Παναμάς: Στην κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η καναδική μεταλλευτική εταιρεία FQM

 Η καναδική μεταλλευτική εταιρεία First Quantum Minerals ζήτησε χθες Πέμπτη πράσινο φως των αρχών του Παναμά για να προχωρήσει στην αναστολή της ισχύος των συμβάσεων κάπου 7.000 εργαζομένων στο μεγαλύτερο υπαίθριο ορυχείο χαλκού της κεντρικής Αμερικής, λίγα 24ωρα αφού η κρατική σύμβαση με την οποία ανανεωνόταν η παραχώρησή του σ’ αυτήν κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η FQM δικαιολόγησε το αίτημα αυτό επικαλούμενη το γεγονός πως «οι αποκλεισμοί δρόμων» το τελευταίο διάστημα την υποχρέωσαν να «αναστείλει προσωρινά την παραγωγή» στο μεταλλείο.

Ελ Σαλβαδόρ: “Πράσινο φως” στον πρόεδρο Μπουκέλε από το Κογκρέσο να διεκδικήσει επανεκλογή

 Την έγκριση του Κογκρέσου στο Ελ Σαλβαδόρ πήρε χτες βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις επερχόμενες εκλογές την 4η Φεβρουαρίου του 2024. 

Ο Μπουκέλε υπέβαλε αίτημα αδείας αποχής απο τα καθήκοντα του για το λόγο αυτό παρά το γεγονός γεγονός ότι ο θεμελιώδης νόμος απαγορεύει τις διαδοχικές προεδρικές θητείες.

Η σαλβαδοριανή εθνική αντιπροσωπεία, όπου την πλειοψηφία των εδρών έχει το κόμμα του κ. Μπουκέλε, οι Νέες Ιδέες, διευκρίνισε πως θα τον αναπληρώσει κατά τη διάρκεια της «άδειας» στα προεδρικά καθήκοντα η Κλαούδια Ροδρίγκες, η ως τώρα επικεφαλής της Εθνικής Διεύθυνσης Δημοτικών Έργων.