Αίτημα-«βόμβα» εργοδοτικών φορέων για κατάργηση των φετινών καλοκαιρινών αδειών!

Σχέδιο «αναστολής» των φετινών καλοκαιρινών διακοπών για αρκετές κατηγορίες εργαζομένων, φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, μετά από αίτημα εργοδοτικών φορέων.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα θα πρόκειται για βόμβα εν αιθρία και ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη για χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι φαίνεται πως θα πρέπει να αρκεστούν για φέτος, στις υποχρεωτικές «διακοπές» που κάνουν λόγω καραντίνας.
Σύμφωνα με το sofokleousin.gr, εργοδοτικοί φορείς έχουν ζητήσει από τον υπουργό

Τα κυβερνητικά σενάρια «επιστροφής στην κανονικότητα» - Τι θα γίνει με σχολεία, καφετέριες, κομμωτήρια, τουρισμό

Το κυβερνητικό επιτελείο τις τελευταίες ημέρες όπου όλα τα επίσημα ιατρικά δεδομένα δείχνουν μια σαφή εικόνα ύφεσης της νόσου Covid-19 στη χώρα μας, βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης του σχεδίου “Επιστροφή στην κανονικότητα”.
Οι συσκέψεις στο Μαξίμου είναι συνεχείς, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι θα είναι μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, οι προκλήσεις και οι λεπτομέρειες πολλές και όλα πρέπει να σταθμιστούν και να αντιμετωπιστούν με προσοχή και σύνεση..

Ηλεία: Καταστράφηκε σούπερ μάρκετ, κινδύνευσαν σπίτια από φωτιά (photos)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης σε σούπερ μάρκετ στην Βάρδα, καίγοντάς το ολοσχερώς, ενώ επεκτάθηκε και στα σπίτια από πάνω.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8 και όσοι ήταν μέσα πρόλαβαν και βγήκαν έξω. Λίγα λεπτά μετά έσκασε και μετασχηματιστής της ΔΕΗ. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το σούπερ μάρκετ ενώ επεκτάθηκε και στα πάνω σπίτια.

Κορωνοϊός: Τα τελευταία λόγια του άτυχου 35χρονου στον παππού του

Μυστήριο αποτελεί ο θάνατος ενός 35χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατέληξε από κορωνοϊό, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα.
Ο άνδρας παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα πριν από 8 ημέρες και μεταφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο στις 15 Απριλίου. Μετά από δύο ημέρες ανέβασε υψηλό πυρετό και διασωληνώθηκε.
Ο παππούς του 35χρονου τόνισε ότι δεν είχε πάει ποτέ σε γιατρό γιατί δεν είχε αρρωστήσει ποτέ, σύμφωνα με το Thestival.
«Δεν κάπνισε, πιοτό δεν έβαλε στο στόμα του. Τίποτα βρε παιδί μου, τίποτα! Δεν είχε αρρωστήσει το παιδί, δεν είχε ποτέ αρρωστήσει και να πάει στο νοσοκομείο. Τι να πω, βρε κορίτσι μου; Τι να κάνεις; Τώρα πρόσφατα είχε παντρευτεί. Ένα 18 μηνών παιδάκι έχουν και έμεινε τώρα αυτό ορφανό», τόνισε μιλώντας στον ANT1.

H "χαμένη τιμή" του μαύρου χρυσού

Το  μεγάλο πάρτι στην αγορά πετρελαίου αρχίζει το 1859 όταν για πρώτη φορά πωλείται ποσότητα αυτού του ορυκτού ελαίου έναντι μίας συγκεκριμένης τιμής. Από τότε η ανθρωπότητα εισήλθε στην «Περίοδο των Υδρογονανθράκων».
Πέρασαν ακριβώς 161 χρόνια από τότε. Για πρώτη φορά, λοιπόν, η τιμή του πετρελαίου έφθασε στο 0, για να κατρακυλήσει στα -37 δολάρια το βαρέλι αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Ανήκουστο αλλά αληθινό.
Στην πραγματικότητα αυτή η τιμή σημαίνει πρακτικά πως παραγωγοί πετρελαίου πληρώνουν τον αγοραστή προκειμένου να αποκτήσει «μαύρο χρυσό».

