Ανάρπαστο πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα

Μιλάει για τον ρατσισμό, τα οικογενειακά προβλήματα και δεν αφήνει εκτός τον Ντόνταλντ Τραμπ. Η Μισέλ Ομπάμα στα απομνημονεύματά της με τίτλο «Becoming» αποκαλύπτει επίσης τί δεν θα συγχωρήσει ποτέ στον πρόεδρο της Αμερικής.


Η Μισέλ Ομπάμα στο βιβλίο της τονίζει ότι αντιμετώπισε τον ρατσισμό, καθώς παρουσιαζόταν με το στερεότυπο της «θυμωμένης μαύρης γυναίκας» επειδή είναι μία «ισχυρή μαύρη γυναίκα».
Στις 13 Νοεμβρίου, το βιβλίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ.

Ιορδανία: 11 οι νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες

Σε 11 ανήλθαν οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ιορδανία, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο 21 ανθρώπων, κυρίως μικρών παιδιών, από τις πλημμύρες, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.


"Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες ανήλθε σε 11, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένα μέλος σωστικού συνεργείου", δήλωσε ο Ιγιάντ Άμρου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής στην ιορδανική τηλεόραση.

Βερολίνο. Ο Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο του SPD (Live)

"Επιτυχία για μια αριστερή δύναμη δεν είναι απλά η έξοδος από τη κρίση, αλλά η έξοδος από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους νέους", τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.


"Αρα, λοιπόν, άλλο πράγμα η επιτυχία αν τη θωρείς από τα αριστερά και άλλο από τα δεξιά. Και αυτή η διάκριση είναι ουσιώδης και όχι απλά σημειολογική", παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Συνεργάτης Σαμαρά – Κυριάκου ο τραπεζίτης των φοροφυγάδων, στο Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή

Ο Αμερικανός πληροφοριοδότης Μπέρκενφελντ αποκαλύπτει: Συνεργάτης Σαμαρά – Μητσοτάκη ο τραπεζίτης των φοροφυγάδων.


Το στέλεχος της UBS Χρήστος Σκλαβούνης πρόσωπο-κλειδί για τη λίστα Μπόργιανς. Πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αρνιόταν επιμόνως να παραλάβει τη λίστα. Σοκάρει η Γερμανίδα βουλευτής – σύνδεσμος: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν και εξαπατούσαν αλλά δεν γινόταν τίποτα».

Τραμπ-Μακρόν «ρίχνουν» λεφτά στην άμυνα και ξεχνούν την «προσβλητική» έκκληση του Γάλλου προέδρου

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν σήμερα στην ανάγκη να αυξηθούν οι δαπάνες της Ευρώπης για την άμυνα, προσπερνώντας ένα προηγούμενο μήνυμα του Τραμπ στο Twitter στο οποίο είχε χαρακτηρίσει «πολύ προσβλητική» την έκκληση του Μακρόν για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού.


Κατά τη συνάντησή τους για συνομιλίες στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων μια ημέρα πριν από τις τελετές για την 100η επέτειο από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μακρόν καλωσόρισε με μια σφιχτή χειραψία τον Τραμπ κάτω από τον βροχερό παρισινό ουρανό.

O εγγονός του Τολστόι πέθανε και κηδεύτηκε στην Καρδαμύλη

Ο Αλέξανδρος Τολστόι, εγγονός του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Λέοντα Τολστόι, αναπαύεται από χθες στο κοιμητήριο της Καρδαμύλης, της Μεσσηνιακής Μάνης.


Ο εκλιπών είχε αγοράσει κατοικία στη μανιάτικη κωμόπολη από τη δεκαετία του 1970, και τα τελευταία χρόνια ζούσε τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο στην Καρδαμύλη. Είχε γεννηθεί στην Γαλλία πριν από 87 χρόνια και ήταν γιος ενός από τα 14 παιδιά του Λέοντα Τολστόι.
Σύμφωνα με πληροφορίες από φίλους και γνωστούς του, ο Αλέξανδρος Τολστόι είχε υπηρετήσει στο διπλωματικό σώμα της Γαλλίας και ήταν γλωσσομαθής: Οπως μας είπαν κάτοικοι της Καρδαμύλης, μιλούσε όλες της βαλκανικές γλώσσες και πολλές τοπικές διαλέκτους (σαρακατσάνικα, βλάχικα κ.ά.).

Για την καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης συζήτησαν Τσίπρας-Σολτς στο Βερολίνο

Για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο twitter.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Συνάντηση με τον Αντικαγκελάριο και Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, στο Βερολίνο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.