Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά στο Ντονμπάς - Το Κίεβο στέλνει τρεις νέες Ταξιαρχίες.ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

 Ολόκληρο ουκρανικό Τάγμα παραδόθηκε στις ρωσικές δυνάμεις στην πόλη Λίμαν, κι ενώ συνεχίζεται η δεύτερη φάση της ρωσικής επίθεσης στην περιοχή του Ντονμπάς.

Η παράδοση ήρθε όταν το ρωσικό Επιτελείο ενέπλεξε στις μάχες συστήματα πολλαπλών ρουκετών Uragan με τεράστια ισχύ πυρός (220 χλστ. διάμετρος το βλήμα).

Oι μαζικές παραδόσεις των ουκρανικών ταγμάτων, οδήγησαν το Κίεβο να ανακοινώσει και επίσημα ότι έχει χάσει αρκετά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία. 

Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο ο ουκρανικός Στρατός σπάνια έχει κάνει λόγο για προώθηση των ρωσικών δυνάμεων ή για κατάληψη κωμοπόλεων. 

Η τακτική κατάσταση στο Ντόνμπας: Οι Ουκρανοί υποχωρούν για να γλιστώσουν την περικύκλωση

H τακτική κατάσταση των μετώπων στην Ουκρανία όπως απεικονίζεται στον χάρτη δείχνει πως οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν ευρείες εκτάσεις στο Ντόνμπας και οι Ουκρανοί προσπαθούν να υποχωρήσουν πίσω από τον άξονα του Ιζίουμ για να αποφύγουν την περικύκλωση από τρεις κατευθύνσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

 Συγκεκριμένα οι Ρώσοι προωθούνται από Ιζίουμ, Μαριούπολη και Ποπάσνα.

Α.Μπλίνκεν: «Δίνουμε άμεσα όπλα στην Τουρκία για να μην πάρει από τη Ρωσία»

 Ένα πραγματικό «χτύπημα» στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιφύλασσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε ότι πρέπει να επισπευσθεί η πώληση όπλων στην Τουρκία. 

Σχολιάζοντας την αμερικανική εξωτερική πολιτική στη σύνοδο προϋπολογισμού της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Αντονι Μπλίνκεν έκανε δηλώσεις για τις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ σε ξένες χώρες, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ρωσικό «σφυροκόπημα» σε Οδησσό και Μικολάιβ – Καταστράφηκαν 144 στρατιωτικοί στόχοι

 Ένα νέο «τσουνάμι» βομβαρδισμών εξαπέλυσε η Ρωσία χθες, πλήττοντας σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους σε Οδησσό και Μικολάιβ.

 Σύμφωνα με τη διοίκηση των δυνάμεων της νότιας Ουκρανίας, η Μικολάιβ «χτυπήθηκε ξανά από πολλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Smerch» με αποτέλεσμα σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα να υποστούν ζημιές. Η διοίκηση, που ενημέρωσε σχετικά μέσω Facebook, δεν έκανε λόγο για απώλειες.

«Ο Ε.Μακρόν άφησε 50 Γάλλους αξιωματικούς να πεθάνουν στο Azovstal» λένε οι Τούρκοι

 Μια σοβαρότατη καταγγελία για τον Εμάνουελ Μακρόν, έκανε το τουρκικό κόμμα Vatan Partisi, σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος άφησε 50 αξιωματικούς να πεθάνουν στην Μαριούπολη! 

Μια σοβαρότατη καταγγελία για τον Εμάνουελ Μακρόν, έκανε το τουρκικό κόμμα Vatan Partisi, σύμφωνα με το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος άφησε 50 αξιωματικούς να πεθάνουν στην Μαριούπολη! .

Το ουκρανικό πυροβολικό καταστρέφει αιωνόβια αγάλματα των Κιπτσάκων.

 Ukrainian artillery destroys centuries-old statues of Kipchaks.

