Η κυβέρνηση άνοιξε τρίτο μέτωπο πολέμου με τους Houthis - Χτύπημα του Ισραήλ στην Υεμένη προετοιμάστηκε στην Ελλάδα

 Ένα νέο πολεμικό μέτωπο (το τρίτο στη σειρά μετά την Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας) έχει ανοίξει η Ελλάδα, κάτι που την θέτει εντός του βεληνεκούς ενός δαχτυλιδιού πυρός, το οποίο μέχρι πρότινος αφορούσε την Τουρκία, τον Λίβανο, τη Hamas, τη Ρωσία και, εσχάτως, την Υεμένη.

Το πρώτο βήμα είχε γίνει με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη στρατιωτική επιχείρηση Prosperity Guardian, αντί για την επιλογή της διπλωματικής οδού και της προσέγγισης με το κίνημα Ansarullah, ώστε τα ελληνική πλοία να περνούν ελεύθερα από τον κόλπο του Άντεν, χωρίς να αποτελούν στόχο των Houthis.

Μητσοτάκης, Von der Leyen σφραγίζουν την κρίση «επιβίωσης» των Ελλήνων - Απόλυτοι πρωταγωνιστές στην καταστροφή της Ελλάδας

 Ο Μητσοτάκης και η ΕΕ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική καταστροφή εξαιτίας της οποίας το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο

Συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεκλογή της Ursula von der Leyen στη θέση της προέδρου της Κομισιόν… δίνει ειρωνευόμενος ο αρθρογράφος της γνωστής ιστοσελίδα New Eastern Outlook, Phil Butler.
Παρήγορο, από την άλλη, είναι το γεγονός πως από τους 401 εκλεγμένους βουλευτές υπήρξαν και 284 «γενναίοι» που έριξαν «άκυρο» στη βασίλισσα των εμβολίων και του ευρωπαϊκού μιλιταρισμού.

Εκατοντάδες Γερμανοί πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία!

 Οι γερμανικές αρχές αποκαλύπτουν ότι είναι πολλοί οι Γερμανοί πολίτες έχουν ενταχθεί στις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην Ουκρανία. 

Ωστόσο, φαίνεται να έχουν περιορισμένες πληροφορίες για αυτούς τους μαχητές, ενώ η νομική κατάσταση για τη δίωξή τους στη Γερμανία παραμένει ασαφής.

Παρόλα αυτά πιστεύουν ότι πρόκειται για Ανατολικογερμανούς οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε ένα τελείως διαφορετικό

Το Al Jazeera επιμένει παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις ότι η Ελλάδα θα δώσει 32 F-16 Block 30 της ΠΑ στην Ουκρανία

 Το καταριανό Al Jazeera επιμένει παρά τις συνεχείς διαψεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα θα δώσει τα 32 F-16 Block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία.

Φυσικά επειδή πρόκειται για ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα με το δημοσίευμα ασχολήθηκαν εκτενώς και οι Ουκρανοί.

Σλοβάκος ΥΠΕΞ: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της Ουκρανίας αν μας αποκλείσει από το ρωσικό πετρέλαιο»

 Η Σλοβακία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες της νομοθεσίας της ΕΕ για να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα εν μέσω της αναστολής της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από το Κίεβο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της, Γιουράι Μπλανάρ.

Η Ουκρανία διέκοψε τη μεταφορά πετρελαίου από τη ρωσική Lukoil στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία μέσω του εδάφους της λόγω της εγγραφής της εταιρείας στη μαύρη λίστα από το Κίεβο.

Η Μόσχα μπορεί να νοιάζεται λιγότερο για την αποχώρηση του Μπάιντεν

 Μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη ενέκρινε την απόφαση του Μπάιντεν, η δεύτερη εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τραμπ και εκείνοι στην τρίτη παρέμειναν ουδέτεροι στην απόφαση του Μπάιντεν, έγραψε το Politico.

Following Biden's pullout from the presidential race, European leaders were divided into three groups: the first approved Biden's decision, the second one expressed support for Trump, and those in the third one remained neutral to Biden's decision, Politico wrote.

