Μεντβέντεφ: Η Δύση έχει δείξει ότι χωρίς μεταναστευτική πολιτική η χώρα «απλώς θα ραγίσει»

 Η Δύση έχει αποδείξει ότι χωρίς μια κατάλληλη μεταναστευτική πολιτική, η χώρα μπορεί «απλώς να ραγίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Άμυνας. Τόνισε ότι αυτά τα θέματα είναι εξαιρετικά σημαντικά, επομένως δεν μπορούν να αγνοηθούν, αναφέρει το TASS.

Ένας μετανάστης από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκτίμησε το διάταγμα για βοήθεια σε αλλοδαπούς που μοιράζονται τις αξίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας

 Το διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης σε άτομα που μοιράζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες είναι ένα σημαντικό βήμα, μοιράστηκε τη γνώμη του ο Αμερικανός μετανάστης Joseph Schutzman με το NEWS.ru. 

Le Canard Chainé: Ο Ντουρόφ πέταξε στο Παρίσι για δείπνο με τον Μακρόν

 Ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, είπε στην αστυνομία ότι πέταξε στο Παρίσι για να συναντηθεί για δείπνο με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, γράφει η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Le Canard Chainé επικαλούμενη πηγή στο παλάτι των Ηλυσίων. 

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με χρήση πυρηνικών: «Μην παίζετε με τη φωτιά»

 Μήνυμα στη Δύση έστειλε η Μόσχα προειδοποιώντας την να «μην παίζει με τη φωτιά», εξετάζοντας το ενδεχόμενο να δώσει την άδεια στην Ουκρανία για χτυπήματα βαθύτερα στη Ρωσία με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

 «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δεν θα περιοριστεί στην Ευρώπη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προς τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως από τις 6 Αυγούστου οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν εντός της περιοχής του Κούρσκ, στην πρώτη εισβολή σε ρωσικό έδαφος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλβανία: Άγριος καβγάς σε συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στη Χειμάρρα (Βίντεο)

 Από έναν άγριο καβγά στιγματίστηκε η συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού σε θέρετρο στην παραλιακή περιοχή της Παλάσας, στη Χειμάρρα, ενώ οι Αρχές της Αλβανίας αναζητούν δύο υπόπτους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο επεισόδιο είναι αρκετοί οι συμμετέχοντες. Κάποιοι με μαύρα ρούχα ξυλοκοπούν άγρια έναν άνδρα με λευκό πουκάμισο, ενώ ένα άλλο άτομο βρίσκεται πεσμένο στο πάτωμα και δείχνει να χρειάζεται βοήθεια, αφού δεν έχει τις αισθήσεις του.

Δύο νεκροί από έκρηξη ελαστικού σε αεροπλάνο της Boeing

 Δύο εργάτες σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε κατά την αφαίρεση τροχού σε αεροπλάνο Boeing της Delta Air Lines.

 Δύο εργάτες σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε όταν εξερράγη ένας τροχός κατά την αφαίρεσή του από ένα αεροσκάφος Boeing στις εγκαταστάσεις συντήρησης και επισκευής αεροπλάνων της εταιρείας Delta Air Lines, στο διεθνές αεροδρόμιο Χάρτφιλντ-Τζάκσον, στην Ατλάντα.

Εκλογές στις ΗΠΑ: Μάχη στήθος με στήθος Χάρις και Τραμπ - Η νέα δημοσκόπηση Reuters/Ipsos

 Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε Τραμπ και Χάρις σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για το Reuters.

 Η Κάμαλα «ροκανίζει» την υπεροχή του Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά την οικονομία και την πάταξη της εγκληματικότητας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 23-25 Αυγούστου ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Περιοδεία Ανδρουλάκη στην Καστοριά: Η αναγέννηση του ΕΣΥ πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης

 «Έχουμε χαμηλοσυνταξιούχους στις λίστες αναμονής για χειρουργείο και κάποιοι τους λένε: ‘πληρώστε για να πάτε στα απογευματινά’», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί περιοδεία στην Καστοριά, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε στο Νεστόριο με τον δήμαρχο Χρήστο Γκοσλιόπουλο.

«Η Ελλάδα κινδυνεύει δημογραφικά και πρωτίστως όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου αποδέχτηκε την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου

 Την απόφαση να αποδεχτεί την βουλευτική έδρα που πήρε από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προχώρησε η Πόπη Τσαπανίδου.

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου επί Αλέξη Τσίπρα, θα διαδεχθεί τον Όθωνα Ηλιόπουλο, ο οποίος από την πλευρά του είχε παραιτηθεί για να αναλάβει βουλευτική έδρα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σημειώνεται πως η Πόπη Τσαπανίδου μετέβη το πρωί της Τρίτης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και συναντήθηκε με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη. Η συνάντησή διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Μηνύματα Κασσελάκη: Στο συνέδριο θα αλλάξουν όλα – «Αριστερόμετρα τέλος» – Γιατί επέλεξε τον Νίκο Παππά

 Σε σαρωτικές αλλαγές προέβη, το απόγευμα της Τρίτης (27/8), κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης, αφού όρισε ως επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος τον Νίκο Παππά στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, τονίζοντας πως στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου «θα αλλάξουν όλα».

Ειδικότερα, πέρα από τον Νίκο Παππά που τίθεται επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Γαβρήλος, ο Γιάννης Σαρακιώτης και η Νίνα Κασιμάτη προτείνονται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονοι διάλογοι στην Κ.Ο. λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία για Παππά και Φάμελλο

 Φάμελλος: Διαφωνούσα με τον Κασσελάκη - Βουλευτές: Πώς θα είσαι επικεφαλής στην ΚΟ κόντρα στον εκλεγμένο Πρόεδρο;

 Σε κλίμα έντασης η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη (27/8), μετά την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Νίκο Παππά ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως δεν αποχωρεί και ζήτησε να γίνει πρόταση μομφής προκειμένου να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Κ.Ο.