Η Ουγγαρία σκοπεύει να επιτύχει εκεχειρία στην Ουκρανία

 Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έφτασε στο Κίεβο, όπου σχεδιάζει να συζητήσει με τον «πρόεδρο» της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι τις προοπτικές για την εδραίωση της ειρήνης και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Το MLRS "Polonaise" είναι έτοιμο να χτυπήσει τους προβοκάτορες του ΝΑΤΟ

 Έτσι, το Λευκορωσικό τμήμα του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Polonaise έφτασε στα κρατικά σύνορα με την Ουκρανία με πλήρη πυρομαχικά. 

Εκεί είχαν εντοπιστεί νωρίτερα τμήματα του εθνικιστικού τάγματος. Και στη ζώνη ευθύνης του συνοριακού

Politico: Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επανεξετάσει την πολιτική των ΗΠΑ έναντι του ΝΑΤΟ

 Εάν κερδίσει τις εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να αναθεωρήσει την πολιτική επέκτασης του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή και να ακυρώσει τις εγγυήσεις ασφαλείας για τις χώρες μέλη της συμμαχίας που ξοδεύουν λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα.

Στο Chasov Yar ολοκληρώνεται ο καθαρισμός της μικροπεριφέρειας Kanal.

 Υπάρχουν πληροφορίες ότι στην πόλη Chasov Yar (κατεύθυνση Artyomovskoe), η μικροπεριοχή Kanal έχει τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. Αυτό υποδηλώνει ότι μια σημαντική ανακάλυψη στην ουκρανική άμυνα, ωστόσο, έχει συμβεί και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν τώρα

Μόλις οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν F-16, Οι «Υπερσονικοί» θα πετάξουν για να καταστρέψουν αεροπλάνα F-16 στην Ουκρανία

 Το Forbes, μετά τη χθεσινή επίθεση στο αεροδρόμιο Mirgorod, έγραψε ότι «η Ουκρανία δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες απώλειες στην αεροπορία».

Τα δυτικά μέσα διαδίδουν τη θεωρία ότι εάν τα F-16 και τα Mirage του Κιέβου βασίζονται επίσης σε ανοιχτά αεροδρόμια, θα είναι επίσης ευάλωτα.

Δεν δικαιολογείται η διαφορά 4,1 δισεκ. σε χρηματιστηριακή αξία μεταξύ Alpha και Eurobank – Πώς θα κλείσει η ψαλίδα;

 Δικαιολογείται η Eurobank να βρίσκεται στην πρώτη θέση ξεκάθαρα αλλά δεν δικαιολογείται η Alpha bank να βρίσκεται 4 δισεκ. πίσω στις χρηματιστηριακές αξίες

Ένα περίεργο φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στον τραπεζικό κλάδο… θα εστιάσουμε ειδικά στην Alpha bank που ενώ πλησιάζει τα 850 εκατ κέρδη και έχει 6,61 δισεκ. κεφάλαια… εμφανίζει τόσο μεγάλη διαφορά στις χρηματιστηριακές αξίες σε σχέση με την Eurobank…που κατέχει την πρώτη θέση.

Σοκάρει ο Κασσελάκης: Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμές για τον οικονομικό διευθυντή του Τσίπρα

 Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ιδιωτικού καναλιού, κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκε για τις εσωκομματικές αναταράξεις που προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του περί «μαύρου χρήματος» στα κόμματα, η απόφαση για το κλείσιμο της «Αυγής» και, κυρίως, τα όσα είπε τις προηγούμενες ημέρες για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Καταγγέλλει τον Macron για «διοικητικό πραξικόπημα η Le Pen - Καλεί τους Ρεπουμπλικανούς σε κυβερνητική συμμαχία

 Ότι θα αναζητήσει συμμάχους στο κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία και να σχηματίσει κυβέρνηση, εάν τα εκλογικά αποτελέσματα δεν δώσουν τον απαιτούμενο αριθμό εδρών, ανέφερε η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Marine Le Pen και το κόμμα της Rassemblement National.

Το κάλεσμα σηματοδοτεί μια αλλαγή από την προηγούμενη θέση του RN ότι θα έπαιρνε την πρωθυπουργία και τα ηνία της κυβέρνησης μόνο εάν οι ψηφοφόροι της έδιναν απόλυτη πλειοψηφία 289 από τις 577 ψήφους.
«Θέλουμε να κυβερνήσουμε, για να είμαστε εξαιρετικά σαφείς.

Οι Ουκρανοί διαλύονται, το Κίεβο αμφισβητεί τον αρχηγό στρατού Syrsky και ... η γυναίκα του Zelensky αγόρασε Bugatti Tourbillon

 Και ενώ η Ουκρανία διαλύεται εν μέσω πολέμου… η διεφθαρμένη οικογένεια Zelensky προκαλεί αφού η σύζυγος του Προέδρου αγόρασε την Bugatti Tourbillon που μόλις κυκλοφόρησε αξίας 4,5 εκατ ευρώ

Ενώ ο Ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει, χάνουν συνεχώς εδάφη τα οποία κερδίζουν μεθοδικά οι Ρώσοι, συμβαίνουν περίεργα πράγματα… στην Ουκρανία.
Ο Zelensky φαίνεται ότι αμφισβητεί τον αρχηγό στρατού Alexander Syrsky τον οποίο διόρισε αντικαθιστώντας τον στρατηγό Valery Zaluzhny…

Η νέα φόρμουλα ειρήνης του αξιολύπητου Zelensky: Αφήστε μου την πρωτεύουσα και πρόσβαση στη θάλασσα στην Οδησσό

