Ιρλανδός ευρωβουλευτής: Τεράστιο το θάρρος της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στους νταήδες της Ευρώπης

Ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής του «Σιν Φέιν» Ματ Κάρθι σε δήλωσή του επισημαίνει την «τεράστια γενναιότητα και το θάρρος που επέδειξε κατά τους τελευταίους - κατά σειρά - δύσκολους μήνες», τονίζοντας πως «αποκάλυψε την πλήρη εγκατάλειψη των θεμελιωδών αρχών πάνω στις οποίες η ΕΕ υποτίθεται ότι χτίστηκε».

Έως την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών

Έως την Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση των καναλιών και τις τηλεοπτικές συχνότητες, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
Όπως είπε είναι ζήτημα ημερών να κατατεθεί το νομοσχέδιο το εκπονείται εδώ και μήνες σε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Α. Τσίπρας στην ΕΡΤ: Δύσκολη συμφωνία – Ξεφεύγουμε από το Grexit (vid)

Για την ισχυρή πίεση που δέχτηκε στη Σύνοδο Κορυφής την σκληρή διαπραγμάτευση τη συμφωνία αλλά και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ-1 και στους Πάνο Χαρίτο και Αντώνη Αλαφογιώργο.

Ν. Φίλης: Απάντηση στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε, η στήριξη της κυβέρνησης της Αριστεράς (Video)

"Έγινε πραξικόπημα στις Βρυξέλλες, απείλησαν με συνολικό κούρεμα των καταθέσεων των Ελλήνων, χρεοκοπία των τραπεζών και της Οικονομίας, την άλλη μέρα ήταν έτοιμο το σχέδιο" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης προσερχόμενος στη Βουλή και πρόσθεσε ότι

Αίας του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 17 & 18 Ιουλίου

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 17 και 18 Ιουλίου, μέσα από τη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη σε πανελλήνια πρώτη.

Στην τραγωδία αυτή, που διδάχτηκε περί το 440 π.Χ. και διαδραματίζεται στον δέκατο χρόνο του Τρωικού πολέμου, ο Αίας, ο καλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων,

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη για τα 90 χρόνια στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού 14 Ιουλίου

Το Φεστιβάλ Αθηνών, τιμώντας τα 90 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, μας καλεί αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, σε μια συναυλία πιο συμβολική από ποτέ!

Το Φεστιβάλ Αθηνών, τιμώντας τα 90 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, μας καλεί αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, σε μια συναυλία πιο συμβολική από ποτέ!

Βαγγέλης Ραπτόπουλος - Elmundo «Είμαστε πολλοί και είμαστε παντού»

Συνέντευξη του Βαγγέλη Ραπτόπουλου στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» (Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 10/7/15), ο οποίος απαντάει στα κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία, την δραματική περίοδο που ζούμε.

1. Τι συνέβη και περιήλθαμε στη δραματική αυτή κατάσταση, από πολιτική, οικονομική και κοινωνική άποψη;

Reuters: Έκθεση «βόμβα» του ΔΝΤ

Η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είναι προετοιμασμένοι να εξετάσουν οι εταίροι της στην Ευρωζώνη λόγω των καταστροφών που υπέστησαν η οικονομία της και οι τράπεζες της τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την οποία επικαλείται το Reuters.

Γ. Σταθάκης: Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις ψηφιστεί η συμφωνία

Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις επανέλθει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA, «το οποίο θα συμβεί, μόλις τα κοινοβούλια στην Ελλάδα, τη Γερμανία και αλλού ψηφίσουν τη νέα συμφωνία» της Ελλάδας με τους θεσμούς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg.

Κρίσιμο 48ωρο για την ψήφιση των προαπαιτουμένων – Σκέψεις και για ανασχηματισμό

Αναταράξεις προκαλούν στην κυβέρνηση τα προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως αύριο το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της διαπραγμάτευσης του νέου δανειακού προγράμματος.

Φ. Ολάντ: Θέλησή μου ήταν να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Ελλάδα στη Συνάντηση Κορυφής, ήταν το πρώτο θέμα για το οποίο ερωτήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά την παραδοσιακή συνέντευξη εφ” όλης της ύλης που κάθε Γάλλος πρόεδρος δίνει μετά την παρέλαση της σημερινής εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.

Και όμως! Δεν έχασε η Ελλάδα – Η Γερμανία υπέστη διπλωματικό Βατερλό!

