«Τελειώνει» την Ασημακοπούλου η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών!

 Με έκτακτη ανακοίνωση το υπουργείο εσωτερικών, διαψεύδει ότι «προσφέρει» τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των πολιτών σε υποψηφίους.

Η ανακοίνωση μάλιστα υπογράφεται από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κύριο Αθανάσιο Μπαλέρμπα. 

Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι είναι παράνομο να δοθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία σε υποψήφιους, καρφώνοντάς έτσι κανονικά την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τέμπη: Μετά τη σφοδρή σύγκρουση χάθηκε ολόκληρο βαγόνι! Και κοντέινερ της ισραηλινής εταιρίας ZIM στο μοιραίο τρένο

 Το ένα βαγόνι τις εμπορικής αμαξοστοιχίας, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία», φαίνεται ότι έχει εξαϋλωθεί, γι’ αυτό και υπάρχουν μόνο 12 βαγόνια και όχι 13 (συν οι δύο μηχανές, άρα σύνολο 15), όπως αναφέρει επίσημα η Hellenic Train.

Σχεδόν όλα τα διασωθέντα βαγόνια δεν έχουν διακριτικά εταιριών. Το μοναδικό που είναι σε όλα τα πλάνα από το σημείο της καταστροφής και φέρει όνομα εταιρίας, είναι αυτό της ZIM.

Η Βιγιαρεάλ… ισοπέδωσε τη Γρανάδα

 Το “κίτρινο υποβρύχιο” του Μαρθελίνο πέταγε… ασταμάτητα τορπίλες στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της La Liga που διεξήχθη στο “El Madrigal” και επικράτησε με εμφατικό 5-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Σέρλοτ, ο οποίος έκανε χατ τρικ. Ο Νορβηγός άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Στο 19′ ο ίδιος έκανε το 2-0, μετά από ασίστ του Παρέχο.

Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο “Μεστάγια”

 

Η Βαλένθια βρέθηκε να προηγείται με 2-0 επί της Ρεάλ, ωστόσο οι Μαδριλένοι κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) για την 26η αγωνιστική της La Liga.

Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν 2-0 στο ημίωρο με Ντούρο και Γιάρεμτσουκ, όμως ο Βινίσιους απάντησε δύο φορές φτάνοντας τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα, βρίσκοντας δίχτυα στο 45′ και το 76′.

Η Κάλιαρι έβαλε τέλος στο σερί του Νίκολα

 Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι επικράτησε με 1-0 της Έμπολι και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα μετά την πρόσφατη αλλαγή προπονητή που είχε κάνει.

Συγκεκριμένα, η Κάλιαρι νίκησε με 1-0 το σύνολο του Νταβίντε Νίκολα. Αυτό ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα για τον Ιταλό προπονητή στη νέα του δουλειά. Την ίδια ώρα, η Φροζινόνε και η Λέτσε πήραν από ένα βαθμό στη μεταξύ τους αναμέτρησης, μιας και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.

Εδραιώθηκε στην 4άδα η Ατλέτικο

 Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ Μπέτις στο “Wanda Metropolitano” στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της La Liga.

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό, όταν μετά από μία απειλητική ευκαιρία, ο Σίλβα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ξέφυγε στο +10 η Λεβερκούζεν

 Η τρομερή Μπάγερ του Τσάμπι Αλόνσο επικράτησε με 2-0 της Κολωνίας στο  “RheinEnergieSTADION”, για την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Bundesliga, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από την Μπάγερν Μονάχου.

Οι “ασπιρίνες” είχαν τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό του αγώνα, όμως το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήραν στο 14′ τους έκανε τη ζωή πιο… εύκολη.

Άλμα παραμονής με… υπογραφή Ουάρντα

 Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο “Δημοτικό Στάδιο Σερρών” για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι… άγγιξαν το γκολ στο 20′, με κεφαλιά του Πηλέα μετά από σέντρα του Ντανκερλούι, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Θα λύσουν τις διαφορές τους στα πλέι άουτ…

 Η μεγάλη μάχη παραμονής στην Καισαριανή έληξε χωρίς νικητή. Κηφισιά και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα πλέι άουτ, ελπίζοντας αμφότερες πως δεν θα βρίσκονται στην ίδια δυσχερή θέση μέχρι τότε.