To Iράν εκτόξευσε με επιτυχία τον πρώτο του στρατιωτικό δορυφόρο

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν την επιτυχημένη εκτόξευση του πρώτου ιρανικού στρατιωτικού δορυφόρου, ο οποίος τέθηκε σε τροχιά, την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούν την Τεχεράνη ότι θέλει να ενισχύσει τις ικανότητές της στον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων μέσω της εκτόξευσης δορυφόρων.
Ο δορυφόρος αυτός «εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα, Τετάρτη, το πρωί» από την έρημο Μαρκαζί στο Ιράν, μετέδωσε ο ιστότοπος των Φρουρών της Επανάστασης Sepahnews.

Ραντεβού πολιτικής αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό στη Βουλή ετοιμάζεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας

Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι διέβησαν τον Ρουβίκωνα και ήδη τοποθετούν σε εργαζόμενους εταιρειών τσιπάκια κάτω από το δέρμα τους, με στοιχεία εταιρικής ταυτότητας. Τα τσιπάκια αυτά επιτρέπουν στους εργαζόμενους στις εταιρείες να περνούν τους ελέγχους, να εισέρχονται σε διάφορα τμήματα των εγκαταστάσεων, ακόμη και να ψωνίζουν φαγώσιμα από μηχανήματα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους.
Προφανώς είναι μόνο η αρχή μιας ευρύτερης διαδικασίας, αφού σε αυτό το τσιπάκι σε μέγεθος κόκκου ρυζιού, είναι δυνατόν να καταγραφούν μύριες όσες πληροφορίες. Πληροφορίες όπως παλμοί της καρδιάς, αρτηριακή πίεση, κατάσταση εγρήγορσης, όπως και γεωγραφική θέση ή χωροταξική μετακίνηση μέσα στην εταιρεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στο Κρανίδι

Για τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι Αργολίδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τόσο των προσφύγων που διαμένουν εκεί όσο και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «παρόλο που η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη κρούσματος στη συγκεκριμένη δομή ήδη από τη Μ. Πέμπτη, δεν προχώρησε στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους, αφήνοντας έτσι ανεξέλεγκτη την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τσίπρας: Νέα προγράμματα λιτότητας θα φέρουν νέα κρίση χρέους και κλονισμό της συνοχής της ΕΕ

Στην διεθνή διαδικτυακή εκδήλωση υπό τον τίτλο «Αλληλέγγυα Ευρώπη», θα παρέμβει σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Η εκδήλωση έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών που επιφέρει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και οικονομίες, με όρους αλληλεγγύης και συνοχής.
Εκτός του Αλέξη Τσίπρα θα φιλοξενηθούν παρεμβάσεις από προσωπικότητες της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προερχόμενες από προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, μεταξύ οποίων και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμμερμανς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΙΝΑΛ: Εμπαιγμός της κυβέρνησης για τους αυτοαπασχολούμενους με την τηλεκατάρτιση

«Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες ζουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης με την "τηλεκατάρτιση", κάτι που έχουμε επισημάνει έγκαιρα, από τις 27 Μαρτίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ενώ επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε έστω και με καθυστέρηση την σκανδαλώδη αυτή ενέργεια της κυβέρνησης.
«Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν σε μεσάζοντες για προγράμματα αμφίβολης ή υποβαθμισμένης ποιότητας. Ποσά που όμως δεν "βρέθηκαν" για το ανθυγιεινό επίδομα των υγειονομικών, για τους ‪300.000 άνεργους και τους ‪110.000 συνταξιούχους που μένουν παντελώς ακάλυπτοι» προσθέτει ο κ. Χρηστίδης.

Μητσοτάκης με Μισέλ για κορονο-ομολογο, μέτρα για τουρισμό και Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (μέσω τηλεδιάσκεψης).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Michel τις διεργασίες εντός της ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

Ξανθός για Κρανίδι: Δεν υπήρξε έγκαιρη κυβερνητική μέριμνα για πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας

«Οι συνεχείς αναφορές του "Παρατηρητηρίου Υγείας" του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται ειδική μέριμνα αυτή την περίοδο, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν», δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός προσθέτοντας ότι «η πρόσφατη εξέλιξη με το μεγάλο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Κρανίδι, μεγαλώνει την ανησυχία για ανεξέλεγκτη διασπορά του SARS-CoV-2 στις πολύ προβληματικές, από άποψη Δημόσιας Υγείας, συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων».