At the top of Mount Kremianets in Kharkov region, sacred art monuments of the Kipchaks (Kipchaks) of the IX-XIII centuries are damaged. The Ukrainian power destroys not only the Soviet history. It a #pravda #russia

Έσπασε το ευρωπαϊκό μέτωπο

 Κάθε άλλο παρά αρραγές εμφανίζεται το ευρωπαϊκό μέτωπο κατά της Ρωσίας στην προμήθεια φυσικού αερίου. Μια σειρά από ιδιώτες πάροχοι έχουν αρχίσει να εκπληρώνουν τους όρους που έθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για την αγορά φυσικού αερίου.

Η πρώτη εμπειρία μας στους ελληνικούς δρόμους με το ολοκαίνουργιο Skoda Fabia

 Του Περικλή Χαλάτση

Εδώ και αρκετούς μήνες περιμέναμε να έρθει στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο Fabia 4ης γενιάς.Το ένα εμπόδιο μετά το άλλο. Αρχικά τα προβλήματα με τους ημιαγωγούς σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά η αναστάτωση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου σταμάτησε η παραγωγή ανταλλακτικών, ανάγκασε τους Γερμανούς του Group της VW να καθυστερήσουν την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Fabia που θέτει νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Σε ετοιμότητα η Αθήνα για την ένταση στο Αιγαίο

 Επιμέλεια: Αδάμ Αλεξόπουλος*

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας μετά τις πρόσφατες -από την Τετάρτη 27 Απριλίου- και πρωτοφανείς σε αριθμό υπερπτήσεις πάνω από τουλάχιστον είκοσι ένα νησιά, ενώ προ των ευθυνών τους τίθενται οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι νατοϊκοί σύμμαχοι σε περίπτωση που πατηθεί έστω και λάθος το «κουμπί», τώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να εξαργυρώσει τον αναβαθμισμένο ρόλο της -λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- εις βάρος της Ελλάδας.

Ελέγχεται για «ξέπλυμα» ο… Mr ΔΕΗ! Μελετώνται τα σχετικά δημοσιεύματα της δημοκρατίας για το «παλάτι» του Στάσση

 Από τη Μαρία Παναγιώτου

Το ενδιαφέρον της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες φαίνεται πως τράβηξαν οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το ανάκτορο που χτίζει στην Τζια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Kαρφώνει τον Στάσση για το ανάκτορο!

 Ο Γιώργος Αδαμίδης εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν είναι νόμιμο ο Mr ΔΕΗ να έχει παράλληλη… επενδυτική δραστηριότητα

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Σοβαρές αιχμές άφησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης για το αν μπορεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης να έχει άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως είναι η «επένδυση» του παλατιού στην Τζια,

Επικρατεστερο για το συνέδριο της Ν.Δ. παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ

 Διάβασα χθες σε διαδικτυακή παραπολιτική στήλη ότι το επικρατέστερο σύνθημα για το επικείμενο συνέδριο της Ν.Δ., που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα, είναι το «Αυτοδύναμη Ελλάδα».

Με το επιχείρημα ότι έτσι διακηρύσσονται και ο πολιτικός στόχος της Ν.Δ. στις εκλογές και ο εθνικός στόχος της αυτάρκειας.

Επειτα από 40 ημέρες δίνουν τα ψίχουλα της βενζίνης!

 Από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων, το οποίο ανέρχεται σε 13,3 ευρώ μηνιαίως για τρεις μήνες! Με κωδικούς TAXIS η διαδικασία

Με μεγάλη καθυστέρηση και αφού επέστρεψαν στη βάση τους οι εκδρομείς του Πάσχα, η κυβέρνηση θέτει σε λειτουργία τη διαδικασία για την επιδότηση καυσίμων. Ακριβώς 40 ημέρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,

Προεκλογικό δωράκι με διπλή σύνταξη σε αιρετούς των ΟΤΑ

 Η εγκύκλιος Τσακλόγλου «κλείνει το μάτι» σε όσους είχαν λάβει απορριπτική απάντηση στο αίτημα ώστε να το επανακαταθέσουν

Κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και κάθε έννοιας ηθικής τάξης και ισονομίας, η κυβέρνηση κάνει ένα απίστευτο δώρο στους αιρετούς, δίνοντάς τους διπλή σύνταξη, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.