Οι Βρετανοί χωρίς οδηγούς, χασάπηδες, πορτιέρηδες

 Η πανδημία και το Brexit πλήττουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες στη Βρετανία. Οι ελλείψεις είναι πολλές και σε διαφορετικούς κλάδους. Ένας ενδεικτικός κατάλογος.Η λέξη «ελλείψεις» ακούγεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Σχεδόν κάθε εβδομάδα ένας ακόμα κλάδος εκφράζει παράπονα για ελλείψεις σε αγαθά ή προσωπικό. Και δεν είναι μόνο οι κλυδωνισμοί στην παγκόσμια οικονομία ως αποτέλεσμα των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω πανδημίας. Η Βρετανία αντιμετωπίζει παράλληλα και τις επιπτώσεις του Brexit. Μερικοί ενδεικτικοί τομείς:

Νέος "πόλεμος του μπακαλιάρου" στη Θάλασσα της Μάγχης

 Οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν βρετανικό αλιευτικό, το οποίο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Γαλλίας, ενώ απειλούν με περισσότερες κυρώσεις από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Εδώ και μήνες επικρατεί ένταση για τα αλιευτικά δικαιώματα μεταξύ Μ.Βρετανίας και Γαλλίας


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης βρετανικό αλιευτικό κατασχέθηκε από τις γαλλικές αρχές, πυροδοτώντας τη συσσωρευμένη ένταση που επικρατεί εδώ και μήνες στα θαλάσσια αγγλο - γαλλικά

«Κλείνει» τον Αλέξις Σάντσες η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ

 Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εξακολουθεί να προσεγγίσει δυνατά ονόματα με στόχο την ενίσχυση της Ίντερ Μαϊάμι και αυτή τη φορά στρέφει το ενδιαφέρον του στον Αλέξις Σάντσες της Ίντερ.


Μετά τους Μπλεζ Ματουϊντί και Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο βασικός μέτοχος της Ίντερ Μαϊάμι έχει προσεγγίσει και τον Αλέξις Σάντσες για να τον εντάξει στο ρόστερ της ομάδας.

Ν. Θωμαΐδης στο Πρώτο: Αν δεν ληφθούν και εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα θα φτάσουμε και τα 9000 κρούσματα

 «Αυτό που έχει σημασία στην επιδημιολογία είναι ότι πρέπει να παρακολουθούμε τον μέσο όρο κρουσμάτων. Πριν μερικές μέρες ήταν γύρω στα 3300. Χθες έφτασε τα 3900 και θα ξεπεράσει τα 4000 σύντομα. Άρα υπάρχει μια μεγάλη δυναμική που θα εξελιχθεί ραγδαία τις επόμενες εβδομάδες και με τον ρυθμό αυτό αν δεν ληφθούν περιοριστικά μέτρα και δεν εφαρμοστούν, μπορεί να δούμε διπλασιασμό αυτών των κρουσμάτων και να φτάσουμε στα 7000-8000 και μετά στα 9000», προειδοποίησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Επιστροφή στις νίκες για τους Μπακς, ασταμάτητο το Μαϊάμι και στο Ντάλας

 Με σπουδαία εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες, υποτάσσοντας τους Πίστονς με 117-89, ενώ το Μαϊάμι Χιτ πέρασε νικηφόρα (125-110) και από το Ντάλας του Λούκα Ντόνσιτς.

ΠΟΕΣΕ: Σε άτυπο lockdown μπαίνει και πάλι η εστίαση

 «Ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τις επιχειρήσεις τις εστίασης» με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), σημειώνοντας ότι «αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα

Απάτη εκατομμυρίων αποδείχτηκε το κρυπτονόμισμα Squid

 Ένα ψηφιακό νόμισμα εμπνευσμένο από τη δημοφιλή σειρά του Netflix «Squid Game» έχασε σχεδόν όλη την αξία του, καθώς αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη.

Μέσα σε λίγες ημέρες η τιμή του Squid– όπως ονομάζεται το κρυπτονόμισμα- αυξήθηκε κατά 2.500%. Ωστόσο, πολλοί το επέκριναν επειδή δεν επέτρεπε στους επενδυτές να τα πουλήσουν. Όπως αναφέρει το BBC,

Πυρηνοκίνητα υποβρύχια – AUKUS: Για «πισώπλατη μαχαιριά» κατηγορεί την Αυστραλία ο Γάλλος πρεσβευτής

 «Η εξαπάτηση ήταν εσκεμμένη», στηλίτευσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αυστραλία, 4 Ζαν-Πιερ Τεμπόκ Τεμπό μιλώντας σε ΜΜΕ στην Καμπέρα.<>«Διακυβεύονταν πολλά περισσότερα από την προμήθεια υποβρυχίων, επειδή είχε συναφθεί συμφωνία για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, που σφραγίστηκε με τη διαβίβαση άκρως απόρρητων δεδομένων. Ήταν πισώπλατη μαχαιριά», πρόσθεσε.

Μεξικό: Με τον εντοπισμό έντεκα θυμάτων του πολέμου των καρτέλ έκλεισε ο εορτασμός της «ημέρας των νεκρών»

 Ένδεκα άνδρες, ανάμεσα τους και έξι έφηβοι, βρέθηκαν νεκροί το βράδυ της Δευτέρας σε δυτική πολιτεία του Μεξικού. οι δικαστικές αρχές, εκτιμούν πως έπεσαν θύματα ισχυρού καρτέλ των ναρκωτικών.</;">Τα θύματα ηλικίας 15 ως 36 ετών εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή στην πολιτεία Μιτσοακάν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την ημέρα της γιορτής των νεκρών και των Αγίων Πάντων, μια από τις σημαντικότερες στο Μεξικό.

Σφράγισαν την πρόκριση η Μπάγερν και η Γιουβέντους στους «16» στο Champions League (highlights)

 Τα εισιτήρια της πρόκρισης για την φάση νοκ-άουτ των «16» στο Champions League, σφράγισαν από απόψε η Μπάγερν Μονάχου και η Γιουβέντους που έκαναν το 4χ4 στα νικηφόρα παιχνίδια τους στη φάση των ομίλων. Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε στην «Αλιάνζ Αρίνα» την Μπενφίκα με 5-2, ενώ η Γιουβέντους επικράτησε στην έδρα της με 4-2 της Ζενίτ.