 «Το κύριο συμφέρον μας δεν είναι μόνο η επιστροφή των εδαφών… αλλά η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια στο ΝΑΤΟ - Αυτή είναι η φόρμουλα για τη νίκη μας!» λένε τώρα οι Ουκρανοί 

Καταγράφεται μια εντυπωσιακή μεταστροφή στο Ουκρανικό εκεί που

Ψυχικό: «Γάζωσαν» άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του – Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης

 Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στη συμβολή της 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό. O άνδρας φέρει τραύματα από πυροβόλο όπλο ενώ το σημείο είναι διάσπαρτο από δεκαέξι (16) τουλάχιστον κάλυκες. Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Βολιβία: Ανάκληση του πρεσβευτή της στην Αργεντινή – Δεν πάει στη σύνοδο Μercosur ο Αργεντίνος πρόεδρος Μιλέι

 Η Βολιβία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Αργεντινή τη Δευτέρα για διαβουλεύσεις, μετά από ένα νέο διπλωματικό σκάνδαλο που πυροδότησε ο πρόεδρος Χαβιέ Μιλέι, ο οποίος δεν θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της Mercosur, όπου έπρεπε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.


Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες επισκέπτονται ξανά τη Χεζμπολάχ σε μια αναγνωριστική επίσκεψη για να αποφύγουν τον ολοκληρωτικό πόλεμο

 Η εφημερίδα Al-Akhbar ανέφερε: «Περίπου μισό χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Διευθυντή των Γερμανικών μυστικών Πληροφοριών, Uli Diyal, και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ

Sheikh Naim Qassem, ο Diyal επέστρεψε στη Βηρυτό για να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε και συνάντησε τον Qassem ξανά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και πέρασε μερικές ώρες στον Λίβανο με την ομάδα του πριν φύγει το πρωί της Κυριακής για να επιστρέψει στο Βερολίνο χωρίς να συναντήσει Λιβανέζους αξιωματούχους.

Skynewsarabia: 6 εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα – Η Ελλάδα «προχωρά στην αντίθετη κατεύθυνση»

 Σε αντίθεση με ό,τι πολλές χώρες στον κόσμο κινούνται προς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, η Ελλάδα κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σε αυτήν την ευρωπαϊκή χώρα, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να εργάζονται έκτη ημέρα την εβδομάδα σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία, σε αντίθεση με την παγκόσμια τάση μείωσης του αριθμού των εργάσιμων ημερών την εβδομάδα από 5 σε 4.

Το αντισυμβατικό βήμα στην Ελλάδα στοχεύει στην «αύξηση της παραγωγικότητας», σύμφωνα με τις αρχές, αλλά τα συνδικάτα το χαρακτήρισαν «βάρβαρο».

Ψυχικό: Πυροβόλησαν άνδρα με οκτώ σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του

 Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στη συμβολή της 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό. 

O άνδρας φέρει τραύματα από πυροβόλο όπλο, οκτώ κάλυκες εντοπίστηκαν στο σημείο.

Περισσότερα σε λίγο…

Επτά νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακάλυψε η Σαουδική Αραβία

 Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα την ανακάλυψη επτά κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Επαρχία και στο Άδειο Τετράπλευρο (Ρουμπ αλ Χαλί στα αραβικά) του βασιλείου, μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.


Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι ο κρατικός πετρελαϊκός όμιλος Saudi Aramco ανακάλυψε «δύο μη συμβατικά κοιτάσματα πετρελαίου, έναν ταμιευτήρα ελαφρού αραβικού πετρελαίου, δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου και δύο δεξαμενές φυσικού αερίου», μετέδωσε το SPA.

ΗΠΑ..Ο τυφώνας Beryl μετακινείται στην κατηγορία 5, «δυνητικά καταστροφικός»

 Ενώ πρόκειται να φτάσει στην Τζαμάικα την Τετάρτη, ο Μπέριλ «αναμένεται ακόμα να είναι κοντά στην ένταση ενός μεγάλου τυφώνα», σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Ο τυφώνας Beryl, ο οποίος απειλεί την Καραϊβική και έχει ήδη επηρεάσει τη Γρενάδα, ενισχύθηκε για να γίνει ένας «δυνητικά καταστροφικός» τυφώνας κατηγορίας 5 αργά τη Δευτέρα,

France.Νομοθετικές εκλογές 2024: υποψήφιος ανά υποψήφιο, ποιος αποχωρεί κατά της Εθνικής Συσπείρωσης;

 Ενώ το προεδρικό κόμμα αγωνίζεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε περίπτωση τριγωνικών εκλογών, πολλοί υποψήφιοι έχουν ήδη ανακοινώσει τη διατήρηση ή την απόσυρσή τους για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Θα αποσυρθεί, δεν θα αποσυρθεί; Μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών αυτή την Κυριακή, 30 Ιουνίου,

«Όχι άλλος αρχηγός, όχι άλλο δόγμα»: κακοφωνία στη μακρονία για τη στρατηγική για τον 2ο γύρο των βουλευτικών εκλογών

 Είναι σχεδόν 4 τα ξημερώματα, το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όταν επιτέλους σβήνουν τα φώτα του παλατιού των Ηλυσίων. 

Το τέλος μιας ατέλειωτης εκλογικής βραδιάς, που είδε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, περικυκλωμένο στο πεζούλι από τους Richard Ferrand, Gérald Darmanin, Sébastien Lecornu,

https://www.leparisien.fr