Το απόλυτο ξεγύμνωμα για τη ΔΕΗ! Πλήρης δικαίωση της «Δημοκρατίας»

 Το μπαράζ δημοσιευμάτων της «δημοκρατίας» προκάλεσε, τελικά, την άμεση κινητοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που ζήτησε εσπευσμένα εξηγήσεις από τη ΔΕΗ ύστερα από τα κραυγαλέα ψεύδη της πρώτης ανακοίνωσής της στις 29 Απριλίου, με συνέπεια χθες η ΔΕΗ, απαντώντας στην επιτροπή, να παραδεχθεί τα πάντα. «Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε στις 21/12/2021 την έναρξη του προγράμματος αγοράς μετοχών» ομολόγησε χθες με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Ψαρεύοντας στό Twitter

.

Η αμερικανική Αεροπορία δοκίμασε με επιτυχία το πυροβόλο GAU-8 των A-10C Thunderbolt II

 Η αμερικανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι οι 422η και η 59η Μοίρα Δοκιμών και Αξιολογήσεων πραγματοποίησαν δοκιμές κατά τις οποία αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης A-10C Thunderbolt II κατάφεραν να καταστρέψουν άρματα μάχης με θωράκιση ERA χρησιμοποιώντας το πυροβόλο GAU-8 Avenger και διατρητικά φυσίγγια των 30 χιλιοστών.

Μιλούν οι νεοναζί που εγκατέλειψαν το Azovstal: Μέσα βρίσκονται ανώτεροι δυτικοί αξιωματικοί

 Εδώ και πάρα πολλές ημέρες βρίσκεται υπό ρωσικό κλοιό το Azovstal, καθώς μέσα του παραμένουν εκατοντάδες μαχητές του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, αλλά και ανώτεροι αξιωματικοί από δυτικές χώρες. 

Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Γιαν Γκαγκίν, στο πρακτορείο RIA Novosti, τονίζοντας πως πρόκειται για αξιωματικούς από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Γερμανοί μισθοφόροι πολεμούσαν κατά των Ρώσων στην Ποπάσνα

   Tι ανακάλυψαν οι ρωσικές δυνάμεις

Την παρουσία Γερμανών μισθοφόρων στην Ποπάσνα ανακάλυψαν οι ρωσικές δυνάμεις με την κατάληψη της πόλης.

Συγκεκριμένα βρέθηκε ιματισμός του γερμανικού Στρατού που προφανώς χρησιμοποιούσαν ίσως και πρώην στελέχη του.

Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν πως ο αριθμός των μισθοφόρων από την Δύση που πολεμούν κατά της Ρωσίας σε κάποιες περιοχές ξεπερνά ακόμα και τον αριθμό των Ουκρανών στρατιωτών..

Οι Ρώσοι έστησαν παγίδα στους Ουκρανούς στο Φιδονήσι: Τους παρέσυραν και τους εξουδετέρωσαν

 Μια έξυπνη παγίδα έστησαν οι δυνάμεις των Ρώσων, οι οποίοι παρέσυραν μια ουκρανική ομάδα αποβίβασης από εναέρια και ναυτικά μέσα στο Φιδονήσι και την εξουδετέρωσαν λίγο μετά την προσγείωση της. 

Οι Ρώσοι αποχώρησαν -τεχνητά- από το νησί, κάτι που «προσκάλεσε» τις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες όμως έπεσαν σε παγίδα, καθώς χτυπήθηκαν σφοδρά. Οι ελάχιστοι Ουκρανοί που επέζησαν εκκένωσαν το νησί με φουσκωτά τύπου Zodiaks.

Βίντεο: Σοκ και δέος στην Οδησσό από την ρωσική επίθεση με πολυηχητικούς πυραύλους Kinzhal

 Oι Ουκρανοί δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα

Σοκ και δέος στην Οδησσό από την επίθεση των Ρώσων με πολυηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

Oι Ρώσοι χτύπησαν μεγάλες αποθήκες με δυτικό οπλισμό. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη ρωσική δραστηριότητα με πολλά πλήγματα κατά των Ουκρανών.

Σε ότι αφορά τους πλυηχητικούς πυραύλους οι Ρώσοι πλέον έχουν την πολεμική εμπειρία για να τους χρησιμοποιούν και να πετυχαίνουν τους τακτικούς και στρατηγικούς τους στόχους.

Ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν ουκρανική κορβέτα στα ανοιχτά της Οδησσού

 Σημαντικά πλήγματα κατά θέσεων των Ουκρανών κατέγραψαν για ακόμη μια μέρα οι ρωσικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν μια ουκρανική κορβέτα στην περιοχή της Οδησσού.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας εκτοξεύτηκαν από ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν το διοικητήριο

ΟΗΕ: Ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στη Σρι Λάνκα

 Ο ΟΗΕ κατήγγειλε σήμερα την κλιμάκωση της βίας στη Σρι Λάνκα, η οποία διέρχεται τη σοβαρότερη οικονομική και πολιτική κρίση μετά την ανεξαρτησία της και ζήτησε από τις αρχές της χώρας να εμποδίσουν το ξέσπασμα νέων βίαιων επεισοδίων και να ξεκινήσουν διάλογο με τους πολίτες.

ΕL Pais: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ – Υποχρεωτική η μοιρασιά φυσικού αερίου εάν η Ρωσία διακόψει τις προμήθειες

 Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να εγκρίνει ένα σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας στις 18 Μαΐου για την αντιμετώπιση πιθανής απότομης διακοπής της παροχής ρωσικού αερίου. Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τα μέτρα θα επηρεάσουν σχεδόν όλους τους εταίρους της ΕΕ, επειδή όσοι έχουν άλλες πηγές προμήθειας, όπως η Ισπανία, θα πρέπει να μοιραστούν το φυσικό αέριο τους με τις χώρες που επηρεάζονται από την περικοπή του Κρεμλίνου», αναφέρεται στο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας,  El Pais.

Ρώσος διπλωμάτης: Η Ουκρανία σχεδίαζε επίθεση στη Ρωσία, σύμφωνα με έγγραφα

 Έγγραφα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία δείχνουν ότι υπήρχαν συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης εναντίων της Ρωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Προειδοποιήσεις για παγκόσμια επισιτιστική κρίση – Βομβαρδισμοί στην Οδησσό, σαρωτικές επιχειρήσεις στο Αζοφστάλ

 Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία. Πυραυλικές επιθέσεις σε εμπορικό κέντρο και σε μία αποθήκη στην Οδησσό εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις, ενώ σφυροκοπείται ανελέητα το εργοστάσιο χαλυβουργίας του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες άμαχοι. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε για την επισιτιστική κρίση που απειλεί