ΚΚΕ: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο Κρανίδι αποδεικνύουν την πρωτοφανή ολιγωρία της κυβέρνησης

Ανακοίνωση για τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε προσφυγική δομή στα Κρανίδι εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που εξαπολύει «βέλη» εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για πρωτοφανή ολιγωρία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Τα 150 -μέχρι στιγμής- επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας", στην Αργολίδα, αποδεικνύουν την πρωτοφανή ολιγωρία της κυβέρνησης σε βάρος των 500 περίπου προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη δομή, των εργαζομένων στο ξενοδοχείο και συνολικά του λαού της περιοχής.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απολογηθεί για το φιάσκο με τους επιστήμονες

Για «τακτικισμούς» κατηγορούν τον πρωθυπουργό πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

«Μετά την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο με τα εξευτελιστικά προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ο κ. Μητσοτάκης φυγομαχεί με τακτικισμούς», αναφέρουν οι εν λόγω πηγές, σημειώνοντας ότι «διαρρέει ότι θα μετατρέψει -κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής- την επίκαιρη ερώτηση σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών γενικά και αόριστα για την πανδημία και την οικονομία».

Την Ημέρα της Γης τιμά η Google με το σημερινό της doodle

Την Ημέρα της Γης, και συγκεκριμένα την 50η επέτειο από την καθιέρωσή της, τιμά η Google με το σημερινό της doodle και κάνει μάλιστα μια ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μέλισσας στη εύρυθμη λειτουργία της!

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Ένα παραμυθένιο σκηνικό στη Ρόδο Η μαγευτική Κοιλάδα των Πεταλούδων – Δείτε τις φωτογραφίες

Η κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο είναι ένα μέρος που μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Τόσο ζωντανό και τόσο μαγευτικό είναι το σκηνικό που απλώνεται σε αυτό το μέρος του νησιού.
Η Κοιλάδα των Πεταλούδων βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεολόγος, στη βορειοδυτική πλευρά της Ρόδου και είναι ένας από τους σπάνιους βιότοπους της Ευρώπης. Η περιοχή είναι το καλοκαιρινό «καταφύγιο» της πεταλούδας της Ρόδου που ονομάζεται Πεταλούδα η Τετραγωνόστικτος ή Panaxia Quadripunctaria. Στην εντυπωσιακή Κοιλάδα οι συνθήκες είναι

Συγκλονίζει η πεθερά του 35χρονου: Μπήκε περπατώντας, τον βγάλαμε σε κάσα «Το σπίτι μου έχει κλείσει - Ακόμα δεν μας έχουν πάρει να κάνουμε το τεστ»

Συγκλονίζει η πεθερά του 35χρονου άνδρα που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 περιέγραψε το πώς από τη μία ημέρα στην άλλη η υγεία του άτυχου νέου επιδεινώθηκε.

«Το κράτος δεν μερίμνησε ότι πρέπει να μας βρουν γιατρούς. Όταν παίρναμε σε γιατρούς, ιδιώτες ή στο Κέντρο Υγείας, μόλις άκουγαν για πυρετό δεν μας δεχόταν κανείς. Έλεγαν "καθήστε στο σπίτι, πρέπει να είναι ίωση". [...] Του έδωσαν αντίβίωση. Ο ΕΟΔΥ μας είπε "περιμένετε μοιάζει για ίωση".

Η Πεσκάρα θα φορά τη φανέλα που σχεδίασε ένας 6χρονος

Κερδίζοντας τις περισσότερες ψήφους των υπόλοιπων οπαδών, ένας 6χρονος αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής σχεδιάζοντας τη φανέλα της Πεσκάρα και η ομάδα θα φορέσει κανονικά τις εμφανίσεις με τη ζωγραφιά του μικρού μόλις είναι έτοιμες από την εταιρεία ένδυσης!
Πανέμορφη κίνηση από τους ανθρώπους της Πεσκάρα αλλά και από τον κόσμο της ομάδας που έδωσε τεράστια χαρά στον 6χρονο Λουίτζι.