Guardian: «Δώστε τα Μάρμαρα πίσω»

Σαρωτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα - Tο 88% των ερωτηθέντων συμφωνεί, ενώ μόλις το 12% διαφωνεί

64η Μπερλινάλε: Η «Αρκούδα»... έφαγε το «Ψάρι»

Στην κινεζική ταινία «Μαύρο Κάρβουνο, Λεπτός Πάγος» η Χρυσή Άρκτος - Δεν τα κατάφερε το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη
Στην αποψινή (Σάββατο βραδυ) απονομή των βραβείων της 64ης Μπερλινάλε, που μόλις ολοκληρώθηκε, η βερολινέζικη αρκούδα (Bear) καταβρόχθισε το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη!

Μπερλινάλε: Στον 92χρονο Αλέν Ρενέ το βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας κριτικών

Για το φιλμ «Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς»
Το πρώτο βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας κριτικών κατέκτησε ο γάλλος δημιουργός Αλέν Ρενέ, στη φετινή Μπερλινάλε. Η ταινία του «Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς» αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη ταινία του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ.

Κυριακή η Δευτέρα η εντολή για σχηματισμο κυβέρνησης στον Ματέο Ρέντσι

Την Κυριακή ή τη Δευτέρα αναμένεται να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι.

Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με τα κόμματα, τη στήριξή του εξέφρασε η Επιλογή Πολιτών, όρους θέτει η Νέα Κεντροδεξιά του Αλφάνο.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα της βάρβαρης φορολογικής πολιτικής

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης σημειώνει πως η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου "με το μνημονιακότερο όλων Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ που έχουν αναλάβει χρέη αναπληρωτών εκπροσώπων τύπου της κυβέρνησης, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα της βάρβαρης φορολογικής πολιτικής,

Bloomberg : Κι όμως ο Έλληνας δεν είναι ο πιο υπερχρεωμένος παγκοσμίως - -κάθε Έλληνας χρωστά 38.444 δολάρια.

Δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το Γερμανό – Στην 12η θέση οι Έλληνες στην 14η οι Γερμανοί

Την ώρα που πολύς λόγος γίνεται για τα χρήματα που χρωστά η Ελλάδα, μελέτη του Bloomberg προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα “χρέος” και δείχνει μια άλλη οπτική.

Ιταλία: Στην τελική ευθεία για νέα κυβέρνηση - Στις 19:30 ολοκληρώνονται οι διαβουλέυσεις του Ναπολιτάνο

Ποια ονόματα συζητούνται για τα υπουργεία - Την Τρίτη αναμένεται να ορκιστεί νέος Πρωθυπουργός ο Ματέο Ρέντζι
Ακόμα και σήμερα το βράδυ είναι πιθανό να ανατεθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης στον Ματέο Ρέντζι από τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος από το πρωί του Σαββάτου διαβουλεύεται για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση.

Ματέο Ρέντζι: Ποιος είναι ο «Βούγιας της Ιταλίας» που θα γίνει πρωθυπουργός (Φωτό+Βίντεο)

Ο βίος και η πολιτεία του 39χρονου που αναλαμβάνει τα ηνία της Ιταλίας - Αν και θαυμαστής του Μπαράκ Ομπάμα, του Τόνι Μπλερ και του Τζον Κένεντι, δεν απορρίπτει το γερμανικό μοντέλο για την αγορά εργασίας
Φορούσε τη φανέλα, κρατούσε σφιχτά την κίτρινη κάρτα, έμπαινε γρήγορα στο γήπεδο και σφύριζε για την έναρξη του ματς.

Φωτιές και στη Γαλλία ανάβει ο Τζορτζ Κλούνεϊ-Εξελίσσεται σε υπερασπιστή των χωρών που διεκδικούν έργα τέχνης

Πήρε φόρα ο αμερικανός ηθοποιός και μετά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ζήτησε και την επιστροφή της Μόνα Λίζα στην Ιταλία
Πήρε φόρα και δεν σταματάει ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, ο οποίος εξελίσσεται σε μεγάλο υποστηρικτή των χωρών που διεκδικούν την επιστροφή έργων τέχνης στις πατρίδες των δημιουργών τους.

Miley Cyrus: Βγάζει πάλι γλώσσα, δείχνει ξανά οπίσθια

Οι κινήσεις της και ο τρόπος που αγγίζει τον εαυτό της... δείχνουν ότι η νεαρή star έχει ξεφύγει καιρό τώρα! 
Τα ίδια και τα ίδια... Φαίνεται πως η Miley Cyrus έχει ξεμείνει από φαντασία μιας και για ακόμη μια φορά πόζαρε στο φακό με τον γνωστό τρόπο. Βγάζοντας δηλαδή τη γλώσσα της και δείχνοντας τα οπίσθιά της.

