Διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό! Κλειστόν λόγω ανικανότητας

 

Εικόνες απόλυτου χάους επικρατούν σε όλη τη χώρα λίγες μόλις ώρες αφότου έπεσαν τα πρώτα χιόνια, με το επιτελικό κράτος, το οποίο επί μέρες καυχιόταν πως έχει προετοιμαστεί για τις έκτακτες ανάγκες που θα προκαλέσει η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», να «λάμπει» διά της απουσίας του.

Για ακόμη μία φορά το 112, που με τόση θέρμη ο πρωθυπουργός έχρισε ως «σημαία» προεκλογικά, δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα χθες τα ξημερώματα χιλιάδες οδηγοί να μείνουν εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς δεν ενημερώθηκαν για τη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Η ΠΟΕΣΥ στο πλευρό των νέων απολυμένων του MEGA

 

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την εργοδοσία του Τ/Σ “MEGA”,για το δεύτερο κύμα απολύσεων δημοσιογράφων μέσα σε λίγους μόλις μήνες.
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί η χρονική συγκυρία καθώς το δεύτερο κύμα απολύσεων έρχεται τη στιγμή που είναι έτοιμο να ψηφιστεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο μειώνονται οι θέσεις δημοσιογράφων στους Τ/Σ πανελλήνιας εμβέλειας με παράλληλη ενίσχυση των παροχών από την Κυβέρνηση.
Η ΠΟΕΣΥ είχε προειδοποιήσει τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο σε όλους τους τόνους για το επερχόμενο κύμα ανεργίας και ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας των δημοσιογράφων μετά και τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία.

ΕΤΕΡ: Η Κυβέρνηση προσφέρει «γη και ύδωρ» στα ιδιωτικά κανάλια

 

Σε λίγες μέρες ψηφίζεται το νομοσχέδιο Λιβάνιου (πρώην Πέτσα) για τα Μ.Μ.Ε. Είναι το ίδιο νομοσχέδιο που προ ημερών η Ένωσή μας μαζί με τις άλλες Ενώσεις του Τύπου πραγματοποίησε απόλυτα επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις. Κύριο αίτημά μας η διασφάλιση του κατώτατου αριθμού των 400 εργαζομένων σε κανάλια εθνικής εμβέλειας, καθώς προβλεπόταν η μείωση του αριθμού αυτού κατά 120 θέσεις εργασίας λιγότερες.


Αντισυνταγματική διάταξη για την επίγεια συνδρομητική τηλεόραση

 

Η άδεια επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης εκχωρείται με το νομοσχέδίο για τα ΜΜΕ, χωρίς διαγωνισμό και κατά προτεραιότητα σε ήδη αδειοδοτημένους σταθμούς εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Εδώ προκύπτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας και αθέμιτου ανταγωνισμού, που επηρεάζει άμεσα την Cosmote TV και τη Nova, και πρόκληση ζημίας σε βάρος του Δημοσίου.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε Αλ. Τσίπρας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθούν την Τετάρτη, έτσι ώστε να του εκθέσει εκ του σύνεγγυς τις παρατηρήσεις του για ανησυχητικά ζητήματα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκθέτει αναλυτικά στην επιστολή του συγκεκριμένα ποιες διαδικασίες θεωρεί

Φ. Γεννηματά: Η πολιτική προστασία θέλει προετοιμασία, σχέδιο και δουλειά

 

Αστοχία, έλλειψη σχεδίου κι αδυναμία να κρατηθεί ανοιχτή η Εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας, καταλόγισε η Φώφη Γεννηματά στη κυβέρνηση προσθέτοντας μάλιστα πως δεν είχαν μεριμνήσει ανάλογα ούτε και για να την κλείσουν χωρίς να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε πως η κριτική του κόμματος αφορά στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για το

Δ. Κουτσούμπας: Χωρίς καθυστέρηση μέτρα για τον καθαρισμό των δρόμων και την κανονική λειτουργία ΜΜΜ

 

«Ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μπροστά στη χιονόπτωση που όλοι περίμεναν, τελικά όπως αποκαλύφτηκε το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το “μένουμε σπίτι”. Η άθλια κατάσταση στην Αττική όπου με είκοσι εκατοστά χιόνι, εθνικές οδοί και κεντρικοί δρόμοι παραμένουν

Σκι στην Φιλοθέη έκανε ο Νορβηγός πρέσβης (video) Πηγή: https://www.paron.gr/2021/02/16/ski-stin-filothei-ekane-o-norvigos-presvis/

 

 February 16, 2021 στις κατηγορίες Uncategorized,ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Τις ικανότητες στο σκι είχε την ευκαιρία να αποδείξει ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στη χώρα μας, Φρούντε Οβερλαντ Αντερσεν (Frode Overland Andersen), εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητές του. Έχοντας εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα πέδιλα, ο Νορβηγός πρέσβης έκανε σκι στη Φιλοθέη κατεβαίνοντας τον χιονισμένο λόφο της. 

H μεγάλη απάτη ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ

Zougla Newsroom

Πριν από λίγα 24ωρα ένας παμπάλαιος μετασχηματιστής στον Ασπρόπυργο, στην καρδιά του κέντρου υπερυψηλής τάσης που βρίσκεται στον πυρήνα της βιομηχανικής ζώνης της πρωτεύουσας, εξερράγη προκαλώντας πυρκαγιά.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών νόμιζαν πως είχαν εκραγεί οι δεξαμενές καυσίμων στα διυλιστήρια. Λίγα 24ωρα αργότερα κι ενώ οι πάντες -κράτος, πολίτες, κυβέρνηση- ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το ξέσπασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», το λεκανοπέδιο βρέθηκε για ακόμα μια φορά στη δίνη του κυκλώνα με αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος στα βόρεια της Αττικής.

