«La Diva: 40 χρόνια»: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας (pics)

Στη Μαρία Κάλλας είναι αφιερωμένο το γκαλά όπερας «La Diva: 40 χρόνια» με την υψίφωνο Ντινάρα Αλίεβα, που διοργανώνεται το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου (στις 21.00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο (1923-1977).
Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια Ντινάρα Αλίεβα, που φημίζεται για τη βαθιά

Μίκης Θεοδωράκης προς «Νέα»: Με τρομάζει η αντικομμουνιστική υστερία σας

Επιστολή στην εφημερίδα «Τα Νέα» απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, με την οποία παίρνει θέση στη συζήτηση των τελευταίων ημερών για το σταλινισμό, το ναζισμό και γενικότερα το παρελθόν του κομμουνισμού.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του γράφει:
«Με τρομάζει η αντικομμουνιστική υστερία που κατακλύζει την εφημερίδα σας. Ως νέος κομμουνιστής είχα την τιμή να παλέψω μέσα απ’ τις γραμμές του ΕΑΜ για την κατάκτηση της Ελευθερίας. Αργότερα, την εποχή της Χούντας, μέσα από το Πατριωτικό Μέτωπο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Φλέβα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Κρήτη και Ιόνιο

Γεωλογικές δομές όμοιες με εκείνες του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου ΖΟΡ της Αιγύπτου - των τριάντα τρισ. κυβικών ποδιών» διαπιστώνει στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων.
Στην ετήσια έκθεση των οικονομικών της αποτελεσμάτων η εταιρεία - όπως γράφει η « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» -  επισημαίνει τις τεράστιες προοπτικές που έχει η Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα των υδρογονανθράκων.

Τι θα γίνει στον κόσμο όταν στερέψει το πετρέλαιο

Έχει υποστηριχθεί ότι η Αποκάλυψη για την ανθρωπότητα θα έχει μια ολότελα αλλιώτικη μορφή από αυτή που συνηθίσαμε να περιμένουμε: δεν θα έρθει από τον ουρανό, αλλά από τα σπλάχνα της Γης.
Και δεν θα είναι άλλη από το «απλό» φυσικό γεγονός ότι το πετρέλαιο, ο χυμός που κινεί τον ανθρώπινο πολιτισμό, θα εξαντληθεί.
Ένα σενάριο που δεν ανήκει καθόλου στην επικράτεια της επιστημονικής φαντασίας, μιας και όλοι μιλούν πια ανοιχτά για αυτά τα 50-60 χρόνια που μας χωρίζουν από το τέλος του μαύρου χρυσού.

Ίβκοβιτς: Το μεγαλύτερο παλικάρι που έχω προπονήσει ο Σπανούλης

Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βασίλης Σπανούλης παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου με αφορμή το φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Σέρβου προπονητή, με τον «Ντούντα» να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Πάρις Τζάκσον: Ναζί κόπανοι υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ

Τον ρόλο της ως παρουσιάστρια του βραβείου για το καλύτερο βίντεο της ποπ στα MTV Awards αξιοποίησε η Πάρις Τζάκσον για να αποκηρύξει τους «Ναζί κόπανους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ» όπως είπε.
Η δεκαεννιάχρονη κόρη του Μάικλ Τζάκσον, με διάφανη περιβολή μέσα από την οποία διακρίνονταν τα Dior εσώρουχά της, αφού είχε αφήσει τα κόκκινα παπούτσια της στο χαλί και φιλήσει τη συνοδό της, την DJ Caroline d' Amore, εξαπέλυσε μύδρους.

«Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να πουλήσει το σπίτι» (video)

 Αναρτήθηκαν την Κυριακή τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για τον δυσβάσταχτο αυτό φόρο (τον οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφεραν στη ζωή μας), θυμίζοντας τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα περί κατάργησής του.

Τι έλεγαν τότε, όμως, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που σήμερα φωνάζουν για την επιβολή αυτού του φόρου;

Άδωνις Γεωργιάδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έλεγαν με σθένος πως όποιος δεν έχει να πληρώσει τον φόρο, να πουλήσει το σπίτι του.

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Ζάκυνθο – «Δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι φωτιές»

  Οι φλόγες περικύκλωσαν τις Μαριές
    Κάηκαν σπίτια και καταστήματα
    Καταστροφές στην Αναφωνήτρια

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, με την πύρινη λαίλαπα να έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα πεύκων, αλλά και ελαιοκαλλιεργειών και στάβλων με ζώα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει, αυτή τη στιγμή, τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην περιοχή των Μαριών,με όλη την πυροσβεστική δύναμη να βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα.

Οι Baltic Bees προβάλλουν τις ομορφιές της Καβάλας σε όλο τον κόσμο

Οι «μέλισσες» από τη Λετονία δημιούργησαν κατά το στο 6ο Kavala AirSea Show ένα βίντεο-διαφήμιση της Καβάλας στο οποίο καταγράφονται οι ομορφιές της πόλης και του νομού
Το πέρασμα του εντυπωσιακού σμήνους των "Baltic Bees" για δεύτερη φορά από την Καβάλα στο πλαίσιο του 6ου Kavala AirSea Show δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν από όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τους εντυπωσιακούς ελιγμούς τους στον ουρανό της Καβάλας.

Guardian: Μια 52χρονη αποκαλύπτει για ποιον λόγο πλέον κάνει σεξ μόνο με νεαρούς άνδρες και με γυναίκες

Τους λόγους για τους οποίους πλέον κάνει σεξ μόνο με άνδρες νεαρής ηλικίας εξηγεί 52χρονη σε κείμενό της στη στήλη «My Life in Sex» (όπου κάθε εβδομάδα ένας αναγνώστης περιγράφει τη σεξουαλική ζωή του) στον βρετανικό Guardian- η οποία, όπως σημειώνει, χώρισε με τον άνδρα της μετά από 25 χρόνια γάμου και τρία παιδιά.
Ακολουθεί το κείμενο, στο οποίο η 52χρονη περιγράφει – ανώνυμα- την εμπειρία της και τους λόγους που την οδήγησαν να αναθεωρήσει τη σεξουαλική της ζωή.

Πώς πήραν οι 5 ωκεανοί το όνομά τους και ποιος ο ρόλος των Ελλήνων στην ονομασία τους;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Γη έχει πέντε ωκεανούς: τον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό, τον Ινδικό., τον Αρκτικό Ωκεανό (ή Βόρειο Ωκεανό) και τον Ανταρκτικό Ωκεανό (ή Νότιο Ωκεανό). Δεν γνωρίζουμε, όμως, πως πήραν το όνομά τους.