Τριντό: Αν μας περισσέψουν εμβόλια θα τα μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο Η χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων παρήγγειλε περισσότερες από… 400 εκατομμύρια δόσεις

 

Ο Καναδάς, ο οποίος έχει παραγγείλει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid, είναι έτοιμος να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο τυχόν πλεόνασμα, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό σε συνέντευξή του.

«Εάν έχουμε περισσότερα εμβόλια από ό,τι χρειαζόμαστε, σίγουρα θα τα μοιραστούμε με όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Τριντό, λίγες ημέρες μετά την έναρξη μιας ιστορικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Η συνέντευξη στο αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο CTV, που δημοσίευε αποσπάσματα στην ιστοσελίδα του, θα μεταδοθεί την Κυριακή.

Αποκλεισμός – βόμβα της Ρωσίας από Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ

 

Τον διετή αποκλεισμό της Ρωσίας από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις αποφάσισε το CAS, Σύμφωνα με το BBC.

Το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει πριν λίγα χρόνια στη Ρωσία, θα έχει τελικά συνέπειες. Όπως αποφάσισε και ανακοίνωσε το CAS, οι Ρώσοι αποκλείονται από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παραολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ.

Η Ρωσία είχε τιμωρηθεί αρχικά με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων, αλλά όλοι περίμεναν πως η απόφαση θα έπεφτε. Τελικά η ποινή μειώθηκε, αλλά η ετυμηγορία δεν άλλαξε, με τους Ρώσους να κρίνονται ως ένοχοι.

Θα δούμε το άστρο της Βηθλεέμ στις 21 Δεκεμβρίου; Τι υπάρχει και τι όχι στη Σύνοδο του Δία με τον Κρόνο, που θα είναι ορατή για 2 ώρες με γυμνό μάτι

η Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, τη μικρότερη σε διάρκεια μέρα του χρόνου, που ο ήλιος θα δύσει λίγα λεπτά μετά τις 5, όποιος σηκώσει το βλέμμα προς τον ουρανό θα δει ένα λαμπερό αστέρι. Για περίπου δυόμισι ώρες και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα, οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, ο Δίας και ο Κρόνος, σε ένα ουράνιο φαινόμενο που ονομάζεται «Σύνοδος», θα έλθουν τόσο κοντά, σε απόσταση όσο το πάχος ενός... νυχιού. Θα μοιάζουν έτσι με ένα μεγάλο αστέρι, αυτό που επί αιώνες και όποτε επαναλαμβάνεται το φαινόμενο, έχει απασχολήσει θεολόγους και αστρονόμους, σχετικά με το αν θα μπορούσε να είναι το Άστρο της Βηθλεέμ.

Ο Αλεξης Τσίπρας στην Δυτική Αττική- Εγκληματικής αδιαφορίας και της διαχειριστικής ανικανότητας της κυβέρνησης.

Η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες στην Ελευσίνα αλλά και συνολικά στη Δυτική Αττική είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας και της διαχειριστικής ανικανότητας της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η ευθύνη να μετατίθεται στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους ίδιους τους πολίτες. Είναι προφανές ότι όλα όσα δηλώνουν οι επιστήμονες