Αν και το Βερολίνο δείχνει ότι επέβαλε το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών του στην Ελλάδα, πληθύνονται στη Γερμανία οι φωνές που χαρακτηρίζουν αυτήν την επιτυχία διπλωματικό «όλεθρο», που απειλεί να αμαυρώσει την εικόνα που με τόσο κόπο έκτισε η χώρα.
«Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, η γερμανική κυβέρνηση κατέστρεψε πολλές δεκαετίες

Οι ώρες της βαθειάς απογοήτευσης του Λάκη Λαζόπουλου

Για «ώρες βαθειάς απογοήτευσης» κάνει λόγο σε άρθρο του ο Λάκης Λαζόπουλος, σχολιάζοντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.
«Η Ελλάδα χθες το βράδυ έφυγε από την Ευρώπη, αν και παρέμεινε. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανετράπη από την κυβέρνηση, μετά από το πραξικόπημα που σχεδίασαν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ

Financial Times: Αν κάποιος συνθηκολόγησε, αυτός είναι η Γερμανία

Για… ανοησίες κάνει λόγο ο δημοσιογράφος των Financial Times, Γκίντεον Ράχμαν, αναφορικά με όσα γράφονται για ταπείνωση της Ελλάδας.

«Οι Ευρωπαίοι ξύπνησαν την Δευτέρα διαβάζοντας πρωτοσέλιδα για την ταπείνωση της Ελλάδας, τον θρίαμβο της πανίσχυρης Γερμανίας και την ανατροπή της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Παντοάν: Μόνο Ιταλία, Γαλλία και Κύπρος στήριξαν την Ελλάδα

«Είναι ακόμη μια δύσκολη πορεία και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προεξοφληθεί», δηλώνει σχετικά με την συμφωνία που αφορά την Ελλάδα ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε σημερινή συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Τα μέτωπα του Τσίπρα: Πρώτα τα μέτρα, μετά εσωκομματικά και ανασχηματισμός

Οι εξελίξεις στα εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να περιμένουν μετά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή την Τετάρτη και σε αυτό έχει ρίξει όλο του το βάρος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Με το που επέστρεψε από τις Βρυξέλλες μετέφερε το πεδίο των διαβουλεύσεων στο Μέγαρο Μαξίμου. Όλο το απόγευμα βρισκόταν στο γραφείο του μαζί με τον υπουργό

Γερμανοί Οικονομολόγοι: Σόιμπλε δεν ξέρεις τι σου γίνεται!

Σημαντικοί Γερμανοί οικονομολόγοι εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με την πρόταση Σόιμπλε για ένα «προσωρινό Grexit». Σημειώνεται πως επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας εξαπέλυσε και ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος τον χαρακτήρισε «ανεύθυνο» και διεμήνυσε πως «δεν πρόκειται να τον αφήσουμε με τα κόλπα του να θέσει σε κίνδυνο την ΕΕ».

Ναόμι Κλάιν: Θα προσποιηθούν τους έκπληκτους όταν οι Έλληνες ψηφίσουν τους νεοναζί;

Τον κώδωνα του κινδύνου γιο την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα κρούει η ακτιβίστρια και συγγραφέας του διάσημου «Δόγματος του Σοκ» Ναόμι Κλαιν. Με μία ανάρτηση της στο facebook υπό το hashtag #thisisacoup κατήγγειλε επίσης ως «πραξικόπημα» τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα.

Καμμένος: Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά...

Την ομόφωνη απόφαση των ΑΝΕΛ να στηρίξουν την κυβέρνηση στη συμφωνία που κατέληξε με τους Ευρωπαίους εταίρους ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, κι όχι άλλα μέτρα.

Γ. Σταθάκης στην ΕΡΤ: Η συμφωνία δημιουργεί προϋποθέσεις οικονομικής ανάκαμψης (vid)

Λιγότερο σκληρή σε σχέση με τις προηγούμενες χαρακτήρισε τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ αναγνώρισε πως περιλαμβάνει κάποια ακραία μέτρα, όχι όμως δραστικές περικοπές, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας και συνθήκες ασφάλειας τόσο για το σύνολο του δημόσιου χρέους έως το 2022,

Βέλγιο: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μεταπήδησε στο στρατόπεδο των «σκληρών»

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν σήμερα τη συντηρητική κυβέρνηση του Βελγίου ότι ήρθε σε ρήξη με την πάγια ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας, καθώς ευθυγραμμίστηκε με τη «σκληρή» στάση της Γερμανίας αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, μια κατηγορία την οποία απέρριψε ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.