Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει την υπόθεση κατασκοπείας – ο Scholz υπόσχεται διευκρινίσεις

 Μια ηχητική ηχογράφηση συνομιλίας μεταξύ αξιωματικών της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο ανησυχεί τους Γερμανούς πολιτικούς ασφαλείας. Μάλλον «διέρρευσε» από τη ρωσική πλευρά. 

Ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) μίλησε από το Βατικανό. Διαφήμιση Το υπουργείο Άμυνας υποθέτει ότι υποκλοπή εσωτερικής συνομιλίας μεταξύ αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, μια συνομιλία εντός της Πολεμικής Αεροπορίας υποκλαπεί. Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν έχουν γίνει αλλαγές στην ηχογραφημένη ή γραπτή έκδοση που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου το Σάββατο. 

Η επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RT, Μαργαρίτα Σιμοντζάν, δημοσίευσε μια ηχητική ηχογράφηση της συνομιλίας διάρκειας περίπου 30 λεπτών την Παρασκευή, η οποία ενδέχεται να υποκλαπεί.

Αποσπάσματα της συνομιλίας κυκλοφορούσαν και αλλού στο Διαδίκτυο, μερικά πιο σύντομα και προφανώς επεξεργάστηκαν μαζί αργότερα.



TO BINTEO ΕΔΩ

Στα αποσπάσματα της συνομιλίας, ακούγονται ανώτεροι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας να συζητούν τις θεωρητικές δυνατότητες χρήσης γερμανικών πυραύλων κρουζ Taurus από την Ουκρανία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του WELT, η συνομιλία ήταν μια συνάντηση μεταξύ του επιθεωρητή της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγου Ingo Gerhartz, και τριών αξιωματικών του κλάδου του των ενόπλων δυνάμεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου χρησιμοποιώντας το λογισμικό τηλεδιάσκεψης Webex. 

Ο Σολτς κάνει λόγο για «πολύ σοβαρό θέμα» Μετά τη δημοσίευση της ηχογράφησης, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε διευκρινίσεις. Στο περιθώριο μιας επίσκεψης στο Βατικανό, ο πολιτικός του SPD μίλησε για ένα «πολύ σοβαρό θέμα» το Σάββατο. 

«Και αυτός είναι ο λόγος που αυτό διευκρινίζεται τώρα πολύ προσεκτικά, πολύ εντατικά και πολύ γρήγορα και αυτό είναι επίσης απαραίτητο», συνέχισε ο πολιτικός του SPD.

Αρκετοί πολιτικοί της γερμανικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είχαν εκφράσει προηγουμένως τη σοκ τους για την προφανή υπόθεση κατασκοπείας. 

Ο πολιτικός ασφαλείας των Πρασίνων, Konstantin von Notz, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου της Bundestag, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να υποβάλει έκθεση για το σκάνδαλο υποκλοπών στη Bundestag. 

«Αναμένουμε μια άμεση και ολοκληρωμένη διευκρίνιση του θέματος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θα ζητήσουμε αντίστοιχες εκθέσεις από τις αρμόδιες επιτροπές και άλλα όργανα για την επόμενη εβδομάδα των συναντήσεων», δήλωσε ο φον Νοτζ στο Βερολίνο το Σάββατο. Ωστόσο, η δήλωση του υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD) εκκρεμεί ακόμη.

Στη Ρωσία, ο πρώην πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ μίλησε. Έγραψε ένα προπαγανδιστικό άρθρο στο Χ: «Οι ιστορικοί εχθροί μας, οι Γερμανοί, έγιναν και πάλι οι αρχαίοι εχθροί μας. Απλώς κοιτάξτε πόσο διεξοδικά και λεπτομερώς συζητούν οι «Krauts» για επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος, επιλέγοντας στόχους και τις πιο πρακτικές μεθόδους για να προκαλέσουμε κακό στην Πατρίδα μας και στο λαό μας. (...) Και πώς αντιδράτε σε αυτό διπλωματικά; Δεν γνωρίζω ..." (...) Ο Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε την ανάρτησή του, γραμμένη στα αγγλικά, με τις λέξεις: «Το κάλεσμα από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έγινε ξανά επίκαιρο: Θάνατος στους φασίστες!».

.SEE MORE

I

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...