ΟΒΑ: Οι προκηρύξεις των Γενικών Επιτελείων για 1000 στελέχη

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, καθορίστηκε ότι 1000 οπλίτες βραχείας περιόδου θα καταταχθούν το έτος 2017 με δυνατότητα παραμονής έως τρία χρόνια.

Η κατανομή των 1000 ΟΒΑ ανά κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως ακολούθως:

– 600 για το Στρατό Ξηράς.

– 200 για το Πολεμικό Ναυτικό.

– 200 για την Πολεμική Αεροπορία.

Τέθηκε θέμα αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ – Συμφωνήσαμε για τους S-400 λέει o Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας – Τι λέει η Γερμανία

 Επί της αρχής έχουν συμφωνήσει Ρωσία-Τουρκία στο θέμα της προμήθειας του προηγμένου οπλικού συστήματος S-400 αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ντμίτρι Σοϊγκού και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, φέρνοντας τα πάνω κάτω για άλλη μια φορά στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα ρωσικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την είδηση λέγοντας «Η Τουρκία μας ικετεύει για δάνειο και αγορά των S-400″…

Πυροβολισμοί στον Έβρο: Νεκρός Τούρκος στρατιωτικός

Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε Τούρκος στρατιωτικός στην προσπαθειά του να περάσει στην Ελλάδα. Ο Μουράτ Ζουμρέ (Murat Zümre), μηχανικός υπολογιστών στη 15η Πυραυλική Βάση στην Κωνσταντινούπολη, αποστρατεύτηκε από τη θέση του κατηγορούμενος για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν και τελούσε υπό έρευνα από τις τουρκικές Αρχές.
Για τον Ζουμρέ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Χαμηλές πτήσεις μαχητικών αύριο πάνω από την Αθήνα

Την τελευταία φορά που μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά πάνω από την Αθήνα είχε προκληθεί πανικός και μέγα θέμα!

 Ήταν τα αμερικανικά F-15 που πέταξαν στις 13 Απριλίου 2016 πάνω από τη πρωτεύουσα για να φωτογραφηθούν με φόντο την Ακρόπολη.

 Η πτήση ήταν γνωστή στο ΓΕΑ,το οποίο όμως δεν είχε ενημερώσει τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

“Μίζες μαμούθ” στα Leopard ψάχνουν οι εισαγγελείς

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η τελευταία έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, για τη μεγάλη υπόθεση της προμήθειας των αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ», μία από τις πλέον «ακριβές» αγορές του ελληνικού Δημοσίου που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, εδώ και πολλά χρόνια, καθώς έχουν εντοπιστεί ισχυρές ενδείξεις για τεράστιες «μίζες» που διακινήθηκαν τόσο για την κύρια σύμβαση αγοράς όσο και για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Χειμερινή εκπαίδευση ΣΣΕ-ΒΙΝΤΕΟ

Στιγμιότυπα από τη χειμερινή εκπαίδευση της ΣΣΕ σε βίντεο που δημοσιοποίησε το ΓΕΣ.
.
.

Αποβλήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη δίκη της Siemens

ρεπορτάζ: Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα
  • Γύρω στις 14:00 η Έδρα αποφάσισε τη διακοπή
  • Νωρίτερα αποφάσισε την αποβολή του σωματείου «Δικαιοσύνη για Όλους»
  • Αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής έχει υποβάλει ο ΟΤΕ, το ελληνικό Δημόσιο και η Ένωση προσώπων πολιτών «Δικαιοσύνη για όλους» και ένας πολίτης
  • Τρεις εκ των 64 κατηγορουμένων έχουν αποβιώσει

Όλα τα ονόματα των 64 κατηγορουμένων για τις μίζες της Siemens

Δέκα χρόνια μετά αρχίζει η πρώτη δίκη για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται 64 άτομα, καθώς εκδόθηκε το δικαστικό βούλευμα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Νέα κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη, στη Βουλή (video)

 «Η δική μας κυβέρνηση έκανε πραγματική διπλή αξιολόγηση διοικητών», είπε ο Παύλος Πολάκης
    Ως «δικαστικό ράπισμα» χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Νέα… μετωπική είχαν οι Παύλος Πολάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως παράνομες τις απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των κρατικών νοσοκομείων,

Το Google Street View στον κρατήρα του ηφαιστείου Μαρούμ!

