Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ)

Σε απεργιακό «πυρετό» και σήμερα η χώρα καθώς ολοένα και περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις και εργατικά συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις περικοπές και στα δρομολογούμενα, νέα, επώδυνα οικονομικά μέτρα.

Την αρχή κάνουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ


Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ).


Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων, αντιπροτείνοντας το κόστος του εισιτηρίου να πέσει στο ένα ευρώ από το 1,40 που είναι σήμερα.

Παράλληλα, ζητούν δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2013, σύμφωνα με το μερσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προβλέπονται μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια που θα φτάσουν ως και το 25%.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία έως το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10:30 το πρωί οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά. Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν εξόφληση των δεδουλευμένων, κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας και τη λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων. «Το πρόβλημα των Ναυπηγείων είναι σοβαρό και οξύ. Οι εργαζόμενοι μετά από 6 μήνες εξαθλίωσης το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αντέχουμε άλλο. Η Κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να δώσει οριστική και βιώσιμη λύση», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Στάση εργασίας λιμενεργατών σήμερα


Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι εργαζόμενοι στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Κλειστές οι εφορίες την Παρασκευή

Αύριο, Παρασκευή, οι εφορίες της χώρας «κατεβάζουν ρολά» καθώς η Ομοσπονδία των εφοριακών  (ΠΟΕ-ΔΟΥ) εξήγγειλε πως συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στην οποία κατέρχονται όλα τα σωματεία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εφοριακοί έχουν προειδοποιήσει και για νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή 28/9, διαμαρτυρόμενοι για τη διάλυση των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών, την εφεδρεία και τους άδικους (όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΔΟΥ)  φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...