ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ."Τελειώσαμε με τις περικοπές από μισθούς και συντάξεις"

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν σχεδόν τα 8 από τα 11,5 δισ. των περικοπών που θα αποφασίσουν κυβέρνηση και Τρόικα.
Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει η λίστα των μέτρων για περίπου 9,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,5 δισ. είναι από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, ενώ σε 1,1 δισ. υπολογίζεται από το ΔΝΤ η εξοικονόμηση κρατικών δαπανών από την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη..

Δίχως τέλος οι απαιτήσεις των δανειστών Νέο «χαράτσι» 150 ευρώ στους εκμισθωτές ακινήτων ζήτησε η Τρόικα

Με ένα νέο κεφαλικό φόρο προσήλθε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Για πρώτη φορά, οι αρχηγοί κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης άκουσαν περί φορολογίας που θα αποφέρει στο κράτος 2 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, πέραν του πακέτου των 11,8 δισ. ευρώ..

Ισημερινός: Αρνείται κάθε συμβιβασμό στην υπόθεση Ασάνζ Ο Πρόεδρος της χώρας είπε ότι δεν κάνει εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα δήλωσε πως αρνείται κάθε συμβιβασμό στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με την υπόθεση του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, στον οποίο ο Ισημερινός έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο από τις 16 Αυγούστου.

Κινεζική επέλαση στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ Αποφασισμένοι οι Κινεζοαμερικανοί να εκλέξουν δικούς τους βουλευτές στις εκλογές του Νοεμβρίου

Τον Ιούλιο του 2011, ο Ρεπουμπλικανός Νταν Χάλοραν, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης κατόρθωσε να περάσει την ψήφιση ενός νόμου που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε... άνευ αντικειμένου. Ο νόμος επέβαλλε σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Νέας Υόρκης να αναγράφουν την επωνυμία τους στην αγγλική, παράλληλα με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιλογής του ιδιοκτήτη. Η επίσημη αιτιολογία του νομοσχεδίου επικαλούνταν λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ)

Σε απεργιακό «πυρετό» και σήμερα η χώρα καθώς ολοένα και περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις και εργατικά συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις περικοπές και στα δρομολογούμενα, νέα, επώδυνα οικονομικά μέτρα.

Την αρχή κάνουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ


Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ).

Νικητές επιστρέφουν στη δουλειά οι Νοτιοαφρικανοί μεταλλωρύχοι

Οι απεργοί μεταλλωρύχοι του ορυχείου Μαρικάνα αποδέχτηκαν την πρόταση της ιδιοκτήτριας εταιρείας Lonmin που προβλέπει να ξαναρχίσουν δουλειά την Πέμπτη αφού θα λάβουν αύξηση 22% στους μισθούς τους. Τερμάτισαν έτσι μία κινητοποίηση που κράτησε πάνω από ένα μήνα, βάφτηκε όμως με το αίμα 45 ανθρώπων σε μεγάλο βαθμό λόγω της αναίτιας, ωμής αστυνομικής βίας.

Πολιτική διαφθορά: Στον εισαγγελέα η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 33 βουλευτές

Παρενέβη σήμερα ο αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής, στο θέμα της λίστας με τα ονόματα των 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι εμφανίζουν περίεργο πλουτισμό, όπως προέκυψε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενήργησε το ΣΔΟΕ..

Champions League Η Γιούβε ξεχώρισε, η Μπάρτσα αγχώθηκε

Με ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Λονδίνο -όπου η Τσέλσι προηγήθηκε 2-0 της Γιουβέντους- για να ισοφαρίσουν οι Ιταλοί, που έπειτα από τρία χρόνια, επέστρεψαν στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια ενώ είχε και ευκαιρίες ακόμη και για τη νίκη.

Η έκπληξη της ημέρας σημειώθηκε στη Γαλλία. Για τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Λιλ αποδεικνύοντας ότι μπορεί και θα διεκδικήσει την δεύτερη θέση.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες

Οργιο φοροδιαφυγής από ελεύθερους επαγγελματίες αποκαλύπτει μελέτη από ερευνητές ξένων πανεπιστημίων, που δείχνει ότι τα εισοδήματα που δεν δηλώθηκαν στην Εφορία το 2009 ανήλθαν σε 28 δισ. ευρώ. Αποτέλεσμα, το Δημόσιο να χάσει 11,2 δισ. ευρώ από φόρους, ποσό που αντιστοιχεί στο νέο πακέτο με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.