German Chancellor Olaf Scholz is among those who supported Biden's decision.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη

 

Russia supposedly poses the biggest threat to Europe and the European world, German Foreign Minister Annalena Baebock wrote on her social media page.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξοντώνουν τη θέση προσωρινής ανάπτυξης των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο Χάρκοβο

 Οι ρωσικές δυνάμεις ρίχνουν βόμβα FAB-3000 τριών τόνων στις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Χάρκοβο 22.07.2024 17:49 Περιστατικά 

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξολόθρευσαν ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης του 3ου τάγματος της 13ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Liptsy, στην περιοχή του Χάρκοβο.

Σάλος στην Κύπρο με τη σημαιοφόρο της Ολυμπιακής αποστολής - Την καταγγέλλουν για golden visa και ... only fans

 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των Κυπριακών μέσων, η Κουλιτσένκο φέρεται να έπεσε θύμα εκδικητικού πορνό

Καμία καταγγελία δεν υπάρχει ενώπιον της Αστυνομίας για ροζ βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τη σημαιοφόρο της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και άλτρια του ύψους, Έλενα Κουλιτσένκο.
Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι δεν υποβλήθηκε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας, συνεπώς, δεν διερευνά καμία καταγγελία.

«Σκόνη» ένα ακόμη αμερικανικό HIMARS από τους Ρώσους - Αποστολή εξετελέσθη... από Iskander που σκορπούν όλεθρο (βίντεο)

 Oι πύραυλοι Iskander-M είναι βαλλιστικά βλήματα μικρού βεληνεκούς και σημαντικής ακρίβειας που προκαλούν τρόμο στους Ουκρανούς

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τη βοήθεια Iskander-M OTRK, κατέστρεψαν έναν ακόμη εκτοξευτή HIMARS MLRS στη Novopetrovka, στην περιοχή Nikolaev σύμφωνα με ανακοίννωση από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
«Το πλήρωμα του τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander-M των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε ένα HIMARS MLRS στο χωριό Novopetrovka.

Θεσσαλονίκη: Ασθενής μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με... έγκαυμα στο πόδι

 Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για σωματική βλάβη από συγκλίνουσα αμέλεια τον αναισθησιολόγο, τον υπεύθυνο της τεχνικής υπηρεσίας της κλινικής και τον νομικό της εκπρόσωπο.

Ασθενής μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με έγκαυμα στο πόδι. Τη σωματική βλάβη φαίνεται πως προκάλεσε μία ελαττωματική θερμαινόμενη κουβέρτα που τοποθετήθηκε στον νεαρό ασθενή όταν εκείνος διαμαρτυρήθηκε ότι κρύωνε.

Baerbock - Γερμανία: Η Ρωσία είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τον πλανήτη και την Ευρώπη

 Η Μόσχα φέρεται να είναι η βασική υπαίτιος της τρέχουσας κατάστασης, τόνισε η πρώτη τη τάξει της γερμανικής διπλωματίας

Σήμερα, η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ασφάλεια του κόσμου και της Ευρώπης, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Annalena Baerbock.
Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας προέβη στα σχετικά σχόλια με κατηγορίες κατά της Μόσχας με ανάρτησή της στα social media.


Πανικός από ρωσική προέλαση – Έντρομος Zelensky: Έχουμε μεγάλες απώλειες – Στρατηγός ΝΑΤΟ: Θυμώσαμε τη Ρωσία

 Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας) στο BBC: Επιδείνωση στο μέτωπο, ο Ουκρανικός στρατός έχει μεγάλες απώλειες - Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Θυμώσαμε πάρα πολύ την Ρωσία και αυτό θα αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα

 Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ρωσικός στρατός κερδίζει παντού στο μέτωπο, από το Kharkiv όπου ενισχύει τις εφεδρείες, στο Kupyansk όπου σημειώνονται αξιόλογα κέρδη, το Siversk και το Chasiv Yar…
Όμως εκεί που πραγματικά έχει καταρρεύσει η Ουκρανική άμυνα είναι δυτικά της Avdiivka όπου οι ρωσικές προελαύνουσες δυνάμεις πλησιάζουν την κρίσιμη στρατηγικά πόλη Pokrovsk…

Ο Boris Johnson πρότεινε σχέδιο ειρήνης στον Trump που μοιάζει με πόλεμο – Ο έντρομος Zelensky θέλει διάλογο με τη Ρωσία

 Ενώ για πρώτη φορά η Ρωσική πλευρά εμφανίζεται θετική σε διαπραγματεύσεις μετά τις δηλώσεις Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky που τόνισε ότι πλησιάζει ο καιρός του διαλόγου με την Ρωσία – τον διάλογο τον έχει απαγορεύσει με προεδρικό διάταγμα – εντούτοις το σκυλάκι του Trump ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson αποκάλυψε σχέδιο ειρήνης... που μοιάζει περισσότερο με πόλεμο….


