Μέσα στον Αύγουστο οι τελικές αποφάσεις του Π.Πολάκη για την ίδρυση νέου κόμματος – Τι συζήτησε με τον Α.Τσίπρα

 Έχουν φουντώσει τις τελευταίες ώρες οι φήμες για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr ο Παύλος Πολάκης έχει συναντηθεί με αρκετούς βουλευτές και στελέχη του κόμματος και μετράει δυνάμεις.

Μάλιστα, κάποια στελέχη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται στην Κρήτη και συνομιλούν με ψηφοφόρους του κόμματος, ζητούν να του περάσουν το μήνυμα πως θα τον στηρίξουν και πως στήριξαν Σ. Κασσελάκη για χάρη του.

Π.Γερουλάνος: «Ένας Πρωθυπουργός που δεν μπορεί να κυβερνήσει, πρέπει να φύγει χθες» – Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση

 Πλήθος ερωτηματών από τον Πάυλο Γερουλάνο για το υπερταμείο και σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση.

«Η δημιουργία της Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών, όπως δρομολογείται από το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο, συνιστά μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας. (…)

Η δημιουργία μιας εταιρίας με ζωή 99 έτη, που δεν θα λογοδοτεί στο εθνικό Κοινοβούλιο, που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ευρωπαϊκούς θεσμούς, και η οποία θα διαχειρίζεται τη συνολική περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή» Κυριάκος Μητσοτάκης, 20/5/2016».

Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου: Έφυγε χωρίς να τον κοιτάξει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος

 Σύξυλο άφησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν  Νετανιάχου  ο Ντοναλντ Τραμπ, όταν κατά την διάρκεια συνάντησή τους ο υποψήφιος πρόεδρος   δεν τον χαιρέτησε.

Στο βίτνεο φαίνεται καθαρά ότι οι δύο άνδρες δίνουν χειριαψία ενώ είναι καθιστιεί.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Oικογένεια ξόδεψε 1.200 ευρώ σε ταξί για να φτάσει στο Παρίσι λόγω της παράλυσης στους σιδηροδρόμους

 Ο Κόλινς Ονιεούκου από το Λάγος της Νιγηρίας πλήρωσε 1.200 ευρώ σε ταξί για να μεταβεί ο ίδιος και η οικογένειά του από το Μπορντό στο Παρίσι, μια απόσταση 600 χλμ, καθώς το δρομολόγιο με τρένο της τετραμελούς οικογένειας του ακυρώθηκε σήμερα το πρωί.

Ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, μια «δολιοφθορά» στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο παρέλυσε το δίκτυο της τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV), με τουλάχιστον 800.000 επιβάτες να εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν.


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα επτασφράγιστα μυστικά της τελετής έναρξης – Lady Gaga και Σελίν Ντιόν στα «κρυφά χαρτιά» των διοργανωτών

 H μεγάλη στιγμή πλησιάζει και σχεδόν ολόκληρη η υφήλιος, περιμένει να παρακολουθήσει όσα έχουν ετοιμάσει οι Γάλλοι, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που για πρώτη φορά στα χρονικά θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και θα την παρακολουθήσουν από κοντά 300.000 περίπου θεατές που θα βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα.

Υδρογόνο και για τις μοτοσικλέτες

 Η Kawasaki αποκάλυψε μια νέα μοτοσυκλέτα που λειτουργεί με υδρογόνο, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα μιας παραδοσιακής μοτοσυκλέτας με πολύ λιγότερες εκπομπές ρύπων.

Βασισμένη στη Ninja H2, η μοτοσυκλέτα διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 998 κ.εκ., ο οποίος έχει τροποποιηθεί ώστε να λειτουργεί με υδρογόνο αντί για βενζίνη. Το υδρογόνο εγχέεται απευθείας στους κυλίνδρους και η μοτοσυκλέτα λειτουργεί με την παραδοσιακή διαδικασία καύσης.


Πόσα θα δίνατε για την LM002 ενός Σουλτάνου;

 Η μοναδική Lamborghini LM002 του Σουλτάνου του Μπρουνέι, το πρώτο πραγματικό SUV της Lamborghini, είναι πλέον διαθέσιμη για πώληση και δημοπρατείται από την SBX Cars.

Η μοναδική Lamborghini LM002 του Σουλτάνου του Μπρουνέι, το πρώτο πραγματικό SUV της Lamborghini, είναι πλέον διαθέσιμη για πώληση και δημοπρατείται από την SBX Cars

Μοιραίο τέλος: Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν 33 χτυπήματα ακριβείας - Νεκροί 4.640 ουκρανοί στρατιώτες σε μια εβδομάδα

 Η ομάδα μάχης Zapad της Ρωσίας απέκρουσε εννέα αντεπιθέσεις και το Κίεβο έχασε έως και 3.640 στρατιώτες, ενώ η ομάδα μάχης Tsentr απέτρεψε 42 αντεπιθέσεις και η Ουκρανία έχασε έως και 2.525 στρατιώτες

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε 33 πλήγματα χρησιμοποιώντας όπλα ακριβείας και επιθετικά drones, με στόχο στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας που εμπλέκονται στην παραγωγή πυρίτιδας, τεθωρακισμένου εξοπλισμού και ενεργειακών εγκαταστάσεων, δήλωσε την Παρασκευή 26/7 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD).

