Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα καταβληθεί – Πώς μπορείτε να το υπολογίσετε Τι πρέπει να κάνει ένας εργαζόμενος σε περίπτωση που δεν το πάρει

 Ολοένα και πιο κοντά στο Δώρο Χριστουγέννων βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, θέλοντας ένα επιπλέον στήριγμα στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα έξοδα της εορταστικής περιόδου.

Η καταβολή του δώρου πρέπει να γίνει μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας αν η καταβολή του ποσού δεν γίνει εντός της προθεσμίας.

Η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων

Βρετανία: Φοιτητές εκδίδονται για να σπουδάσουν Δημοσκοπήσεις και στη Γερμανία δείχνουν ότι δεκάδες χιλιάδες χρηματοδοτούν τις σπουδές τους με γυμνές φωτογραφίες, βίντεο και εκπόρνευση

 Η Λούσι δεν έβλεπε άλλη δυνατότητα. Είχε χάσει την προσωρινή δουλειά της σε μπαρ λόγω πανδημίας και δεν μπορούσε να βρει άλλη. Και επειδή τα χρήματα για τα δίδακτρα και το κόστος ζωής δεν έφθαναν στράφηκε στην πορνεία, αποκαλύπτει η ίδια στο πανεπιστημιακό πορτάλ The Tab: «Πάντα μου άρεσε το σεξ και ήταν ο μόνος τρόπος να συνδυάσω εργασία και σπουδές». Η Λούσι ξεκίνησε στέλνοντας φωτογραφίες στην ερωτική ιστοσελίδα OnlyFans και λίγο αργότερα άρχισε να συναντά «πελάτες».

Αργεντινή: Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους κατά της νέα συμφωνίας με το ΔΝΤ

 λήθος κόσμους διαδήλωσε στην Αργεντινή κατά της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους που η κυβέρνηση υποχρεούται να αποπληρώσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προοπτική που ανακινεί τον φόβο της κοινωνικής κατάρρευσης που προκάλεσαν προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής στο παρελθόν.

«Όχι στη συμφωνία με το ΔΝΤ», «το χρέος οφείλεται στον λαό, όχι στο ΔΝΤ», «η αποπληρωμή του χρέους είναι προσαρμογή»: πανό, συνθήματα, τραγούδια οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, φοιτητών, συνδικάτων, πλημμύρισαν την Πλατεία Μαΐου, σκηνικό κάθε χαράς και λύπης της χώρας, όχι μακριά από την Κάσα Ροσάδα, το προεδρικό παλάτι.

Το ΕΣΥ «αιμορραγεί» και ο Μητσοτάκης ανακοινώνει μόνιμη πρόσληψη 4.000 ιερέων

 Εν μέσω πανδημίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να ανακοινώσει την μόνιμη πρόσληψη 4.000 ιερέων την ίδια ώρα που το ΕΣΥ είναι στα όρια της κατάρρευσης με τις αποκαλύψεις για VIP ΜΕΘ να διαδέχονται η μία την άλλη.

Το μόνο που ΔΕΝ χρειάζεται η ελληνική κοινωνία το 2021 είναι επιπλέον κληρικοί, αλλά απ’ότι φαίνεται οι σχέσεις Μητσοτάκη-εκκλησίας καλά κρατούν.

Λίγο μετά το αλαλούμ με την κυβέρνηση και την εκκλησία για τα μέτρα κατά του κορονοϊού – όπου

Super League: Υποδέχεται τον Άρη ο Ολυμπιακός – Κόντρα στη Λαμία ο ΠΑΟΚ

 Έχοντας ολοκληρώσει, για την ώρα, τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καλούνται να στρέψουν την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, αμφότεροι αγωνίζονται εντός έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ήττα τους στο Βέλγιο από την Αντβέρπ, περιμένουν στον Πειραιά τον φιλόδοξο και ανεβασμένο, εσχάτως, Άρη. Οι «ασπρόμαυροι», από την πλευρά τους, αφού έκαναν το καθήκον τους κόντρα στη Λίνκολν, ευελπιστούν να επιστρέψουν στις επιτυχίες κι εντός συνόρων καθώς φιλοξενούν στην Τούμπα τη ντεφορμέ Λαμία.

Γερμανία: Η Σάσκια Έσκεν και ο Λαρς Κλινγκμπάιλ πρόεδροι του SPD – Ο Κέλβιν Κιούνερτ Γενικός Γραμματέας

 Η Σάσκια Έσκεν και ο Λαρς Κλινγκμπάιλ είναι το νέο ηγετικό δίδυμο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), μετά την εκλογή τους από το τακτικό Συνέδριο, ενώ ως νέος Γενικός Γραμματέας προτάθηκε ο πρώην αρχηγός της Νεολαίας του κόμματος Κέβιν Κιούνερτ.

Η Σάσκια Έσκεν, συμπρόεδρος του SPD από το 2019, επανεξελέγη με 76,7%, ενώ ο Λαρς Κλινγκμπάιλ, μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας, έλαβε το 86,3% των ψήφων και διαδέχεται τον Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική.