Ναι σε ειρήνη λένε οι Ρώσοι αλλά να δούμε τις προτάσεις

Πρωτοφανής νίκη Trump – Εκδίωξε τον αποτυχημένο Biden, οι δημοκρατικοί θα συντριβούν - Σκούρα τα πράγματα για Μητσοτάκη

 Ο Trump θα κερδίσει με 7 με 8 μονάδες διαφορά και μια τέτοια εξέλιξη θα είναι θρίαμβος για τους Ρεπουμπλικάνους και συντριβή για τους Δημοκρατικούς…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) είναι σε βαριά παρακμή…
Τα όσα διαδραματίζονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι πρωτοφανή και αποδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο πνέει τα λοίσθια… ο κόσμος εξελίσσεται και οι ΗΠΑ έδωσαν μάχη με ένα ψυχολογικό κουφάρι τον Biden 81 ετών…

«Ορθοδοξία ή Θάνατος» - Έφοδο ετοιμάζει η Αστυνομία στο Άγιον Όρος - Μονή Εσφιγμένου: Όχι στο αιματοκύλισμα των μοναχών

 Αναβρασμός επικρατεί στο Άγιο Όρος μετά τη διαρροή εγγράφου από την αστυνομία, με το οποίο ζητείται η στήριξη των μονών για την «έφοδο» της Αστυνομίας, ώστε να πραγματοποιηθούν εξώσεις.

Η όλη υπόθεση προκαλεί δεκάδες ερωτηματικά από την πρωτοφανή παρέμβαση κατά των μοναχών, η οποία υποκινείται προφανώς από το Πατριαρχείο και την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα στο έγγραφο ζητείται: «είσοδο, φιλοξενία και κίνηση σε όλη την Αθωνική Χερσόνησο για μεγάλο χρονικό διάστημα αστυνομικών και βαρέων οχημάτων,

Γέλια μέχρι δακρύων με την ατάκα του Άδωνι για «ντου» στην Τουρκία

 Λογικά στην Άγκυρα ακόμα κλαίνε από τα γέλια μετά το τραγελαφικό σόου του Άδωνι Γεωργιάδη, στον απόηχο του εξευτελισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν να κινεί τα νήματα ακόμα και στην εσωτερική μας πολιτική.

Αφού άφησε ακάλυπτο τον Νίκο Δένδια μετά την επίθεση του Σουλτάνου που απαίτησε να τον βάλει στη θέση του ο Μητσοτάκης, αφού δεν έβγαλε λέξη για τις προκλήσεις γύρω από το Κυπριακό, ο Έλληνας πρωθυπουργός σκύβει το κεφάλι και αποτελεί απειλή για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Κλείνει ο «Τερκενλής» στην Μητροπόλεως έπειτα από 25 χρόνια!

 Κεραυνός εν αιθρία στην Θεσσαλονίκη, καθώς μετά από ένα τέταρτο του αιώνα αδιάλειπτης λειτουργίας, ο «Τερκενλής» στην Μητροπόλεως κλείνει.

Όπως γράφει το Typosthess, «έκλεισε τις πύλες του ένα κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή ιστορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη η παραολυμπιονίκης ιστιοπλόος Ειρήνη Κουρούβανη

 Σε επιδημία τείνουν να εξελιχθούν και τα τροχαία με εγκατάλειψη στη χώρα μας, καθώς το τελευταία διάστημα διαρκώς αυξάνονται, με τους δράστες, μάλιστα, να την γλιτώνουν, καθώς σπανίως βρίσκονται μάρτυρες.