Τη δυνατότητα περιήγησης μέσω Google Street View στο ηφαίστειο Μαρούμ, μία από τις μεγαλύτερες λίμνες λάβας στον κόσμο, στα νησιά του συμπλέγματος Βανουάτου, ανακοίνωσε σήμερα η Google.

Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 80 μικροσκοπικών νησιών, γεμάτα πλούσια βλάστηση, ζούγκλες, παρθένες παραλίες με μαύρη άμμο και εννέα ηφαίστεια.

Η πιο παγωμένη παραλία του πλανήτη!

Η Prince William Sound βρίσκεται στον Κόλπο της Αλάσκας, στη νότια ακτή της ομώνυμης αμερικανικής πολιτείας, και αποτελεί ένα από τα φυσικά “διαμάντια” στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Όμορφα φιόρδ αλλά και τα πιο παγωμένα νερά του πλανήτη προσφέρουν στους επισκέπτες ατελείωτες ευκαιρίες για εξερεύνηση και αναψυχή κατά μήκος των 3.000 μιλίων της ακτογραμμής.

Τα καμάρια των στόλων: Έξι από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο

Το πολεμικό πλοίο αποτελεί από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα το κατεξοχήν όπλο - μέσον του κατά θάλασσα πολέμου. Η επιχειρησιακή ικανότητα ενός τέτοιου πλοίου εξαρτάται από τέσσερις κύριους παράγοντες: τον οπλισμό, την αυτοπροστασία, την ταχύτητα και την ακτίνα ενέργειας.

Υπάρχουν χιλιάδες πολεμικά πλοία με πλούσια ιστορία. Εμείς ξεχωρίσαμε έξι από τα μεγαλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε.

Επίδειξη δύναμης: Η Ιαπωνία βγάζει το επιβλητικό Izumo στην Νότια Σινική Θάλασσα (pics)

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να βγάλει το μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό πολεμικό της πλοίο, στα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, σε ένα ταξίδι που θα διαρκέσει τρεις μήνες σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.
Πρόκειται για το ελικοπτεροφόρο αντιτορπιλικό Izumo, το οποίο αναμένεται να κάνει στάσεις στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα ενώ τελικός του προορισμός θα είναι η Σιγκαπούρη.

Migingo: Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στο κόσμο μοιάζει με χωματερή (pic+vid)

Με συνολικό εμβαδόν μόλις μισό στρέμμα εκ πρώτης όψεως μοιάζει με χωματερή ή παραγκούπολη.
Και όμως δεν είναι. Το Migingo είναι ένα μικρό νησάκι το οποίο κατοικείται από 131 μόνιμους κατοίκους.
Βρίσκεται στη λίμνη Βικτώρια στην Αφρική στα σύνορα της Κένυας με την Ουγκάντα οι οποίες βρίσκονται σε χρόνια διαμάχη για την κατοχή του.

Εκλογές στην Ολλανδία: Αγωνία στις Βρυξέλλες για το «ατύχημα»

Στην Ολλανδία στρέφεται το ενδιαφέρον των Βρυξελλών, καθώς με τις σημερινές εκλογές ανοίγει ένας ιστορικής σημασίας εκλογικός κύκλος που αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Μέχρι το τέλος του 2017 και μετά τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, όλοι συμφωνούν, πως η Ευρώπη μπορεί να μοιάζει πολύ διαφορετική από σήμερα.

Πάει για το θαύμα και στο τσάμπιονς λιγκ η Λέστερ - Πέρασε στους «8», προκρίθηκε και η Γιουβέντους

Το παραμύθι της Λέστερ συνεχίζεται στην Ευρώπη, αφού κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ μετά το 2-0 επί της Σεβίλλης, που, πάντως, έχασε πέναλτι στο 80'.
Τα γκολ για την πρωταθλήτρια Αγγλίας, που πάντως δεν πάει καλά στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη σεζόν, πέτυχαν οι Μόργκαν (27') και Ολμπράιτον (54').

Ο νέος … ρόλος της Μπακογιάννη στη ΝΔ και οι αιχμές Καραμανλή

Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είχε ένα ως βασικό αντικείμενο συζήτησης τον Πάνο Καμμένο.

«Σε χρόνο ρεκόρ η Ντόρα Μπακογιάννη κοινοποίησε τη συνάντησή της με τον Κ. Καραμανλή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.