Νέα Υόρκη: Έλληνας ομογενής δολοφόνησε τη σύντροφό του με σπαθί – Προσπάθησε να εμφανίσει το έγκλημα ως ληστεία

 Aποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι ένας 37χρονος Έλληνας ομογενής έχει συλληφθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία της φίλης του με σπαθί στη Νέα Υόρκη.

Ο Πήτερ Οικονόμου, ο φερόμενος ως δράστης του πρωτοφανούς για τη βαρβαρότητα εγκλήματος, κατηγορείται για φόνο καθώς η αστυνομία του Κουίνς υποστηρίζει ότι σκότωσε την σύντροφό του με σπαθί και σφυρί και έπειτα κάλεσε τις Αρχές, ρίχνοντας την ευθύνη σε κακοποιούς.

Το θύμα, η 35χρονη Μίντι Σίνγκερ βρέθηκε νεκρή σε ντουλάπα στο διαμέρισμά της, ενώ το σπαθί ήταν ακόμα καρφωμένο στην πλάτη της.

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων – Δύο νεκροί στην αποθήκη της Amazon, δεκάδες οι αγνοούμενοι (video)

 Αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς οι διασώστες αναζητούν αγωνιωδώς εργαζόμενους της Amazon που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρντσβιλ. (AP Photo/Jeff Roberson)

Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατάρρευση μέρους της οροφής μιας αποθήκης της Amazon κοντά στο Σεν Λούις,, αφού ανεμοστρόβιλοι και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.


Απάντηση Γ. Οικονόμου για την πρόσληψη 4.000 ιερέων

 Για τις προσλήψεις των ιερέων απάντησε με δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα όσα λέγοντα σχετικά με τις προσλήψεις των ιερέων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία:

Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Ο πανικός του είναι τέτοιος που έβγαλε απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν υπάρχει

 «Ο πανικός του κ. Οικονόμου είναι τέτοιος όπου έβγαλε απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν υπάρχει!», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Διαψεύδει τις διαρροές που η κυβέρνηση έδωσε στα φιλοκυβερνητικά μέσα για την μονιμοποίηση 4.000 ιερέων.

Μέχρι σήμερα αποκαλούσαμε τον κ. Οικονόμου εθνικό ψεύτη. Μετά την τελευταία του ανακοίνωση και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πολύ φτωχός για να περιγράψει το “βάθος” της πολιτικής του σκέψης.

ΚΙΝΑΛ: Νέο κάλεσμα των διεκδικητών ώστε να προσέλθουν όλοι στις κάλπες

 Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου μετρούν ώρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες του δεύτερου γύρου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής το πρωί της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου. Και οι δυο υποψήφιοι Πρόεδροι του κόμματος κάλεσαν τους φίλους του κινήματος να προσέλθουν μαζικά στην ψηφοφορία.

Kόπηκε στα δύο γέφυρα στον Άραχθο (εικόνες)

 Με την κακοκαιρία Καρμέλ να συνεχίζει το καταστροφικό πέρασμά της από την Ελλάδα, όσο περνάνε οι ώρες έρχονται στη δημοσιότητα νέες εικόνες από τις σοβαρές ζημιές που έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες.

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου δημοσίευσε στο facebook φωτογραφίες από την κατάρρευση τσιμεντένιας γέφυρας στον Άραχθο και συγκεκριμένα στην Μικρή Γοτίτσα, στο δρόμο από την Μπαλτούμα για τη Μεγάλη Γότιστα στα Γιάννενα.

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943

 Στα Καλάβρυτα γράφτηκε η τελευταία σελίδα της «πορείας θανάτου» της 117 γερμανικής μεραρχίας καταδρομών, που στο διάβα της για τα Καλάβρυτα, από τις αρχές του Δεκέμβρη του 1943, είχε δολοφονήσει αμάχους σε χωριά της περιοχής, είχε πυρπολήσει σπίτια και είχε λεηλατήσει περιουσίες.

Από το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος αναδημοσιεύουμε:

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, 13 Δεκεμβρίου 1943

Βουλγαρία: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον Κίριλ Πέτκοφ

 Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ ανακοίνωσε σήμερα τη σύνθεση της μελλοντικής κυβέρνησης, η οποία θα έχει πέντε αντιπροέδρους και υπουργούς που όρισαν οι τέσσερις εταίροι του συνασπισμού: Συνεχίζουμε την αλλαγή (CC), Υπάρχει τέτοιος λαός (TISP), Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP) και Δημοκρατική Βουλγαρία (DB).

Ακολουθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός: Κίριλ Πέτκοφ

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών: Ασέν Βασίλεφ

Βούλιαξαν Ήπειρος και Θεσσαλία – Στη δίνη της κακοκαιρίας η χώρα (video)

 Έντονο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα από νωρίς το πρωί του Σαββάτου με τα καιρικά φαινόμενα να είναι σφοδρά και πολλές περιοχές να αντιμετωπίζουν προβλήματα από την υπερχείλιση των ποταμιών, τους καταστροφικούς ανέμους και τις κατολισθήσεις. H κακοκαιρία Καρμέλ σφυροκοπά πολλές περιοχές με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται σε Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία και Αχαϊα.