Αυτό, ωστόσο, δεν συνέβη στην περίπτωση του 36χρονου αλλοδαπού, ο οποίος, σύμφωνα με το zougla.gr, χθες τα ξημερώματα χτύπησε με το αυτοκίνητό του την παραολυμπιονίκη ιστιοπλόο Ειρήνη Κουρούβανη, η οποία κινούνταν με το μηχανοκίνητο αναπηρικό αμαξίδιό της στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Πατησίων και, κατόπιν, εξαφανίστηκε από το σημείο, εγκαταλείποντάς την τραυματισμένη στο πόδι.

Αποτρόπαιο το σποτ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

 Γράφει η Μαρία Δεναξά 

Τι θέλει να πεί ο…ποιητής με το διαφημιστικό σποτάκι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που σε τίποτα δεν θυμίζει το ολυμπιακό ιδεώδες, αλλά παραπέμπει σε ένα σκοτεινό αμφίσημο μήνυμα;

Μέσα σε ένα κατάμαυρο σκηνικό, ξεχωρίζει ο Νταρκ Βαντόρ, να σφίγγει το ζωνάρι και μια φωνή προαναγγέλλει στους Γάλλους πολίτες πως …δεν έχουν δει ακόμη τίποτα!

Σοκαρισμένο το ελληνικό Twitter για τον ξαφνικό θάνατο της Ντέμης Γεωργίου – «Πώς φεύγει έτσι ο κόσμος;»

 Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι η 39χρονη πρώην παίκτρια του MasterChef Ντέμη Γεωργίου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, μετά από σηπτικό σοκ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον κύκλο της, το Σάββατο η 39χρονη εργαζόταν σε εστιατόριο στην Πάρο, όταν ξαφνικά κατέρρευσε, χάνοντας τη αισθήσεις της

 Αφού μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού, στη συνέχεια διακομίστηκε στην Αθήνα με ελικόπτερο και διασωληνώθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Η 39χρονη είχε πέσει σε κώμα και δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον της.

Live Streaming: Η κλήρωση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό του Europa League

 Οι Κυπελλούχοι και οι Πρωταθλητές Ελλάδας μπαίνουν ξανά στις κληρωτίδες της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στη Νιόν, για να μάθουν δύο ακόμα υποψήφιους αντιπάλους.

Η πορεία του ΠΑΟΚ προς το League Phase του Champions League θα περάσει από τον 3ο προκριματικό γύρο, εφόσον προκριθεί από τον 2ο. Οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν τη Μάλμε ή την Κλάκσβικ για ένα εισιτήριο των play off.

Μάλμε ή Κλάκσβικ στο δρόμο του ΠΑΟΚ

 Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έμαθαν τους υποψήφιους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, μετά τη μεσημεριανή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, αν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει την Μπόρατς Μπάνια Λούκα θα βρει μπροστά του τον νικητή του ζευγαριού Μάλμε-Κλάκσβικ.

Στη Βουλή η επικύρωση της σύμβασης για το λιμάνι του Ηρακλείου – Ποιές οι υποχρεώσεις του νέου επενδυτή

 Αέρα στα πανιά του αποκτά μέσω Grimaldi ο Λιμένας Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, το λιμάνι αλλάζει σελίδα με την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου από τον ιταλικό Όμιλο. 

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του νέου επενδυτή αλλά και του δημοσίου, που θα τονώσουν την λειτουργική δραστηριότητα του λιμένα, περιγράφονται στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Ηρακλείου στον ιταλικό όμιλο Grimaldi .

Σήμερα η συνάντηση των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες – Οι επισκέψεις του Ούγγρου πρωθυπουργού, Όρμπαν σε Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ στο επίκεντρο

 Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, για πρώτη φορά μετά τις επισκέψεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στην Ουκρανία, τη Ρωσία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αναμένεται ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση του μπλοκ σε αυτό το «τουρνουά», ενημερώνει την Κυριακή η ΕΦΕ.

Οι χώρες της ΕΕ -όλες εκτός από τη Σλοβακία– και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ καταδίκασαν τις συναντήσεις του Όρμπαν με τον Ρώσο πρόεδρο

«Ξεφουσκώνει» ο Μητσοτάκης!

 Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εικόνα του παντοδύναμου πρωθυπουργού φθείρεται με ταχύτατους ρυθμούς – Στο εσωτερικό της Ν.Δ. οι φωνές δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης στο πρόσωπό του αυξάνονται, ενώ η σύγκρουσή του με πολλούς «γαλάζιους» βουλευτές δεν κρύβεται

Του Πάνου Σώκου

Η εικόνα του παντοδύναμου ηγέτη, που ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους για την κυβέρνησή του παρέμεινε αναλλοίωτη, πλέον ξεθωριάζει.

Η Μπαρτσελόνα κοιτάζει τον Καντέ

 Η ισπανική ομάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γάλλο μέσου με τη μορφή δανεισμού από την Αλ Ιτιχάντ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ.

Ο Ενγκολό Καντέ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας στο Euro της Γερμανίας, έχοντας εξαιρετική παρουσία σε όλη τη διοργάνωση. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τον 33χρονο αμυντικό μέσο.

Από ψέμα σε ψέμα ο Κ. Μητσοτάκης για τις τιμές του ρεύματος

 Του Ανδρέα Καψαμπέλη

«Τις τελευταίες 10 μέρες είδαμε μία τεράστια έξαρση των τιμών στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας». Πίσω από αυτή την απάντηση οχυρώθηκε ο Κ. Μητσοτάκης στην προχθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό Σκάι, όπου εμφανίστηκε περίπου ως αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις στο ρεύμα, θέλοντας έτσι να δικαιολογήσει τις όψιμες -και ανεπαρκείς- κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Ακόμη μία φορά όμως αποδείχθηκε αν μη τι άλλο ανειλικρινής…

Κερ: «Εγώ φταίω για την εικόνα με το Νότιο Σουδάν»

 Η Αμερική δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στο Νότιο Σουδάν επικρατώντας με 101-100, την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του ανέλαβε σε δηλώσεις ο προπονητής των Γουόριορς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Δεν έκανα καλή δουλειά να προετοιμάσω την ομάδα. Δε συγκεντρωθήκαμε αρκετά στο τι είναι ικανοί να κάνουν, και φταίω εγώ για αυτό. Νομίζω πως επιτρέψαμε στο Νότιο Σουδάν να πάρει ψυχολογία από νωρίς.

Ήταν υπέροχοι. Έπαιξαν ένα υπέροχο παιχνίδι και το τέλος ήταν καλό για εμάς, ώστε να νιώσουμε πως θα είναι στο Παρίσι και στη Λιλ».//ΝΚ

Πολιτικά ζόμπι χορεύουν στον τάφο της Μεταπολίτευσης!

 Του Γιώργου Χαρβαλιά

Στις χώρες όπου οι λαοί έχουν κοντή μνήμη φαίνεται πως γίνεται πιο εύκολη η ανακύκλωση. Όχι των απορριμμάτων, αλλά των φθαρμένων υλικών ενός χρεοκοπημένου πολιτικού καρνάβαλου.

Χάμιλτον: «Μου σηκώθηκε η τρίχα στη μάχη με τον Φερστάπεν»

 Ο Βρετανός οδηγός της Μερσέντες μίλησε μετά την μάχη στο Ουγγρικό Grand Prix, καταφέρνοντας να μπει στο βάθρο ως τρίτος μπροστά από τον άμεσο του ανταγωνιστή της Red Bull με την κόντρα τους στην πίστα να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Οι δηλώσεις του Λιούις Χάμιλτον:

Σήμερα η κλήρωση για τα κύπελλα Ευρώπης

 ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μαθαίνουν τους αντιπάλους τους για τα προκριματικά του Champions League, του Europa League αλλά και του Conference League με τα ζευγάρια να είναι πλέον ξεκάθαρα.

Για τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League :

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μάλμε (Σουηδία)-Κλάκσβικ (Ν. Φερόε)

Σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου

 Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γυρίζει σελίδα, καθώς σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου με τον Μάκη Γκαγκάτση να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία ανάδειξης πρόεδρου της ΕΠΟ, με τον Μάκη Γκαγκάτση να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση.

