Πακιστάν: Το κοινοβούλιο ψηφίζει για την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Χαν

 Το κοινοβούλιο του Πακιστάν θα ψηφίσει το Σάββατο επί της πρότασης μομφής κατά του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν, μερικές ημέρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι αυτός έδρασε με αντισυνταγματικό τρόπο εμποδίζοντας να τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση μομφής εναντίον του.

Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Το Περού να μην αποφυλακίσει τον Αλμπέρτο Φουχιμόρι

 Το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΔΑΔ) αξίωσε η κυβέρνηση του Περού να «απόσχει από την εκτέλεση» της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου να αποφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος Αλμπέρτο Φουχιμόρι, που έχει καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Πρόεδρος του Περού από το 1990 ως το 2000, ο Αλμπέρτο Φουχιμόρι, 83 ετών, εκτίει από το 2009 ποινή κάθειρξης 25 ετών, που του επιβλήθηκε κυρίως για δύο σφαγές που διέπραξε τάγμα θανάτου την περίοδο 1991-1992, στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον των μαοϊστών ανταρτών του Φωτεινού Μονοπατιού.

Φόβοι του ΟΗΕ για αύξηση της πολιτικής βίας στη Βραζιλία

 «Η πολιτική βία υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψει τη βραζιλιάνικη δημοκρατία», προειδοποίησε χθες Παρασκευή ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που αναγγέλλονται «πολύ πολωμένες».

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι θα υπάρξει βία κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ότι ορισμένοι θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα των αποτελεσμάτων», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Κλεμάν Βουλέ, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση.

Κολομβία: Εντός δέκα εργασίμων ημερών η έκδοση του «Οτονιέλ» στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε υπέγραψε χθες Παρασκευή την διαταγή έκδοσης στις ΗΠΑ του βαρόνου των ναρκωτικών «Οτονιέλ», η οποία αναμένεται να γίνει εντός προθεσμίας «περίπου δέκα εργασίμων ημερών».

Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου σοκολάτας Kinder στο Βέλγιο

 Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα αποδοκιμάζοντας «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

Πέθαναν Έλληνες μετά το υποχρεωτικό εμβόλιο και το απέκρυψαν – 42.507 σε όλη την Ευρώπη – Όλες οι παρενέργειες

 Τι αναφέρει ο ΕΟΦ για τις παρενέργειες του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Στη δημοσιότητα -μετά από ένα χρόνο- έδωσε επιτέλους ο ΕΟΦ τη λίστα από τις παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. 

Από όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊό έως τις 26 Δεκεμβρίου 2021, έγιναν 14.485 αναφορές για

ΠΟΣΠΕΡΤ / Μια οφειλόμενη απάντηση στους όψιμους υπερασπιστές του ναζισμού στην Ουκρανία

 Αγία Παρασκευή  08/04/2022

  Φαίνεται, πως όποιος αναδεικνύει τα έργα και τις ημέρες των νεοναζιστικών ταγμάτων Αζόφ στην πολύπαθη Ουκρανία, κατατάσσεται αυτόματα στους κρυφοπουτινικούς, στους εχθρούς της «Δημοκρατίας», στις δυνάμεις του κακού που θέλουν να γκρεμίσουν τον δυτικό πολιτισμό της ευμάρειας, της ευνομίας,

«Πικρή» ήττα για τον Γερμανό υπουργό Υγείας

 «Είμαι μια πικρή ήττα» δήλωσε πριν λίγη ώρα στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, o Γερμανός υπ. Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, έχοντας σύμμαχο δίπλα του τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ Λόταρ Βίλερ.

Ο κορωνοϊός στην προσωπική ευθύνη του καθενός. Η απόρριψη του υποχρεωτικού εμβολιασμού από τη γερμανική Βουλή.

 H οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt δημοσιεύει βίντεο με τον τίτλο: «Η Ελλάδα εκπληρώνει τον στόχο της ΕΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» και σημειώνει ότι «Σχεδόν το 22% της κατανάλωσης ενέργειας στην Ελλάδα καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύμφωνα με την ΕΕ, η χώρα έχει επιτύχει τον στόχο της για το 2020.