Στέφανος Κασσελάκης από Καστοριά: “Με φοβούνται για αυτό και δεν με αφήνουν να κριθώ από τη βάση”

 Με φοβούνται για αυτό και δεν με αφήνουν να κριθώ από τη βάση ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Καστοριά.

Τον συνόδευε η βουλευτής του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ τον υποδέχτηκαν η πρώην βουλευτής  Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου  και μέλη του κόμματος.

Στην συνέχεια,  πραγματοποίησε ομιλία σε γνωστό καφέ της πόλης.

“Έχω δεσμευτεί σε όλες και όλους σας, ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ.

Γράμμος: Εισαγγελική έρευνα για τη διάνοιξη του δρόμου σε περιοχή Natura 2000

 Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την παράνομη, όπως όλα δείχνουν, διάνοιξη δρόμου σε προστατευόμενη περιοχή στον Γράμμο διέταξε η Εισαγγελία Ιωαννίνων ενώ ταυτόχρονα, κλιμάκιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος (ΟΦΥΠΕΚΑ) πραγματοποίησε χθες δεύτερη αυτοψία στην περιοχή, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και κλιμάκιο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Για την υπόθεση έχουν ήδη τοποθετηθεί και τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, που καταδίκασαν ως καταστροφική την παρέμβαση, ενώ σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή, έχουν κατατεθεί από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΚΚΕ για συμφωνίες ΕΕ: Αυτοί που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν φυλακές για τα θύματα των πολέμων τους

 Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ για τις νέες συμφωνίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Προσφυγικό, τόνίζει: «Κυνισμός, απανθρωπιά, βαρβαρότητα: 

Μόνο αυτές οι λέξεις ταιριάζουν στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αυτοί που σπέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά, αυτοί που στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό και βομβαρδίζει το Λίβανο των 2,5 εκατομμυρίων Σύρων και Παλαιστινίων προσφύγων, αυτοί που ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” στην Ουκρανία, είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν φυλακές για τα θύματα των πολέμων τους.

Διάσημοι στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ

 Η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο τη στήριξη διάσημων προσωπικοτήτων κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο πλαίσιο των προεκλογικών εκστρατειών τους για τον Λευκό Οίκο.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος θα εμφανιστεί στη σκηνή σήμερα με τη Lizzo, κατόπιν με τον Usher, δύο πολύ δημοφιλείς μουσικούς καλλιτέχνες.

Ο Έλον Μασκ, πέραν του ότι προσφέρει την οικονομική στήριξή του, ξεκίνησε μια περιοδεία- αστραπή στην Πενσιλβάνια, με στόχο να συσπειρώσει του ψηφοφόρους στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ιταλός Υπ. Δικαιοσύνης: «Όταν οι δικαστικοί ξεπερνούν τα όρια, η πολιτική πρέπει να παρέμβει»

 Ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Κάλο Νόρντιο, με δηλώσεις του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας, αναφέρθηκε στη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου της Ρώμης, η οποία αφορά την επιστροφή δώδεκα μεταναστών από τα κλειστά κέντρα παραμονής της Αλβανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός υπουργός και στενός συνεργάτης της πρωθυπουργού της χώρας Τζόρτζια Μελόνι, τόνισε: «Όταν οι δικαστικοί ξεπερνούν τα όρια των δικαιοδοσιών τους και θεωρούν ότι έχουν αρμοδιότητες που δεν μπορούν να διαθέτουν, όπως το να χαρακτηρίζουν ασφαλή μια χώρα, πρέπει να παρέμβει η πολιτική,

Φούρνος στις ΗΠΑ προβλέπει τον νικητή των εκλογών εδώ και 40 χρόνια – Κάνει δημοσκοπήσεις με μπισκότα Τραμπ ή Χάρις

 Εδώ και 40 χρόνια, ένας φούρνος στα προάστια του Ντιτρόιτ προβλέπει τον νικητή των προεδρικών εκλογών -με εξαίρεση αυτές του 2020- κάνοντας δημοσκόπηση πουλώντας… μπλε και κόκκινα σοκολατένια μπισκότα.

Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ: Έπληξε το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια! (βίντεο) (upd)

 (Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 09:50): Νέα επίθεση με drones εξαπέλυσε νωρίς το πρωί η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ στοχοποιώντας ισραηλινή βάση και το σπίτι του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου το οποίο και έπληξε!

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύθηκε σήμερα εναντίον της κατοικίας του Βενιαμίν Νετανιάχου στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Καισάρειας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν βρισκόταν στην περιοχή και ότι δεν υπήρξαν θύματα. 

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πράσινο φως για την χρηματοδότηση του έργου «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης»

 Η έναρξη λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης αναμένεται την 1η Οκτωβρίου το 2024

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε την έκδοση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της εκτελεστικής απόφασης με την οποία εγκρίνεται η χρηματοδοτική συνεισφορά της Ένωσης για την υλοποίηση του έργου «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης».

Associated Press:Το σχέδιο νίκης του Zelensky οδηγεί κατευθείαν σε πόλεμο Ρωσίας - ΝΑΤΟ

 Τελεσίγραφο που οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο χαρακτηρίζει το Associated Press το λεγόμενο σχέδιο νίκης του Zelensky

Σχέδιο νίκης παρουσίασε στους συμμάχους του ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε ΗΠΑ - Ευρώπη , ζητώντας να εφαρμοστεί εντός τριών μηνών.
Δυτικοί πολιτικοί το αποκαλούν «τελεσίγραφο της Ουκρανίας» ενώ ο Ουκρανοί σαρκάζουν λέγοντας πως «τώρα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μας κερδίσει η Ρωσία» καθώς η συλλογική Δύση το απέρριψε αφού οδηγούσε κατευθείαν σε πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ, αναφέρει το Associated Press.

