Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης «έκοψαν» τα ψώνια στο Αϊβαλί

Μόλις 70 άτομα μετακινήθηκαν σήμερα το πρωί για το Αϊβαλί με το πλοίο το οποίο συνδέει τη Μυτιλήνη με τις απέναντι μικρασιατικές ακτές και με το οποίο συνήθως κάθε Πέμπτη μεταφέρει πολλές εκατοντάδες άτομα, αφού στην τουρκική πόλη λειτουργεί το μεγάλο παζάρι της πόλης.Πάντως, να σημειωθεί ότι η μείωση της κίνησης Μυτιληνιών για ψώνια στις απέναντι ακτές έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο κόσμος που μετέβαινε κάθε Πέμπτη δεν ξεπερνούσε τα 250 άτομα τη φορά, ενώ την περασμένη Πέμπτη 1 Μαρτίου μετακινήθηκαν 118 άτομα.

Υπόθεση Ελλήνων στρατιωτικών: Οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας και το μέσο πίεσης της Άγκυρας

Για όγδοη μέρα παραμένουν κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.Παρά την αρχική αισιοδοξία ότι το θέμα θα «έχει λήξει μέχρι τη Δευτέρα» των πρώτων ημερών, φαίνεται ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί μέχρι τέλους. Χρησιμοποιεί, μάλιστα, το ίδιο επιχείρημα που ακούει από τα ελληνικά επίσημα χείλη για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. «Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει» είπε χθες ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε μια επανάληψη της φράσης του Αλέξη Τσίπρα όταν στην επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Ταγίπ Ερντογάν του έθεσε το ζήτημα.

Απάντηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Γιλντιρίμ: Στηρίζουμε τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, για τις κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στηρίζοντας το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της.Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι ΗΠΑ σχολιάζουν τις νέες απειλές που έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κληθείς να σχολιάσει την άφιξη του σκάφους της ExxonMobil στη Μεσόγειο, ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως «η πολιτική των ΗΠΑ στην

Άρθρο του Σαμαρά στους FT: O ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη Δημοκρατία .......

Για μια «σκοτεινή ιστορία» την ελληνική πολιτική σκηνή κάνει λόγο σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times o πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που εξαπολύει «βολές» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της σε θέματα της Δικαιοσύνης.Στο εν λόγω άρθρο του, που τιτλοφορείται «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη Δημοκρατία», ο κ. Σαμαράς ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015, ύστερα από μια «φαύλη εκστρατεία εις βάρος της κυβέρνησής» του.

Κέρδη 9.730 δολαρίων έχουν οι καπνοβιομηχανίες για κάθε θάνατο από το τσιγάρο

Ξεπέρασαν, με συντηρητικές μάλιστα εκτιμήσεις, τα 7,1 εκατομμύρια οι θάνατοι διεθνώς το 2016, λόγω του καπνίσματος (5,1 εκατ. άνδρες και 2 εκατ. γυναίκες).
Από την άλλη, τα συνδυασμένα ετήσια κέρδη των μεγαλύτερων καπνοβιομηχανιών του κόσμου υπερέβησαν τα 62,27 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι στον θάνατο κάθε καπνιστή αντιστοιχούν κέρδη περίπου 9.730 δολαρίων, σύμφωνα με τον νέο -έκτο κατά σειρά- παγκόσμιο «Άτλαντα Καπνού», που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του 17ου Παγκόσμιου Συνεδρίου «Για τον Καπνό ή την Υγεία» στη Νότια Αφρική.

Εταιρεία δίνει πάνω από 5.000 ευρώ σε social media bloggers για να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη (pics)

Μία εταιρία μάλλον προσφέρει ονειρική θέση εργασίας. Ψάχνει ειδικούς των Social Media που θα πληρώνονται για να εξερευνήσουν την Ευρώπη!
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν όνειρο να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο το οικονομικό θέμα πάντα τους κρατάει στον καναπέ τους.
Μία ταξιδιωτική εταιρεία έρχεται να τους διευκολύνει! Η εταιρεία «Busabout» ψάχνει μία ομάδα από σταρ του Instagram και του Snapchat.

Αλληγορική αναφορά στην Τουρκία από τον Αλέξη Τσίπρα

    Αξιοποιώντας έναν κλάδο ελαίας, το συμβολικό δώρο που έλαβε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, ,κατά τη διάρκεια της δεύτερης Συνάντησης των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ, με θέμα «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Οικονομική Δημοκρατία: μοχλοί ανάπτυξης και καινοτομίας», ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά:

Πού οδηγεί η τουρκική απειλή

    Η μακρά παραμονή του Aμερικανού πρέσβη στην Αθήνα κ. Πάγιατ, στο υπουργείο Άμυνας χθες Τετάρτη, δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο.

Η παρουσία του κ. Πάγιατ στο ελληνικό Πεντάγωνο ήλθε μετά από μια ακολουθία αμερικανικών παρεμβάσεων κατά την τελευταία περίοδο διά των οποίων σχεδόν συστηματικά εκφράζεται η ανησυχία της Ουάσινγκτον για το τι μπορεί να συμβεί στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖΟ Αμερικανός διπλωμάτης έμπειρος σε στρατιωτικά και ενεργειακά θέματα μετά μάλιστα και την προηγούμενη μακρά θητεία στην

"Τσαμπ": Ο χιτλερικός εγκέφαλος της Combat 18

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Με κάθε λεπτομέρεια περιγράφεται στη δικογραφία που συντάχθηκε για την υπόθεση, η δράση των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat18 που συνελήφθησαν πρόσφατα από την Αντιτρομοκρατική σε Αθήνα, Γιάννενα και Σέρρες.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, το αρχηγείο της οργάνωσης βρισκόταν στα Γιάννενα και είχε ως έδρα ένα... βενζινάδικο. Σε αυτό εργαζόταν ένας 35χρονος, ο οποίος εμφανίζεται ως αρχηγός της οργάνωσης και φέρει το ψευδώνυμο «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» ή «Τσαμπ».

Γεννηματά: Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης είναι σλόγκαν για αφελείς

Η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι δεν επιθυμούν τη διαφάνεια .«Βλέπετε ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, θέλουν διαφάνεια a la carte. Όμως και η ΝΔ έχει επιλεκτική μνήμη. Μόνο εμείς είπαμε και λέμε «ναι» σε κάθε πρόταση ελέγχου», ανέφερε και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. «Όλοι «στα μανταλάκια», με κατασκευασμένες κατηγορίες, σκιές και ψίθυροι παντού με την βοήθεια του κίτρινου τύπου και καμία κατάληξη στο τέλος. Αλλά η συκοφαντία μένει. Το επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά.

Ένα... θωρακισμένο δώρο της πρεσβείας των ΗΠΑ στα ΕΚΑΜ

Μία θωρακισμένη BMW 740i δώρισε η Αμερικανική πρεσβεία στις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής αστυνομίας. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των ανδρών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας(ΕΚΑΜ).
Πρόκειται για μία θωρακισμένη λιμουζίνα με έτος κατασκευής το 2002, που χρησιμοποιούνταν στην αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της της διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.