Mπλακ άουτ στη βόρεια Αττική

Είναι η πρώτη φορά ενδεχομένως που για τόσες πολλές ώρες οι βόρειες περιοχές της Αττικής δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν από την επέλαση της κακοκαιρίας.

Ποτέ στο παρελθόν, είτε σε συνθήκες υπερβολικού ψύχους και χιονοπτώσεων, είτε σε συνθήκες ακραίου καύσωνα, δεν συνέβη κάτι ανάλογο.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αττικής, δεκάδες χιλιάδες πολίτες, ήδη ζουν σε αυτές τις περιοχές από το πρωί της Δευτέρας και καθ’ όλο το επόμενο 24ωρο αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα με τη θέρμανση, τις συσκευές συντήρησης τροφίμων, τους καταψύκτες, αλλά και τις επικοινωνίες τους δεδομένου ότι όλα πλέον περνούν μέσω του ίντερνετ.

ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

 

Φονική αποδεικνύεται η κακοκαιρία «Μήδεια», αλλά εξίσου φονικά και τα προβλήματα που προέκυψαν στο πέρασμά της και τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, καθώς ήδη μετράμε τρεις νεκρούς από χθες μέχρι σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Χιλιάδες πολίτες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δίχως θέρμανση μέσα στο κρύο και τελικά έγινε και το μοιραίο, αφού έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι στην Εύβοια εξαιτίας διακοπής ρεύματος. 

AΝΙΚΑΝΟΙ- ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ - ΑΦΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

 

Zougla Newsroom

Ποτέ οι κυβερνήσεις δεν τα πήγαιναν καλά με τις θεομηνίες. Είτε αυτές ήταν καύσωνας και πυρκαγιές, είτε βαριές χιονοπτώσεις, είτε σφοδρές καταιγίδες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν καλές σχέσεις με τα καιρικά φαινόμενα. Ο λόγος είναι απλός. Οι κυβερνώντες γνωρίζουν καλύτερα από όλους την κατάσταση των υποδομών της χώρας. Ξέρουν πως δεν δαπανώνται τα κονδύλια σωστά, πως δεν γίνεται συντήρηση σωστά, πως δεν εφαρμόζονται οι κανόνες καλής λειτουργίας των υποδομών.

Και επίσημα στον ΑΝΤ1 ο Σάκης Τανιμανίδης

 

Με επίσημη ανακοίνωση το κανάλι του Αμαρουσίου, καλωσόρισε στην «οικογένεια» του τον γνωστό παρουσιαστή, εντάσσοντας στο δυναμικό του.

Δίπλες χαρές για τον Σάκη Τανιμανίδη, από την μια η μεταγραφή του στο ΑΝΤ1, καθώς θα είναι ο παρουσιαστής της «Φάρμας» και από την άλλη, ότι σε μερικούς μήνες θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας.

Η συνεργασία του με τον ΑΝΤ1 αρχίζει με τη παρουσίαση του νέου ριάλιτι επιβίωσης, καθώς είναι πλέον έμπειρος σε τέτοιου είδους προγράμματα, μετά το Survivor στον ΣΚΑΪ για δυο συνεχόμενες χρονιές.

Έπιασε κορυφή στη τηλεθέαση η Φαίη Μαυραγάνη στο OPEN

 

Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN με την έμπειρη δημοσιογράφο συνεχίζει να έχει το προβάδισμα στην τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό τα Σαββατοκύριακα.

Κάθε Σαββατοκύριακο, από τις 05:30 το πρωί, η Φαίη Μαυραγάνη και η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» βρίσκονται εκεί που χτυπά η «καρδιά» των γεγονότων, ενημερώνοντας έγκυρα, άμεσα και ψύχραιμα για όλες τις εξελίξεις.

Στη πρώτη θέση στην προτίμηση των τηλεθεατών βρέθηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 καθώς ήταν μπροστά στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 16,6%.

Οργή και... γλέντι στο twitter με το «εκχιονιστικό» χωματουργικό στο Κολωνάκι

 

Οργή, ειρωνεία και αποδοκιμασίες για το… χωματουργικό μηχάνημα που κάποια ΜΜΕ παρουσιάσαν και ως εκχιονιστικό, το οποίο εθεάθη σε δρόμους του… Κολωνακίου προκειμένου να καθαρίσει το χιόνι!

Όταν δεκάδες ακόμα και κεντρικοί λεωφόροι ήταν ή παραμένουν ακόμα αποκλεισμένοι από το χιόνι ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας, όταν είναι κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας ή δρόμοι στην Καισαριανή και τον Παπάγο, είναι κάπως τραγελαφικό να επιστρατεύουν οι Αρχές μηχάνημα για να μπορούν οι… Κολωνακιώτες να περπατήσουν στη γειτονιά τους.

«Μήδεια»: «Μπλακ άουτ» από τον χιονιά στην Αττική - Προβλήματα σε μετακινήσεις και ηλεκτροδότηση (Photos)

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται στις 11 το πρωί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντικείμενο τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία.

Στη σύσκεψη θα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία «Μήδεια»

 

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Μήδεια» με πυκνές χιονοπτώσεις και δριμύ κρύο που συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Τελευταίο θύμα ένας 73χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων στην Εύβοια, ο οποίος υποστηριζόταν από οξυγόνο. Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του όταν από την διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.


Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα επιδείνωση από το βράδυ μέχρι το πρωί της Τετάρτης

 

Νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ μέχρι και αύριο το πρωί προβλέπει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει την Αττική.


Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, πρόκειται για ιστορικό χιονιά, ενώ «τα τελευταία προγνωστικά που πήραμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα δείχνουν και νέα επιδείνωση από το βράδυ και μέχρι αυριο το πρωί».