Δημοσκόπηση: Πρωτιά Καμίνη, «σφάζονται» Νικήτας, Άρης, Κασιδιάρης και Σακελλαρίδης

Στο 20% ο νυν δήμαρχος - «Μάχη» για το β' γύρο και «σκληρός» γαλάζιος εμφύλιος
Προβάδισμα του νυν δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, σφοδρό «γαλάζιο» εμφύλιο και σκληρή μάχη για τέσσερις βγάζει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Αθηναίων, που διεξήχθη από το ειδησεογραφικό site theTOC.gr και τη Metron Analysis.

Τον κατηγόρησαν ως κλέφτη και δεν άντεξε... Σοκ από την αυτοκτονία υπαλλήλου του Praktiker

Συνάδελφοι του 49χρονου ΣΒ καταγγέλλουν ότι ο άτυχος άνδρας πιέστηκε να υπογράψει παραίτηση, για να μη φανεί ως απόλυση - Δύο μέρες μετά, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του
Μια τραγική ιστορία, που κρατήθηκε για πολλές μέρες κρυφή, υπενθυμίζει σε εκείνους που χειροκροτούν τα προγράμματα λιτότητας και τους αντεργατικούς νόμους, ότι πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν άνθρωποι...

Lady Gaga: Πρεσβευτής ενημέρωσης για την ξηρασία στην Καλιφόρνια

Θα δωρίσει και 250.000 δολάρια για να επαναλειτουργήσει η φημισμένη πισίνα Neptune που άδειασε λόγω της ξηρασίας
Εν τω μεταξύ η τραγουδίστρια Lady Gaga «στρατεύεται» ως εκπρόσωπος ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και τους τρόπους εξοικονόμησης νερού, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Κινέζοι bloggers ζητούν την παρέμβαση Κέρι για τον τερματισμό των διώξεων σε βάρος τους

Ένας εξ' αυτών κατηγόρησε τις αμερικανικές εταιρείες ότι βοηθούν την Κίνα να μπλοκάρει την πρόσβαση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter
Κινέζοι bloggers ζήτησαν σήμερα, Σάββατο, από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι να παρέμβει υπέρ τους στις κινεζικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι πέφτουν θύματα παρενόχλησης και συχνά φυλακίζονται για τη δράση τους στο διαδίκτυο.

«Πυρά» Τwitter στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας: Κατηγορίες ότι μπλοκάρει τις φωτογραφίες των διαδηλώσεων

Το Twitter κατηγορεί την κυβέρνηση στο Καράκας ότι μπλοκάρει τις εικόνες από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που επιχειρούν να μεταφέρουν οι χρήστες του
Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter κατηγόρησε την Παρασκευή την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι εμπόδισε τη μεταφορά εικόνων στο δίκτυό του και ενώ πολλές πόλεις και επαρχίες της χώρας είναι θέατρα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες δέκα ημέρες.

RT : Breathtaking video: Daredevils skywalk world's 2nd-tallest tower in Shanghai

Scaling 121 stories of steel girders takes nerves of steel, as two unflappable daredevils - a Russian and a Ukrainian - recently proved by climbing Shanghai Tower, world's 2nd-tallest tower, and filming the vertiginous ordeal.

Νέα συγκέντρωση την Κυριακή στα διόδια Αφιδνών από τους κατοίκους του Ωρωπού

Μια εβδομάδα μετά τα σοβαρά επεισόδια που κατέληξαν με το κάψιμο ενός κουβουκλίου
Κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής απευθύνει στους κατοίκους του Ωρωπού ο δήμαρχος της περιοχής, μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη συγκέντρωση που κατέληξε στο κάψιμο ενός από τα κουβούκλια των διοδίων στις Αφίδνες.

euronews:Βρετανία: Σε συναγερμό, λόγω συνέχισης της κακοκαιρίας

Προετοιμασμένοι για περισσότερες ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους είναι οι Βρετανοί, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για συνέχιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πολλά χωριά έχουν πλημμυρίσει.

Οι αρχές παραμένουν σε συναγερμό.

ΗΠΑ: Φονικά «παγοδρόμια» οι δρόμοι - Τουλάχιστον 24 οι νεκροί

Καραμπόλες και τροχαία δυστυχήματα στις ανατολικές πολιτείες που προσπαθούν να συνέλθουν από το χιόνι - Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται καθημερινά - «Πλήγμα» και για τους επαγγελματίες του Αγίου Βαλεντίνου που δεν μπόρεσαν να δουλέψουν
Παγωμένοι δρόμοι και χιόνι ύψους από 20 έως 40 εκατοστών αντίκρισαν οι Αμερικανοί στις Ανατολικές Πολιτείες της χώρας την Παρασκευή.