Σαμποτάζ στη Γαλλία λίγες ώρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Παρέλυσαν τα τρένα υψηλής ταχύτητας, χάος με 800.000 επιβάτες

 «Συναγερμός» σήμανε στη Γαλλία, λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας επλήγη από συντονισμένες και μαζικές «κακόβουλες ενέργειες» που είχαν ως στόχο την παράλυση του γαλλικού σιδηροδρόμου..

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, στις «κακόβουλες ενέργειες» συμπεριλαμβανόνται και εμπρηστικές επιθέσεις που διατάραξαν το σύστημα μεταφορών, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF, ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ρωσικό τελεσίγραφο στην Ουκρανία με 4 όρους για κατάπαυση πυρός – Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και το «όχι» φέρνει όλεθρο

 Η Ουκρανία ή θα δεχτεί τη ρεαλιστική πρόταση της Ρωσίας ή θα υποστεί τις συνέπειες στο πεδίο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Η ισχυρή ρωσική απάντηση για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών ξεσκεπάζει την ουκρανική απάτη.
Η Μόσχα αποδεικνύει εκ νέου ότι είναι η μόνη πλευρά, που ενδιαφέρεται για μία δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη.
Η ρωσική πλευρά επανέφερε στο τραπέζι τους τέσσερις όρους, που έχει θέσει, προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Πρωτοφανής εξέλιξη - Η Ελλάδα ζήτησε άδεια από την Τουρκία για Ανατολική Μεσόγειο - Μεγάλη η υπαναχώρηση της Αθήνας

 Για ιστορική υποχώρηση της Ελλάδας στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών κάνουν λόγο με σειρά δημοσιευμάτων τους τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, στον απόηχο της κρίσης του «Ievoli Relume».

Υπενθυμίζεται πως το υπό ιταλικής σημαίας πλοίο πραγματοποίησε έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου (Great Sea Interconnector-GSI).
Εις «απάντησιν» η Τουρκία έβγαλε ανοιχτά της Κάσου πέντε πολεμικά πλοία.

Το Μαξίμου προσπαθεί να επιβληθεί στο μιντιακό σύστημα ώστε να αποτρέψει την κατάρρευση - Πως εμπλέκονται ΑΕΚ, Attica bank;

 Την ώρα που η κυβέρνηση βάλλεται από παντού για την αναποτελεσματικότητα σε μία σειρά από τομείς της καθημερινότητας, εξελίσσεται μία μεγάλη κόντρα σε επιχειρηματικό και κυρίως στο μιντιακό επίπεδο.

Στο Μαξίμου παρατηρούν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που κατέχει μεγάλα ΜΜΕ και το κανάλι Mega στρέφεται καθημερινά κατά της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας.
Παράλληλα, όπως λέει το ρεπορτάζ θέλει να αγοράσει και το κανάλι Open συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Αποκάλυψη βόμβα για υποκλοπές: «Άκουγε» και η ΕΥΠ τους στόχους του Predator - Θεοδωρικάκος, Χίος, Λαζόπουλος στους «116»

 Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο των υποκλοπών και ειδικά γύρω από την έρευνα για το περίφημο «κοινό κέντρο» παρακολουθήσεων ΕΥΠ και του παράνομου λογισμικού Predator.

Αναλυτικά, έναν στους τρεις στόχους του παράνομου λογισμικού Predator, τους «άκουγε» και επισήμως (νομότυπα) η ΕΥΠ – συνήθως επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας.
Ορισμένοι από τους στόχους βρίσκονταν στο στόχαστρο ΕΥΠ και Predator ταυτόχρονα για δύο ολόκληρα χρόνια.

Σοκάρει ο Trump: Η Ρωσία ανίκητη πολεμική μηχανή - Forbes: Σκόνη η oυκρανική 31η Ταξιαρχία - Fake το σήμα ειρήνης του Zelensky

 Ο Trump ο αμερικανός υποψήφιος Πρόεδρος δήλωσε σε μια σοκαριστική συνομιλία με τον Zelensky… η Ρωσία ανίκητη πολεμική μηχανή νίκησε τον Hitler…οπότε Zelensky δεν έχεις καμία ελπίδα - Forbes: Η 31η ταξιαρχία των Ουκρανικών Δυνάμεων διαλύθηκε κοντά στην περιοχή Progress

O Ρωσικός στρατός στα 1.000 χιλιόμετρα ενεργού μετώπου συντρίβει τις σχεδόν διαλυμένες Ουκρανικές Ταξιαρχίες.
Η αποκάλυψη για το τι συνέβη στην 31η Ουκρανική Ταξιαρχία είναι απόλυτη απόδειξη της βαριάς ήττας…

Ζεύγος Ομπάμα: Η επιλογή της Κάμαλα Χάρις ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε ποτέ ο Τζο Μπάιντεν

 «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν – ή πιο ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την Kamala Harris ως υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών» αναφέρουν σε δήλωσή τους ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα και η Μισέλ Ομπάμα για την υποστήριξη της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Κόρινθος: Κουκουλοφόροι με βαρύ οπλισμό ανατίναξαν ΑΤΜ στα Ίσθμια – Αφαίρεσαν κασετίνες με 60.000 ευρώ

 Το περιστατικό έγινε στις 3 και 20 τα ξημερώματα στην περιοχή του Ισθμού στην Κόρινθο. Τουλάχιστον 3 ήταν οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν βαρύ οπλισμό.