Αναλυτές: Οι τιμές του άνθρακα στην ΕΕ θα εκτιναχθούν στα ύψη μέχρι το 2027 (Reuters)

 Βλέπουν την μέση τιμή του άνθρακα το 2027 στα 111,14 ευρώ ανά τόνο

 Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι τιμές των αδειών άνθρακα στην ΕΕ θα εκτιναχθούν στα ύψη μέχρι το 2027 καθώς τα μέτρα πολιτικής συρρικνώνουν την προσφορά, ενώ οι προβλέψεις τους για το 2025 και το 2026 δεν άλλαξαν , σύμφωνα με τριμηνιαία έρευνα του Reuters την Παρασκευή.

Το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της ΕΕ (ETS) είναι το κύριο εργαλείο της Ευρώπης για τον περιορισμό των εκπομπών για την επίτευξη των

Κίνα: Αυξημένη κατά 4% η παραγωγή άνθρακα για ηλεκτροπαραγωγή τον Σεπτέμβριο (Oil Price)

 Ο άνθρακας αντιπροσωπεύει περίπου το 60% της παραγωγής της Κίνας

Η παραγωγή άνθρακα στην Κίνα αυξήθηκε κατά 4,4% τον περασμένο μήνα, ανερχόμενη σε 414,46 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Σύμφωνα με το Oil Price, ο ρυθμός παραγωγής αυξήθηκε επίσης σε σύγκριση με τον Αύγουστο, όπου παρήχθησαν συνολικά 396,55 εκατομμύρια τόνοι.

Δαμάστα: Με 269 πυλώνες θα γίνει η διασύνδεση - Τέλος στα σενάρια για υπογειοποίηση των καλωδίων βάζει το ΥΠΕΝ

 Χρειαζόμαστε ένα περισσότερο θωρακισμένο ηλεκτρικό δίκτυο στην Κρήτη για τη βιομηχανική και την τουριστική ανάπτυξη», δήλωσε  η υφυπουργός Ενέργειας Αλ. Σδούκου

Τέλος στις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης για υπογειοποίηση των καλωδίων στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV που θα συνδέσει τον υποσταθμό στα Νεροκούρου Χανίων με τον υποσταθμό της Δαμάστας Ηρακλείου βάζει η υφυπουργός Ενέργειας κυρία Αλεξανδρα Σδούκου. Η διασύνδεση προβλέπεται να γίνει με την εγκατάσταση 269 πυλώνων.

Θεσσαλία: «Πράσινο φως» για 10 ανεμογεννήτριες στους Δήμους Αργιθέας και Μουζακίου

 Αρνητικά είχαν γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και τα δημοτικά συμβούλια                                        

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 30 MW στη θέση “Σπιτάκι” στις τ.κ. Καρυάς, Μεσοβουνίου, Πετροχωρίου & Κουμπουριανών του Δήμου Αργιθέας και στην τ.κ. Οξυάς του Δήμου Μουζακίου», προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕ.Σ.Π.Α.) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Η κυβέρνηση έφερε την επιχειρηματικότητα στα επίπεδα της Μογγολίας και της Κένυας

 Οι αβάσταχτοι φόροι, το υψηλό ΦΠΑ και το μεγάλο κράτος είναι εμπόδιο στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Άλλη μία έρευνα του ΚΕΦΙΜ αποτελεί χαστούκι για την ελληνική κυβέρνηση.
Η έρευνα έδειξε ότι είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη και μεταξύ της Μογγολίας και της Κένυας στο δείκτη της οικονομικής ελευθερίας.
Εκεί που υστερεί ιδιαίτερα η Ελλάδα είναι το μέγεθος του κράτους, το κράτος δικαίου, η πρόσβαση σε ισχυρό νόμισμα και το ρυθμιστικό περιβάλλον σε εργασιακά θέματα και επιχειρηματικότητα.

Ουκρανικό τελεσίγραφο με πυρηνικά και λαμπερές κατσαρίδες… θυμώνοντας το ΝΑΤΟ – Η Ρωσία δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε

 Οι σπάνιες γαίες της Ουκρανίας... αξίας 12 τρισεκ. δολαρίων  - Η πρόταση Ουκρανοί να αντικαταστήσουν τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη είναι τρελή

Τραγέλαφος…
Κατά την διάρκεια ομιλίας στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο παράνομος Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky είπε ότι η δημιουργία των δικών της πυρηνικών όπλων είναι η μόνη εναλλακτική λύση εάν η Ουκρανία δεν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ:

Μπάιντεν, Σολτς, Μακρόν και Στάρμερ συζήτησαν για τη βοήθεια στην Ουκρανία και το Σχέδιο Νίκης του Ζελένσκι

Суббота, 19 октября 2024, 03:23

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκαν στο Βερολίνο στις 18 Οκτωβρίου για να συζητήσουν την περαιτέρω

Ανταλλαγή κρατουμένων: 95 ακόμη υπερασπιστές επέστρεψαν στα σπίτια τους

 Το Αρχηγείο Συντονισμού για τη Μεταχείριση Αιχμαλώτων Πολέμου πραγματοποίησε την 58η ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου - άλλοι 95 υπερασπιστές της Ουκρανίας επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Απευθείας ομιλία από τον Ζελένσκι: «95 από τους ανθρώπους μας είναι ξανά στο σπίτι τους