Ο αγώνας

Μοιρασιά στα Γιάννινα…ΠΑΣ και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1)

 ΠΑΣ και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στους “Ζωσιμάδες”, στην αναμέτρηση της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Super League.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι πατούσαν… καλύτερα στο χορτάρι από το πρώτο λεπτό. Στο 13′ έχασαν μία σημαντική ευκαιρία, όταν σουτ του Σόρια κόντραρε και πέρασε οριακά δίπλα από την εστία. Στο 33′ οι φιλοξενούμενοι…

Στην κορυφή μέσω Λαμίας ο ΠΑΟΚ

 Ο “Δικέφαλος του Βορρά” ήταν απόλυτα κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο του “Αθανάσιος Διάκος”, αλλά του έλειπε κάτι στην τελική προσπάθεια. 

Ο Τάισον έδωσε τη λύση για τους Θεσσαλονικείς και ο Μπάμπα διαμόρφωσε στο τέλος το 2-0 για τους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι ανέβηκαν ξανά στην κορυφή μετά την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ απέναντι στον Άρη.

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο.

Νέα πράσινη γκέλα και ο τίτλος… απομακρύνεται

 Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος (2-2) με τον ΟΦΗ στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ο ΟΦΗ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό…

 Το παιχνίδι με τον Βόλο στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League έμοιαζε εύκολο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι με δύο γκολ του Ελ Κααμπί στο πρώτο μέρος, απλοποίησαν το έργο τους και έφθασαν στη νίκη με 3-0, στρέφοντας πλέον το βλέμμα τους στην πρώτη μάχη με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (7/3, 19:45, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) για τους “16” του Conference League.

Ο αγώνας

Ο Άρης… γκρέμισε την ΑΕΚ από την πρώτη θέση

 Η ομάδα του Μάντζιου βρέθηκε να χάνει δύο φορές από την ΑΕΚ, όμως την ισοφάρισε (3-3) στο φινάλε και πήρε το βαθμό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League.

Ο αγώνας

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις προθέσεις τους από το 6′, όταν απείλησαν με κεφαλιά του Κάλενς, μετά από κόρνερ, αλλά ο Κουέστα έσωσε.

Ρεκόρ ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που φτάνει τους 40.000 πόντους

 Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σκοράρει και γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που σημειώνει 40.000 πόντους καριέρας.

Ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του ώστε να αποφύγει την ήττα από τους Νάγκετς, όμως έφτασε εκεί όπου δεν έχει φτάσει άλλος παίκτης στην ιστορία του NBA.

Α.Ασημακοπούλου: «Πήρα μια λίστα του εκλογικού καταλόγου αλλά την είχα ζητήσει»!

 Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης το πρωί της Κυριακής (3/3), μίλησε για τα email που απέστειλε σε Έλληνες του εξωτερικού με αφορμή τις ευρωεκλογές, τονίζοντας πως «δεν περιήλθε στα χεριά μου η λίστα των ανθρώπων οι οποίοι γράφονται στο σύστημα για την επιστολική ψήφο, αυτό θα ήταν μια έκνομη ενέργεια».

Εξήγησε ότι ως υποψήφιοι, όλοι οι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαιούνται να ζητήσουν επισήμως και να πάρουν από το υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα του εκλογικού καταλόγου.

Υπόθεση Taurus: Αναλυτές μιλούν για τον Ο.Σολτς που δεν θέλει κλιμάκωση των σχέσεων με την Ρωσία Αναφέρουν ότι δεν εμπιστεύεται τον Β.Ζελένσκι

 Αναμφίβολα η Γερμανία είναι ο μεγάλος χαμένος της συνεχιζόμενης ουκρανικής κρίσης καθώς συντασσόμενη – έστω και αναγκαστικά – με τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες της συλλογικής Δύσης στο μέτωπο κατά της Ρωσίας στερήθηκε το φθηνό φυσικό αέριο που την κατέστησε ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη και τόνωσε την εξωστρέφεια της οικονομίας της.

Η καταστροφή των αγωγών Nord Stream ήταν ένα ακόμη καίριο πλήγμα για το Βερολίνο ενώ παράλληλα η Γερμανία είναι η 2η χώρα μετά τις ΗΠΑ ως προς την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία με πάνω από 30 δισ. δολάρια, δηλαδή μία πραγματική οικονομική αιμορραγία χωρίς κάποιον ωφέλιμο λόγο για τους Γερμανούς.

