών οικονομικών της Ευρωομάδας σε επιστολή της προς τους 19 υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης η που δημοσιεύουν οι Financial Times

ΔΝΤ: Τα χειρότερα ίσως να έχουν περάσει για τη ρωσική οικονομία, αλλά αυξάνονται οι κίνδυνοι στην κεντρική Ευρώπη

Τα χειρότερα ίσως να έχουν περάσει για την οικονομία της Ρωσίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ΔΝΤ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η πιθανή στασιμότητα στην Ευρωζώνη και οι μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό καθιστούν αβέβαιες τις προοπτικές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
Σύμφωνα με τη μελέτη του ΔΝΤ για την κεντρική, την ανατολική και τη νοτιοανατολική Ευρώπη (CESEE), η άνοδος των λαϊκιστικών κομμάτων σε κάποιες χώρες, η αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη και η γήρανση του πληθυσμού εντείνουν τα προβλήματα.

Η ρωσική ορχήστρα Mariinsky έπαιξε για τα θύματα της τρομοκρατίας στο αρχαίο θέατρο της Παλμύρας

Συναυλία κλασσικής μουσικής διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αρχαίο θέατρο της Παλμύρας, λίγους μήνες μετά την ανακατάληψή της από συριακές και ρωσικές δυνάμεις.
Ο διακεκριμένος μαέστρος του Κρεμλίνου, Valery Gergiev, διεύθυνε την ορχήστρα Mariinsky από την Αγία Πετρούπολη στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι είχε καταληφθεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Τι απάντησε το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντά στα ρωσικά σχόλια περί «Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος απέρριψε την Πέμπτη τις δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα, εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, περί «καταστροφικού ρόλου της τουρκικής κυβέρνησης σε σειρά ζητημάτων» και «προσπαθειών ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.
Υπενθυμίζεται πως η Ζαχάροβα είχε δηλώσει πως η Τουρκία «προσπαθεί να αναστήσει τη δύναμη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,

Το CNN.com υμνεί τη Νάξο - Το «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου, ιδανικό μέρος για καλή ζωή

Κάποια μέρη είναι καλύτερα από όλα γιατί ικανοποιούν την επιθυμία του να ζεις καλά. Η Νάξος είναι ένα από τα μέρη αυτά, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του CNN αφιερωμένο στο Κυκλαδίτικο νησί.

Το μεγαλύτερο και με την πυκνότερη βλάστηση νησί των κυκλάδων πολλές φορές αποκαλείται το «πράσινο φύλλο» του Αιγαίου.

Πιλότος φωτογραφίζει φωτισμένες πόλεις το βράδυ

Βρετανός πιλότος απαθανατίζει από τα 39.000 πόδια πόλεις φωτισμένες το βράδυ και κερδίζει τις εντυπώσεις. Ντουμπάι, Μπανγκόκ, Τόκιο και Νέα Υόρκη αποτυπώνονται στο φακό να πλημμυρίζουν από κόκκινα, μπλε και κίτρινα φώτα από τον 55χρονο Jon Bowles που πετά τη νύχτα πάνω από αυτές.
 Ντουμπάι, Μπανγκόκ, Τόκιο και Νέα Υόρκη σε απίθανα κλικς

Πυργί, το ξεχωριστό χωριό της Χίου Ένα μέρος με ζωγραφιές

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Χίου αλλά και από τα πιο εντυπωσιακά. Διακρίνεται για τη σπουδαιότητά του και τον πλούτο του από αρχαιολογικής, λαογραφικής και γλωσσικής άποψης.
Το Πυργί της Χίου πήρε το όνομά του από έναν ψηλό και μεγάλο πύργο γύρω από τον οποίο μάλιστα χτίστηκε το σημερινό χωριό το οποίο παλιότερα διακρινόταν από μικρούς και μεγάλους οικισμούς.

Ελλάδα: 7η στις επιλογές των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων

Η Μαγιόρκα, η ενδοχώρα της Ισπανίας και τα Κανάρια Νησιά έρχονται πρώτες στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την 7η θέση στη γενική κατάταξη στην έρευνα Destination Study 2016 του fvw.

Τριάντα ένα ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 50 κορυφαία

Όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά 31 ελληνικά νησιά συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς για το 2016, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η Trivago, μία από τις πιο φημισμένες μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων και τιμών παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέδειξαν συνολικά 50 νησιά σε ολόκληρη την Ευρώπη, βάσει των ξενοδοχείων τους,

ATOR: Ελλάδα εισέρχεται στην πρώτη τριάδα των προορισμών μεταξύ των Ρώσων

ΜΟΣΧΑ, 4 Μαΐου - RIA Novosti, Ιρίνα Nehoroshkina ..
   "Είναι σαφές ότι το 2016 η χώρα θα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς μεταξύ των συμπατριωτών μας Αυτό αποδεικνύεται από το βάθος των πωλήσεων.», - Δήλωσε ο εκπρόσωπος της ATOR.
 δύσκολη κατάσταση με την έκδοση θεωρήσεων Σένγκεν για προξενείων και των θεωρήσεων Ελλάδα κέντρα στη Μόσχα, η οποία προέκυψε από την παραμονή των διακοπών