Νίκες για Αγγλία, Ελβετία | “Γκέλαρε” η Γερμανία (video)

 Με τρεις αναμετρήσεις για τον τρίτο αλλά και τον τέταρτο όμιλο, ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στη δεύτερη μέρα του EURO U21, το οποίο διεξάγεται σε Γεωργία και Ρουμανία!

Η Αγγλία μπήκε με το… δεξί στο τουρνουά, μιας και νίκησε με 2:0 την Τσεχία. Ο Τζέικομπ Ράμσεϊ της Άστον Βίλα στο 47′ άνοιξε το σκορ με μία φανταστική προσπάθεια, με τον Έμιλ Σμιθ-Ρόου της Άρσεναλ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 90’+3′.

Οι Γάλλοι νίκησαν, οι Ιταλοί… ωρύονται (video)

 Η ομάδα του Σιλβέν Ριπόλ επικράτησε με 2:1 της Ιταλίας στην αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Κ21, με την “σκουάντρα ατζούρα” να διαμαρτύρεται για μία… ξεκάθαρη φάση.

Χανιά: Παιχνιδιάρα φάλαινα ξετρέλανε επισκέπτες σε σκάφος

 Μια μοναδική και σπάνια εμπειρία έζησε την Τρίτη μια οικογένεια Αμερικανών τουριστών δυτικά των Χανίων. Η πενταμελής παρέα, ανάμεσα τους και δύο παιδιά νοίκιασαν ένα φουσκωτό σκάφος 10 μέτρων για να επισκεφθούν τη Γραμβούσα και τον Μπάλο, δεν περίμεναν όμως αυτό που θα ακολουθούσε. Μόλις ένα μίλι από το ακρωτήριο Σπάθα μια φάλαινα έκανε την εμφάνιση της δίπλα στο σκάφος!

Titan: Νεκροί και οι πέντε, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του – Το χρονικό έξι ημερών της μοιραίας αποστολής

 Γράφτηκε το δραματικό τέλος, με τον επίλογο των ερευνών, για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους Titan, τα ίχνη των οποίου είχαν χαθεί από την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανήκουν στο Titan, διευκρινίζοντας ότι οι πέντε επιβαίνοντες πέθαναν εξαιτίας καταστροφικής αποσυμπίεσης που οδήγησε στη διάλυση του βαθυσκάφους.

“Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρός μας Στόκτον Ρας, ο Σαχζάντα Νταγούντ και ο γιός του Σουλεϊμάν, ο Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ είναι δυστυχώς νεκροί”, αναφέρει η OceanGate.

Τζέιμς Κάμερον: Αγνοήθηκαν οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του βαθυσκάφους

 Ο Τζέιμς Κάμερον, ο σκηνοθέτης της ταινίας Τιτανικός, ο ίδιος παθιασμένος θαλάσσιος εξερευνητής με πολυετή εμπειρία καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, κατήγγειλε χθες Πέμπτη το γεγονός ότι αγνοήθηκαν οι επανειλημμένες «προειδοποιήσεις» για την ασφάλεια του βαθυσκάφους το οποίο υπέστη καταστροφική αποσυμπίεση μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κουφάρι του διαβόητου υπερωκεάνιου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους «ο φίλος του» Πολ Ανρί Ναρζολέ, «θρυλικός» κυβερνήτης βαθυσκαφών, με τον οποίο γνωρίζονταν «25 χρόνια».

Γ. Βαρουφάκης: Μαχητική αντιπολίτευση της σύγχρονης Αριστεράς το ΜέΡΑ25

 Με μηνύματα συμπαράστασης από τον Κεν Λόουτς και τον Κώστα Γαβρά, εισέρχεται το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Τα μηνύματα προβλήθηκαν στην κεντρική συγκέντρωση του πολιτικού φορέα στην Αθήνα, στην πλατεία Σανταρόζα.

Στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης επεχείρησε να εξηγήσει τα κριτήρια της ψήφου των πολιτών στην αναμέτρηση του Μαΐου, μαζί όμως και να περιγράψει τα χαρακτηριστικά της επόμενης περιόδου:

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η καρδιά μας είναι η γροθιά μας – Αποκλείεται να αφήσω να συντρίψουν την ελπίδα των πολιτών

 Αλλαγές στη σειρά των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια έκαναν και τα άλλα μικρά κόμματα, όχι μόνον η Πλεύση Ελευθερίας, επεσήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

 Αλλαγές, ειδικότερα, έκανε και ο Γ. Βαρουφάκης, όπως υποστήριξε, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. 