Αργεντινή: Ο πρόεδρος Μιλέι ανακοίνωσε ότι κλείνει το πρακτορείο ειδήσεων Telam – «Χρησίμευε για κιρσνερική προπαγάνδα»

 Το κλείσιμο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας, του Telam ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, χαρακτηρίζοντάς το «πρακτορείο προπαγάνδας» της πρώην προέδρου Κριστίνα Κίρσνερ.

«Θα κλείσουμε το πρακτορείο Telam το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες χρησίμευε ως πρακτορείο κιρσνερικής προπαγάνδας», δήλωσε ο Μιλέι σε ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ν.Τραμπ: Και στο Μιζούρι συνέτριψε τη μόνη πλέον αντίπαλό του, Νίκι Χέιλι για το χρίσμα

 Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στις εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων χθες Σάββατο σε άλλες δυο αμερικανικές πολιτείες – στο Μιζούρι και στο Μίσιγκαν -, σύμφωνα με ΜΜΕ, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στην εξασφάλιση του χρίσματος της παράταξής του ώστε να είναι ο υποψήφιός της στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στο Μιζούρι, ο δισεκατομμυριούχος συνέτριψε τη μόνη πλέον αντίπαλό του στην κούρσα, τη Νίκι Χέιλι, κερδίζοντας όλες ανεξαιρέτως τις ψηφοφορίες στην πολιτεία, ανέφερε η εφημερίδα New York Times.

Η Ρωσία παραλαμβάνει 3 εκατ. οβίδες των 155 χλστ. από την Β.Κορέα και απελευθερώνει την βιομηχανία της για την παραγωγή άλλων όπλων

 Οι Ρώσοι φαίνεται πως παραλαμβάνουν 3 εκατομμύρια οβίδες των 155 χλστ. από τις αποθήκες της Βόρειας Κορέας.

Το νούμερο είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και θα καλύψει τις ανάγκες του ρωσικού στρατού για αρκετό χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα θα αποδεσμευτεί η ρωσική αμυντική βιομηχανία από την συγκεκριμένη παραγωγή και αντιθέτως θα παράξει ανώτερα οπλικά συστήματα τα οποία χρειάζονται οι Ρώσοι για την επίθεση που οργανώνουν την άνοιξη.

ΗΠΑ: Δεν πάνε καλά οι δημοσκοπήσεις για τον Τ.Μπάιντεν – Δείχνει να σαρώνει ο Ν.Τραμπ σε κάθε τομέα

 Ο Τζο Μπάιντεν χάνει έδαφος έναντι του αντιπάλου του, του Ρεμπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει το προβάδισμα σε δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα New York Times και περιέχει «ανησυχητικές ενδείξεις» για τον νυν Αμερικανό πρόεδρο σε τμήμα των δημοκρατικών ψηφοφόρων.

Η δημοσίευση αυτής της δημοσκόπησης γίνεται οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου και τέσσερις ημέρες πριν από την «Σούπερ Τρίτη», το κρίσιμο ραντεβού κατά το οποίο 15 πολιτείες οργανώνουν ταυτόχρονα τις προκριματικές εκλογές τους, τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων.

«Πολλοί μαχητές σκοτώθηκαν»: ρωσικός πύραυλος έπληξε κλιμάκιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ο σταθμός στην Κωνσταντίνοβκα μετατράπηκε σε κόσκινο

 Στην περιοχή Nikolaev, ρωσικά drones φέρεται να πέταξαν γύρω από το λιμάνι του Yuzhny. Σύμφωνα με το τηλεγραφικό κανάλι του στρατιωτικού παρατηρητή Σεργκέι Λεμπέντεφ, το λιμάνι διαθέτει αποθήκες αντιπλοϊκών πυραύλων και drones επιφανείας. 

Από καιρό σε καιρό «πετάει» μέσα από αυτές τις αποθήκες.

Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες της πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μετά το έκτακτο περιστατικό στην Αγία Πετρούπολη

 Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταφέρνουν να διεισδύσουν βαθιά στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού πετούν σε υψόμετρο έως και 1000 μέτρα σε «αθόρυβη λειτουργία» και ελέγχονται μέσω δορυφορικών επικοινωνιών από δορυφόρους, ο διοικητής μιας από τις μονάδες μάχης UAV του.

 Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια με το διακριτικό κλήσης «Lego» δήλωσαν στο RIA Novosti.