Κρίσιμο 48ωρο για την ψήφιση των προαπαιτουμένων – Σκέψεις και για ανασχηματισμό

Αναταράξεις προκαλούν στην κυβέρνηση τα προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως αύριο το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της διαπραγμάτευσης του νέου δανειακού προγράμματος.

Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται ανασχηματισμός και αντικατάσταση όσων υπουργών σκοπεύουν να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.
Ήδη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει ζητήσει την απόσυρση της συμφωνίας από τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις, ενώ βουλευτές όπως η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ραχήλ Μακρή και ο Γιάννης Ζερδελής αφήνουν να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία χωρίς να παραιτηθούν από την έδρα τους.
Στο κλίμα αυτό παρενέβη με δήλωσή του στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα και να αποτρέψουν τον διχασμό.
Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό δήλωσε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Εν τω μεταξύ το πολυνομοσχέδιο με τη συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης και τα προαπαιτούμενα μέτρα αναμένεται να κατατεθεί από ώρα σε ώρα στη Βουλή.
Ναι στην συμφωνία, με τη μορφή ψήφου ανοχής ώστε να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη αλλά όχι σε συμμετοχή σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού αναμένεται να πει η ΝΔ κατά την συζήτηση στη Βουλή.
Τη στήριξη του στην κυβέρνηση ανακοίνωσε το Ποτάμι. Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής στελεχών του κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας και ότι θα ψηφίσει αυτά που έχει υποσχεθεί στους ευρωπαίους εταίρους.
Αδιέξοδη χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων.
Σε εξέλιξη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά η οποία επισημαίνει ότι η εθνική γραμμή για βιώσιμη λύση στηρίζεται σε μεγάλη διακομματική πλειοψηφία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...