Μπερλουσκόνι: Ο Πούτιν «πιέστηκε» για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πιέστηκε» για τον πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να εγκαταστήσει μια νέα κυβέρνηση στο Κίεβο, είπε αργά την Πέμπτη ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε σχόλια τα οποία πιθανότατα έχουν προβληματίσει δυτικούς συμμάχους εν όψει των ιταλικών εκλογών.

Ο Μπερλουσκόνι, το κόμμα Forza Italia του οποίου ανήκει σε έναν δεξιό συνασπισμό που αναμένεται να κερδίσει τις γενικές εκλογές την Κυριακή, δεν υπερασπίζεται για πρώτη φορά τις ενέργειες του Πούτιν στην Ουκρανία. Τα σχόλιά του υπογραμμίζουν τις ρωγμές στον συνασπισμό όσον αφορά στον πόλεμο.

Reuters: Με χρεοκοπία απειλούνται πάνω από 90 γερμανικές κοινωφελείς εταιρείες λόγω ενέργειας

 Περισσότερα από 50 δισ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει η γερμανική κυβέρνηση για να διασώσει δεκάδες περιφερειακές εταιρείες ενέργειας και ύδρευσης που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το Reuters, oι συζητήσεις επικεντρώνονται στο κρίσιμο δίκτυο ενέργειας και νερού που τροφοδοτούν σπίτια αλλά και τη βιομηχανία της χώρας, που στηρίζει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι εταρείες, μετά την κρατικοποίηση της Uniper και το πακέτο διάσωσης 29 δισ ευρώ, ζητούν κι αυτές οικονομική στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση.

Μεξικό: Επεισόδια σε διαδήλωση για τους 43 εξαφανισμένους φοιτητές - Τραυματίστηκαν 11 αστυνομικοί

 Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Μεξικό με κεντρικό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 43 φοιτητές που εξαφανίστηκαν το 2014 με απολογισμό έντεκα τραυματίες αστυνομικούς, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Πέμπτη.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν μπροστά στα γραφεία του γενικού εισαγγελέα, όπου συγκεντρώθηκαν πολίτες απαιτώντας να συλληφθούν ύποπτοι για την υπόθεση.

Βραζιλία: Ο Λούλα αυξάνει το προβάδισμά του έναντι του Μπολσονάρου

 Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, 76 ετών, αύξησε οριακά στις 14 εκατοστιαίες μονάδες το προβάδισμά του έναντι του νυν αρχηγού του κράτους Ζαΐχ Μπολσονάρου, 67 ετών, υποδεικνύει δημοσκόπηση του ινστιτούτου αναφοράς Datafolha που δημοσιοποιήθηκε χθες Πέμπτη, ενώ δεν απομένουν παρά λιγότερες από δύο εβδομάδες ως τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τη 2η Οκτωβρίου.

Ωμή πρόκληση! Παρέλαση 20 Τούρκων βουλευτών στην Ξάνθη

 Πέρασαν τα σύνορα με πούλμαν, προσκύνησαν τον τάφο του ψευτομουφτή Μέτε και έφυγαν για τα Σκόπια

«Πάρτι» κάνουν οι Τούρκοι στη Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη, αλλά η Κυβέρνηση βρίσκεται στον δικό της κόσμο, κι έτσι χθες πέρασαν τα σύνορα, με πούλμαν, ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και 20 βουλευτές της Τουρκίας που πήγαν στα νεκροταφεία της Ξάνθης για να προσκυνήσουν τον τάφο του ψευτομουφτή Μέτε και ακολούθως έκαναν βόλτες στο κέντρο της πόλης με τον νέο ψευτομουφτή Μουσταφά Τράμπα.

Λάβρος ο Λαβρόφ στον ΟΗΕ: Oι Δυτικοί λένε για τον Ζελένσκι ότι «είναι καθίκι, αλλά το δικό μας καθίκι»

 «Τα δημοψηφίσματα είναι μια απάντηση στο κάλεσμα του προέδρου της Ουκρανίας προς τους Ρώσους να εγκαταλείψουν τη χώρα»

Στην ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μίλησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και απέρριψε τις κατηγορίες της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι η απόφαση για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ήταν αναπόφευκτη, για να προστατεύσει η Μόσχα τον ρωσόφωνο πληθυσμό του Ντονμπάς.

«Τα έχασε» πάλι ο Μπάιντεν: Δεν ήξερε από που να κατέβει…

 Νέες συζητήσεις για τη σωματική και ψυχική ικανότητα του Τζο Μπάιντεν για να ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου των ΗΠΑ, άνοιξε βίντεο με την ομιλία του στη Νέα Υόρκη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να δείχνει για μερικά λεπτά να μην ξέρει που βρίσκεται και τι να κάνει.

Ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ καταγράφηκε από κάμερα να φεύγει από το βήμα, να σταματάει απότομα κοιτάζοντας γύρω του και εμφανώς ευρισκόμενος σε σύγχυση. Καθώς φαίνεται να έχει χάσει και τον προσανατολισμό του, φαίνεται να ρωτάει πώς να κατέβει από τη σκηνή, ενώ κάνει μερικά μικρά βήματα σαν να τρεκλίζει.

Αυτή η χώρα «έσπασε» τα κοντέρ αύξησης πλούτου το 2021!

 Δεν πτοήθηκε ούτε από την πανδημία

Με τη μεγαλύτερη αύξηση στον πλούτο τους βρέθηκαν οι Νεοζηλανδοί το 2021, ενώ την ίδια ώρα οι ανισότητες φαίνεται πως διευρύνονται, κάτι που φέρνει στο προσκήνιο μία νέα τάξη γαιοκτημόνων.

Η επανάσταση της μαντίλας στο Ιράν: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί – Οργή λαού και δεκάδες διαδηλώσεις

 Διαστάσεις κοινωνικής εξέγερσης και μάλιστα αιματηρής έχουν προσλάβει οι διαμαρτυρίες στο Ιράν για τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής Μαϊσά Αμινί. 

Οργισμένοι πολίτες ζητούν δικαίωση για την 22χρονη και την οικογένειά της, ενώ «λάδι στη φωτιά» έριξαν οι δηλώσεις του ιρανού προέδρου Ραϊσί ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις κακοποίησης της κοπέλας από την αστυνομία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Υπέρ της λύσης δύο κρατών με ίδρυση παλαιστινιακού κράτους τάχθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

 Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να κάνει χρήση «βίας» εάν το Ιράν αναπτύξει πυρηνικό όπλο και επανέλαβε ότι στηρίζει τη λύση των δύο κρατών με την ίδρυση ενός «ειρηνικού» παλαιστινιακού κράτους.

Ο Λαπίντ είπε ότι «παρά τα εμπόδια» η σωστή επιλογή για την ασφάλεια και την οικονομία του Ισραήλ αλλά και «για να προσφέρουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας» είναι μια συμφωνία με τους Παλαιστίνιους που θα βασίζεται «στη λύση των δύο κρατών για δύο λαούς».