Mε έξυπνο τρόπο η... Lady Gaga του Βιετνάμ πρόσβαλε τον Τραμπ, αλλά συνελήφθη

Μια μουσικός, γνωστή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην οποία οι συμπολίτες της έχουν δώσει το προσωνύμιο η «Λέιντι Γκάγκα» του Βιετνάμ συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς αφού σήκωσε ένα πλακάτ όπου έγραφε ένα πολύ προσβλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Πέθανε η καθηγήτρια Φώφη Μπουλούτα - Είχε απολυθεί από το Κολλέγιο Αθηνών συγκρουόμενη με το καθεστώς Σαμαρά

Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Φώφη Μπουλούτα που έγινε γνωστή όταν απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών στο οποίο δίδασκε επί πάνω από 20 χρόνια, επειδή, σύμφωνα με καταγγελίες που ακολούθησαν, είχε πιάσει τον γιο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπεδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αρναούτογλου: Ξεχάστε τον ήλιο, βδομάδα με ισχυρές βροχές και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια (Video)

Για αύριο Δευτέρα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει κατά τόπους ισχυρές βροχές κυρίως στα νότια. Επίσης εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες θα έχουμε από την Τρίτη, και πρώτα στα δυτικά.

Μαζική διαδήλωση 750.000 άνθρωπων στη Βαρκελώνη

Διαδηλωτές από όλη την Καταλονία πλημμύρισαν τους δρόμους της Βαρκελώνης το απόγευμα του Σαββάτου για να καταγγείλουν τη φυλάκιση των ηγετών της κοινωνίας των πολιτών της κατατάξεως και της ανεξαρτησίας και κατέταξαν υπουργούς της κυβέρνησης. Η πορεία ξεκίνησε στις 5 μ.μ. στη Μαρίνα Avenue. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, 750.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το ράλι.

Το σύνθημα του ράλλυ ήταν «Llibertat presos polítics, som república» (Ελευθερία για πολιτικούς κρατούμενους, είμαστε η δημοκρατία).

Βιετνάμ: Κοινή δήλωση Πούτιν- Τραμπ για τη Συρία..( foto-vds )

Οι δύο ηγέτες που είχαν σύντομες συνομιλίες στο περιθώριο συνόδου συμφώνησαν σε πολιτική λύση για το ζήτημα της Συρίας.
Ατυπες, σύντομες συνομιλίες είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Πούτιν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού.
Τηλεοπτικές κάμερες από το θέρετρο Ντανάνγκ κατέγραψαν τον Τραμπ να πηγαίνει προς τον Πούτιν, που κάθεται στο τραπέζι της συνόδου και να τον χτυπά φιλικά στην πλάτη, ενώ κάνουν μια σύντομη χειραψία.

Μέγας Αλέξανδρος *** Η Μάχη των Γαυγαμήλων

Η πλέον αποφασιστική μάχη που έδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος εναντίον των Περσών. Συνήφθη την 1η Οκτωβρίου 331 π.Χ. στα Γαυγάμηλα, μία πεδινή περιοχή, την οποία μπορούμε να την προσδιορίσουμε σήμερα μεταξύ Μοσούλης και Αρμπίλ στο Ιράκ.
Μετά τη νίκη του επί του Δαρείου στην Ισσό (333 μ.Χ.), ο Αλέξανδρος δεν επεδίωξε να καταδιώξει τον πέρση βασιλιά. Αντ' αυτού, πορεύθηκε προς το Νότο, κατά μήκος των παραλίων της

Η ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου

Αγώνισμα δρόμου μεγάλης αποστάσεως (42.195 χλμ.), που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την πρώτη διοργάνωση το 1896 στην Αθήνα. Μαζί με τα 100 μ. είναι τα δύο πιο δημοφιλή αγωνίσματα του στίβου.
Στην αρχαιότητα ο Μαραθώνιος δεν υπήρχε ως άθλημα, ούτε και κάποιο παρόμοιο αγώνισμα. Η ιδέα για την καθιέρωσή του ανήκει στον γάλλο φιλόλογο Μισέλ Μπρεάλ (1832-1915), ο οποίος έπεισε τον φίλο του Πιερ ντε Κουμπερντέν να το συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σε ανάμνηση της νίκης των Ελλήνων κατά των Περσών στον Μαραθώνα (490 π.Χ.),

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη Σαουδική Αραβία και Ιράν

Η διένεξη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν οξύνεται και οι δραματικές συνέπειες φαίνονται για παράδειγμα στην Υεμένη, όπου οι δύο χώρες υποστηρίζουν δυο διαφορετικές πλευρές στον εμφύλιο. Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε το Ριάντ και τάχθηκε υπέρ μιας ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών. Πόσο εφικτή είναι όμως πράγματι μια ειρηνική επίλυση των διαφορών και πόσο πιθανός είναι ένας πόλεμος μεταξύ των δυο χωρών; Ένας πόλεμος που θα αποτελούσε απειλή για την ευρύτερη περιοχή.

Η Κεντροαριστερά ψηφίζει αρχηγό

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
 Η ψηφοφορία άρχισε στις 08.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 20.00 το βράδυ. Ειδικά για την περιοχή της Αθήνας, οι κάλπες σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 21.00, λόγω της διεξαγωγής του Μαραθώνιου της Αθήνας.

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό,

Στο Άργος ψήφισε ο Γιάννης Μανιάτης

Στο Εργατικό Κέντρο του Άργους ψήφισε νωρίτερα το πρωί (12/11/2017) ο Γιάννης Μανιάτης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τόνισε την σημασία αυτής της ψηφοφορίας. Είπε ότι το νέο κίνημα θα είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων και θα ξαναδώσει χαμόγελο και προοπτική στην Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Αποκλεισμένη θα είναι σήμερα η Αθήνα και όλο το τμήμα του Λεκανοπεδίου, κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, ενώ λόγω διεξαγωγής του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, αλλά και άλλων επτά αγώνων δρόμου, που έχουν προγραμματιστεί από το πρωί της ίδιας μέρας, στο κέντρο της πρωτεύουσας. θα γίνονται παρεμβάσεις της Τροχαίας σε κάποια σημεία.