Επίσης, «ο Κ. Βελόπουλος έθεσε εκτός λίστας δύο εκλεγμένους βουλευτές. Το κόμμα “Νίκη” έκανε τα ίδια σε πολλές περιπτώσεις. 

Γιατί χτυπάνε εμάς;», διερωτήθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και απάντησε: «Αυτό που δεν έκανε άλλος κανείς (σ.σ. πλην της ίδιας), ήταν να το ανακοινώσει».

Ελληνική Λύση: Ψήφος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θέτει σε κίνδυνο τον δημόσιο έλεγχο στο νερό

 «Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο, με το οποίο άνοιγε η κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων εταιρειών ύδρευσης, τώρα διαγκωνίζονται για το ποιος θα εγγυηθεί το δημόσιο χαρακτήρα του νερού», αναφέρει το γραφείο τύπου της Ελληνικής Λύσης.

Προσθέτει πως: «Για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός γίνεται μάρτυρας της τακτικής του ψεύδους και της μισής αλήθειας. Ήρθε η ώρα για τους πολίτες να αντιδράσουν και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφικτή η μείωση του ΦΠΑ στο δεύτερο μισό της τετραετίας – Θα αυξηθούν οι συντάξεις

 «Οι πολίτες πρέπει να πάνε να ξαναψηφίσουν και θα χαρώ πολύ αν η συμμετοχή είναι αυξημένη. Θα επιμείνω στην ανάγκη να κρατάμε χαμηλά τους τόνους», είπε λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο MEGA.

«Είναι πολύ ενεργός πολίτης και ένας άνθρωπος με ευρεία γνώση», ανέφερε προσθέτοντας πως είχαν δημιουργική συζήτηση για διάφορα ζητήματα που τον απασχολούν όπως η τεχνητή νοημοσύνη

«Να σκεφτούμε έξυπνα, ώστε να γίνει εργαλείο

Δ. Κουτσούμπας από Λαμία: Να γεμίσει η κάλπη με τα κόκκινα ψηφοδέλτια

 Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής απηύθυνε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

«Απέναντί μας έχουμε έναν άδικο εκλογικό νόμο που κλέβει έδρες από όλα τα κόμματα και της δίνει μπόνους στον κ. Μητσοτάκη λες και της είχε προίκα από τον πατέρα του” υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζητώντας από τους πολίτες «να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να πρωτοστατεί στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, γιατί πάνω στα λάβαρα μας είναι γραμμένες με μεγάλα γράμματα οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ανδρουλάκης: Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα

 Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που προσβάλει τον κόσμο της Αριστεράς.

 Η απελπισία κάνει επιθετικό τον κ. Τσίπρα. Θυμάστε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε τρεις ημέρες πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, ήταν να προσκαλέσει τους δήθεν παραστρατημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Titan: Ως δώρο για τη Γιορτή του Πατέρα επιβιβάστηκε στο μοιραίο βαθυσκάφος o 19χρονος – «Ήταν τρομοκρατημένος» ο Σουλεμάν

 Μια ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι οι πέντε επιβαίνοντες στο τουριστικό βαθυσκάφος Titan έχασαν ακαριαία τη ζωή τους λίγη ώρα μετά την κατάδυση προς το ναυάγιο του Τιτανικού, μια νέα συγκλονιστική πτυχή αυτής της τραγωδίας συγκλονίζει.

Όπως αποκάλυψε η θεία του 19χρονου Σουλεμάν Νταγούντ ο νεαρός αποφάσισε να συνοδεύσει σε αυτό το παράτολμο ταξίδι τον Πακιστανό πατέρα του Σαχζάντα Νταγούντ, ως δώρο για την Γιορτή του Πατέρα που εορτάζονταν την Κυριακή 18 Ιουνίου.

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο λιμάνι

 Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις 20:00, θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, στο Λιμάνι (προβλήτα Α΄).

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε χθες στο Σύνταγμα την κεντρική προεκλογική του ομιλία εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.