Πρόβα τζενεράλε για την “Επίσημη Αγαπημένη” στην Σερβία

 Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δίνει το τελευταίο της φιλικό με την γειτονική χώρα λίγο πριν ταξιδέψει για την Λιλ, με στόχο την πρόκριση στην οκτάδα του Ολυμπιακού τουρνουά.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ αγωνίζεται σήμερα στο Βελιγράδι απέναντι στην Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς (21:00 ΕΡΤ3)

Συγχαρητήρια Κασσελάκη στον Ν. Ανδρουλάκη για τη συνάντηση με την Χ. Μάντολες – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

 «Οι Κύπριοι αγνοούμενοι είναι και Ευρωπαίοι αγνοούμενοι. Και η Ευρώπη δεν μπορεί να σιωπά», τόνισε σε ανάρησή του ο Στέφανος Κασσελάκης εξαγγέλοντας ότι το θέμα θα αναδειχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες και ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά «θα σταθεί στο πλευρό του δίκαιου αγώνα χιλιάδων οικογενειών».

Στην ίδια ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για την πρωτοβουλία του να συναντήσει την Χαρίτα Μάντολες στην Κύπρο.

ΗΠΑ: Η νέα στρατηγική Τραμπ έχει ως νέο επίκεντρο των επιθέσεων την Χάρις

 Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο, θέλει να πείσει επαμφοτερίζοντες ψηφοφόρους πως η ακόμη πιθανή νέα αντίπαλός του, η Δημοκρατική αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, ευθύνεται για δυο προβλήματα στα οποία δίνει μεγάλη έμφαση, καθώς θεωρεί πως θα του εξασφαλίσουν τη νίκη: τη μεταναστευτική κρίση, την «εισβολή» που προσάπτουν τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη της παράταξής του στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, και την αύξηση του κόστους ζωής.


Η Ρωσία «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση Μπάιντεν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών

 Το Κρεμλίνο «παρακολουθεί στενά» τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν πως αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θύμισε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τον κ. Μπάιντεν προβλέψιμο υποψήφιο, που θα προτιμούσε η Μόσχα.

Ισραήλ: Διαδήλωση στο αεροδρόμιο για να υπογράψει ο Νετανιάχου συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

 Την παραμονή της αναχώρησης του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για την Ουάσιγκτον, εκατοντάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση απαίτησαν ο ισραηλινός πρωθυπουργός να μην ταξιδέψει στις ΗΠΑ προτού υπογράψει συμφωνία για την απελευθέρωση των δεκάδων ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα Haaretz.

Πολλοί Δημοκρατικοί τάσσονται υπέρ της Κάμαλα Χάρις – Ποια στάση κρατούν οι Μπ. Ομπάμα και Ν. Πελόσι

 Πολλά στελέχη των Δημοκρατικών έσπευσαν χθες Κυριακή να ταχθούν υπέρ της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, που θεωρείται αυτή τη στιγμή πολύ πιθανό να είναι η υποψήφια της παράταξης για την προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα, ωστόσο ορισμένες από τις πιο σημαντικές μορφές της παράταξης, ιδίως ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, δεν έχουν εκφραστεί. Σε περίπτωση εκλογής της η 59χρονη πολιτικός, η πρώτη Αφροαμερικανίδα που ανέλαβε ποτέ αντιπρόεδρος, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μπαράκ Ομπάμα: «Το Δημοκρατικό κόμμα θα κινηθεί σε άγνωστες περιοχές το επόμενο διάστημα»

 Ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά με τον Τζο Μπάιντεν για οκτώ χρόνια ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος, ανέφερε πως ο αποσυρθείς υποψήφιος και νυν πρόεδρος «υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, καθώς και αγαπητός φίλος και συνεργάτης μου». Τον αποκάλεσε ακόμα «πατριώτη της υψηλότερης τάξης».

Ανέφερε πως ως συνεργάτης του, αυτό που

Ελον Μασκ για παραίτηση Τζο Μπάιντεν: «Οι δυνάμεις της Ουάσιγκτον θέλουν μια νέα μαριονέτα στη θέση της παλιάς»

 Σε ανάρτηση προχώρησε ο Έλον Μασκ αναφορικά με την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας στο Λευκό Οίκο.

Όπως είπε ο Μασκ οι δυνάμεις της Ουάσιγκτον θέλουν να βάλουν στη θέση της παλιάς μαριονέτας μια νέα. Φοβούνται τον Τραμπ γιατί ξέρουν ότι δεν είναι μαριονέτα.