Επέβαιναν σε αυτοκίνητο και αρχικά προσέκρουσαν στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ.

Στην συνέχεια, όπως εκτιμά η αστυνομία, με εκρηκτική ύλη,  ή με την παροχέτευση και ανάφλεξη αερίου, προκάλεσαν έκρηξη σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων το οποίο ήταν τοποθετημένο στο σημείο.

Δύο προκατασκευασμένοι οικίσκοι για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λουτρακίου

 Δύο προκατασκευασμένοι οικίσκοι για την άμεση και βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της έλλειψης χώρου στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λουτρακίου προμηθεύτηκε ο δήμος.

Η οικίσκοι εξασφαλίστηκαν ύστερα από υποβολή αιτήματος χορήγησης εξοπλισμού προς τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε..

Οι αίθουσες τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου, παρουσία των υπεύθυνων του δήμου Λουτρακίου και των αρμόδιων υπαλλήλων.

Το αίτημα του δήμου, για προμήθεια οικίσκων, κρίθηκε απαραίτητο για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών μαθητών και μαθητριών, λόγω έλλειψης χώρου.

Πρωταθλήτρια χρέους η Ελλάδα το 2024!

 Κόλαφος από ΕΛ.ΣΤΑΤ. και Eurostat: Στα 355,947 δισ. € ανήλθαν το α’ τρίμηνο φέτος οι δημόσιες οφειλές! Κρατάμε τα… ηνία στην Ε.Ε.

Στα 355,947 δισ. ευρώ ανήλθε το α’ τρίμηνο φέτος το δημόσιο χρέος, από 355,732 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Σημειώνεται πως το ελληνικό χρέος είναι λίγο χαμηλότερο από το δ’ τρίμηνο του 2023 (356,695 δισ.), αλλά λίγο υψηλότερο από το α’ τρίμηνο του 2023 (355,732 δισ.).

Dolce vita αστυνομικού στη Μύκονο

 Κατάφερνε με αλλεπάλληλες αναρρωτικές άδειες να ζει στο νησί των ανέμων και να εργάζεται σε γνωστό μαγαζί. Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, καθώς φέρεται ότι επιχείρησε να εξαπατήσει την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ.

Συχνάζουν στα πιο διάσημα beach bars του νησιού, κάνουν με κότερα μικρές κρουαζιέρες με αιθέριες υπάρξεις, την παρέα των οποίων απολαμβάνουν και στα πιο χλιδάτα εστιατόρια, επιδεικνύοντας τους αστακούς, τα πιο ακριβά κρασιά ή και τις πιο περιζήτητες σαμπάνιες.

Το κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων και της ΟΠΚΕ, που έχει καταφθάσει στο νησί μετά τη δολοφονία στο Ψυχικό του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, έχει φρίξει με τον έκλυτο βίο και τη… σπατάλη επίορκων ένστολων,

«Παρίσι 2024»: Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

 Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδας, η φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» η οποία, όπως και όλη η διοργάνωση, θα μεταδοθεί μέσα από τα κανάλια της ΕΡΤ.

Η φαντασμαγορική εκδήλωση Παρισιού έχει σχεδιαστεί με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, όμως οι διαρροές αφθονούν, με αναφορές στα ονόματα της Άγια Νακαμούρα, της Λέιντι Γκάγκα και της Σελίν Ντιόν, όπως αναφορά γίνεται και στο ρεπερτόριο της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Πέθανε ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στη Δυτική Όχθη που βρισκόταν υπό κράτηση στο Ισραήλ

 Ηγέτης της τοπικής οργάνωσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πέθανε υπό κράτηση στο Ισραήλ εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, ανακοίνωσε υπηρεσία της Παλαιστινιακής Αρχής σήμερα.

Ο Μουστάφα Μουχάμαντ Αμπού Άρα, 63 ετών, πέθανε αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο από τη φυλακή Ραμόν του νότιου Ισραήλ, εξήγησε η Παλαιστινιακή Επιτροπή Υποθέσεων Φυλακισμένων.

Nτ. Τραμπ: «Ανάρμοστο» να οριστεί τηλεμαχία με την Χάρις προτού λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών

 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος εκ νέου με τους Ρεπουμπλικανούς, Ντόναλντ Τραμπ, με δήλωσή του για την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο και υποψήφια για την προεδρία τονίζει πως θα ήταν «ανάρμοστο» να οριστεί τηλεμαχία με την Κάμαλα Χάρις όσο ακόμη 55χρονη πολιτικός δεν έχει λάβει και τυπικά το χρίσμα του