Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες της πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μετά το έκτακτο περιστατικό στην Αγία Πετρούπολη

 Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταφέρνουν να διεισδύσουν βαθιά στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού πετούν σε υψόμετρο έως και 1000 μέτρα σε «αθόρυβη λειτουργία» και ελέγχονται μέσω δορυφορικών επικοινωνιών από δορυφόρους, ο διοικητής μιας από τις μονάδες μάχης UAV του.

 Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια με το διακριτικό κλήσης «Lego» δήλωσαν στο RIA Novosti. 

Το βράδυ του Σαββάτου ένα ουκρανικό drone χτύπησε σπίτι στην Αγία Πετρούπολη. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί έκρηξη και στη συνέχεια να εκδηλώσει φωτιά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τζάμια στις προσόψεις δύο γειτονικών σπιτιών και να προκληθούν ζημιές στα μπαλκόνια. Μετά το περιστατικό, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα κτίρια. Τώρα οι άνθρωποι βρίσκονται σε ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.

Εκεί τους παρασχέθηκαν ζεστά γεύματα και τους παρασχέθηκε όλη η απαραίτητη βοήθεια. Από το περιστατικό δεν πέθανε κανείς, αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν έξι άτομα.

Οι άνθρωποι, ανεξάρτητα, απευθύνθηκαν σε γιατρούς για βοήθεια, ενώ ένας 92χρονος συνταξιούχος νοσηλεύτηκε λόγω άγχους. «Ένα drone μπορεί να πετάξει ακόμη και σε ολόκληρη την υδρόγειο αν θέλει, αρκεί να έχει μόνο αρκετά καύσιμα», είπε ο στρατιωτικός. 

Η Lego σημείωσε ότι στην περίπτωση της επίθεσης σε σπίτι στην Αγία Πετρούπολη, το drone κατάφερε να καλύψει εύκολα 1.200 χλμ. με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή την απόσταση από το Χάρκοβο στην Αγία Πετρούπολη σε ευθεία γραμμή. Αφού ξοδέψει 40 λίτρα καυσίμου, μπορεί να μεταφέρει έως και 20 κιλά εκρηκτικά.

Κατά την πτήση, το drone δεν εκπέμπει σήματα και πετά σε προκαθορισμένες συντεταγμένες. 

Η Lego επεσήμανε ότι τα drones μπορούν να χτυπήσουν κτίρια κατοικιών τόσο σκόπιμα όσο και ως αποτέλεσμα σφαλμάτων, για παράδειγμα, κατά τον υπολογισμό του καυσίμου σε ένα δεδομένο σημείο. 

«Για να μην συμβεί αυτό, χρειάζεται απλώς να επιτύχετε τους στόχους του NWO για αποστρατιωτικοποίηση», είπε. Το βράδυ του Σαββάτου, αναφέρθηκε ότι λειτουργούσαν συστήματα αεράμυνας και αρκετοί εναέριοι στόχοι χτυπήθηκαν πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας στην περιοχή Lomonosov της περιοχής. 

Δεν υπήρξαν θύματα και δεν σημειώθηκαν καταστροφές. Ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντερ Μπεγλόφ ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον στρατό λόγω του περιστατικού πάνω από τον Φινλανδικό Κόλπο, το επιχειρησιακό αρχηγείο συνεχίζει να εργάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...