Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η μεγαλύτερη -εάν δυστυχώς επιβεβαιωθεί- τραγωδία στα νερά της Μεσογείου...Σε κίνδυνο νέο πλοίο με 300 μετανάστες

Πλοιάριο που μετέφερε περισσότερους από 700 ανθρώπους ανατράπηκε στα ανοιχτά της Λιβύης, παρασύροντας στο θάνατο εκατοντάδες άτομα, επιπλέον των 450 που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα.

Τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Πανούση θα επισκεφθεί τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρα.

Τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Πανούση θα επισκεφθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρα.
Η επίσκεψη θα γίνει στις 10:30 το πρωί. 

Tripinview: H Ελλάδα είναι πανέμορφη (με 200.000 αποδείξεις) (Φωτό+Βίντεο)

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη που η ακτογραμμή της φωτογραφήθηκε μέτρο - μέτρο από χαμηλό ύψος. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εθιστικό

16.000 χιλιόμετρα ελληνικής ακτογραμμής μέσα από 200.000 αεροφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και ατελείωτες ώρες video που ακολουθούν συνεχώς την παραλία.

Οι σαδίστριες και οι άλλες: Οι Γερμανίδες στο Ανατολικό Μέτωπο

Άγνωστες ιστορίες από την δράση των Γερμανίδων στα ναζιστικά πεδία θανάτου έρχονται στο φως μετά από έρευνα 2ο χρόνων
H Γιοχάνα Αλτφάτερ συχνά συνόδευε τον προϊστάμενο της σε επισκέψεις ρουτίνας στο γκέτο. Στις 16 Σεπτεμβρίου 1942, η Αλτφάτερ μπήκε στο γκέτο και πλησίασε δύο εβραιόπουλα, ένα εξάχρονο και ένα μικρότερο νήπιο, που ζούσαν κοντά στο τείχος του γκέτο.

Σύντροφε μεταλλωρύχε, αν είχα φίλο τον Αδωνι και το MEGA κάποιες υποψίες θα μου έμπαιναν...

Η συγκέντρωση των μεταλλωρύχων τής Χαλκιδικής στην Αθήνα μού θύμισε προεκλογικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού ή του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ. Ολα ήταν χρωματιστά: οι στολές εργασίας, τα σημαιάκια, τα κράνη, οι άνδρες με τις γυναίκες, τα παιδιά και τους μπατζανάκηδές τους, όλα όπως έπρεπε για να είναι αρεστό το θέαμα στο μέσο νοικοκυραίο τηλεθεατή, αυτόν που το MEGA, ο ΑΝΤ1 και το ΣΚΑΙ δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ενημερώσουν, για παράδειγμα, για τους απεργούς τής Χαλυβουργικής, της Coca Cola ή του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου τής ΒΙΟΜΕ.

Θα ήταν απίστευτο αν δεν επρόκειτο για τον Αδωνι: έδειχνε έναν έναν τους τεχνικούς και τους έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους απολύσει!

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) καταδικάζει την συμπεριφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς σε δύο από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των Μ.Μ.Ε. από την κυβέρνηση, έδειχνε με το δάχτυλο έναν προς έναν τους παριστάμενους τεχνικούς, λέγοντάς τους πως λόγω αυτού του γεγονότος, το κανάλι τους θα τους απολύσει !!!

Ολοταχώς προς μια νέα σχέση Κούβας - Ηνωμένων Πολιτειών;

Θα έπρεπε να πάει κανείς πίσω στο 1956 -όταν ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ συνάντησε τον δικτάτορα Μπατίστα- για να δει τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Κούβας μαζί.
Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά, η ιστορική φωτογραφία της 10ης Απριλίου με τη χειραψία ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ραούλ Κάστρο στο πλαίσιο της 7ης Συνόδου των Κρατών της Αμερικής στον Παναμά

Ο Κοέλιο υπόσχεται... λιτότητα και μετά τις εκλογές

Υπέρμαχος της λιτότητας δηλώνει ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στη χώρα το φθινόπωρο.

Βήμα – βήμα Εργατικοί και Συντηρητικοί στη Βρετανία

Μπορεί να απομένουν μόνο μερικές εβδομάδες για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, ωστόσο το πολιτικό σκηνικό στη Βρετανία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, καθώς το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον και το Εργατικό Κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό των προθέσεων ψήφου (34%),

Παναγιώτης Νικολούδης- Εντόπισαν φοροφυγάδες, αλλά ψάχνουν τα λεφτά

«Kάποιοι δήλωναν 20-25.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο και είχαν 1 εκατ. καταθέσεις. Ελέγξαμε 28.000 ΑΦΜ, εντοπίσαμε πάνω από 5.500 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής μέχρι το 2011 ύψους 2,5-3 δισ. ευρώ, έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ και στις εφορίες, αλλά ακόμα υπάρχει σημαντική δυσκολία να τα εισπράξουμε, εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας

«ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ», ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση που είχε την τελευταία περίοδο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για την πολυμέτωπη επίθεση που δέχονται ο ίδιος και η κυβέρνησή του από τα ΜΜΕ των βαρόνων, μια επίθεση που –όπως έχει

ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ

Στην ανάγκη να τερματιστεί η πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα εστίασε για μία ακόμη φορά ο κάτοχος Νόμπελ Οικονομίας, Πολ Κρούγκμαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο (18/4).

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Σαφές μήνυμα πως η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται νουθεσίες για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ότι δεν θα αποζητήσει διαμεσολάβηση κάποιου παράγοντας εκτός της Ευρωζώνης, έστειλε από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου.

ΑΝΕΛ: Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δριμεία επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμίου, για το ότι οι ΑΝΕΛ είναι ακροδεξιά συνιστώσα της κυβέρνησης και για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να σχηματίσει κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή.

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Με σκληρή γλώσσα για τους πιστωτές μίλησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ κατέστησε σαφές για άλλη μία φορά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προδώσει τη λαϊκή εντολή.

ΤΣΟΜΣΚΙ: ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΟ 1953

Να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας όπως έγινε με το αντίστοιχο γερμανικό μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, προτείνει ο ακαδημαϊκός και στοχαστής Νόαμ Τσόμσκι.
Σε συνέντευξή του στο Euronews, ο Ν. Τσόμσκι, σημείωσε ότι οι συνέπειες των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τις Βρυξέλλες και τις γερμανικές Τράπεζες ήταν να αυξηθεί το ελληνικό χρέος.

LIBERATION: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...

Για «ηλιθιωδώς βάναυση αντιμετώπιση που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την Ένωση και τους πιστωτές» κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Λιμπερασιόν», τονίζοντας πως «εάν θέλουμε το λίκνο της Δημοκρατίας να παραμείνει Δημοκρατία, είναι καιρός να κάνουμε τις απαραίτητες υποχωρήσεις, βοηθώντας την κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε να βοηθηθεί και ο ίδιος».