Καθάρισε ο Αθανασιάδης για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Πανιώνιο Βιντεο.

Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλάους Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ πέτυχε την τρίτη του νίκη στα πλέι οφ της Super League, που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής επιθετικός πέτυχε δύο γκολ απέναντι στον Πανιώνιο στην Τούμπα, βάζοντας την υπογραφή του στην... επαγγελματική επικράτηση της ομάδας του επί του «ιστορικού», για την 4η αγωνιστική.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-1 Τελικό.

 Εκείνο το 3-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο την περασμένη Δευτέρα... πού είναι; Η ΑΕΚ το είχε ρουφήξει, η ΑΕΚ το έκανε χθες εμετό, με μια δική της τριάρα στον Παναθηναϊκό.

Περίεργο. Μια ομάδα να χάνει 3-0 και ύστερα από τρεις μόνον ημέρες να κερδίζει 3-1 την ίδια ομάδα από την οποία είχε ηττηθεί με το βαρύ 3-0. Καθόλου περίεργο,

Προβάδισμα τίτλου για τον Ολυμπιακό, 77-72 τον Παναθηναϊκό

Μια του break, δυο του break, τρεις και «μίλησε» η έδρα.

Φυσικά αναφερόμαστε στη σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ των ανδρών, όπου μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και την «απόδραση» του Ολυμπιακού με τη νίκη από το ΟΑΚΑ, οι Πειραιώτες στο τρίτο ματς κατάφεραν να υπερασπιστούν την έδρα τους, αποκτώντας τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στις 17 Ιουνίου η συζήτηση της αίτησης αναστολής του Mega

Κεκλεισμένων των θυρών, προσδιόρισε να συζητηθεί, στις 17 Ιουνίου 2016, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ν. Σακελλαρίουη αίτηση αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel που ζητάει να «παγώσουν» προσωρινά οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, για τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης τεσσάρων καναλιών, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Γ. Παπαγεωργίου

Νορβηγία: Χρειάστηκαν 32 ώρες για να διαβάσουν τους όρους χρήσης των βασικότερων apps

Σε τι ακριβώς «δεσμεύεται» ένας καταναλωτής όταν αποδέχεται τους όρους χρήσης ενός λογισμικού για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ή μιας εφαρμογής για το κινητό τηλέφωνό του; Για να καταδείξουν πόσο «ανόητοι» είναι όλοι αυτοί οι όροι, οι Νορβηγοί διάβασαν χωρίς διακοπή τους γενικούς όρους χρήσης περίπου 30 προγραμμάτων και εφαρμογών, όπως των Tinder και Twitter, σε μια μαραθώνια ανάγνωση που κράτησε σχεδόν 32 ώρες.

WSJ: Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος νικητής της συμφωνίας στο Eurogroup

«Μεγάλος νικητής από τη συμφωνία του Eurogroup είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος κατάφερε και πάλι να θωρακίσει την εκλογική βάση του από τις περικοπές, οι όποιες εδώ και καιρό το ΔΝΤ επιμένει ότι είναι απαραίτητες για να θέσουν τα οικονομικά της Ελλάδας σε βιώσιμη βάση».
Αυτό αναφέρει ο Σάιμον Νίξον στη Wall Street Journal επισημαίνοντας ότι η

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Το νέο αφήγημα…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς αριστερή παρένθεση …
Η συμφωνία του Γιούρογκρουπ δικαίωσε το νέο αφήγημα, γελοιοποίησε την Αντιπολίτευση και έδωσε στον Α.Τσίπρα τη δυνατότητα να κυβερνήσει όσο…θέλει, υπό την προϋπόθεση ότι οι επόμενες κινήσεις θα διέπονται από στρατηγική ανασυγκρότησης με τεχνική χειρουργικής ακρίβειας…

Ομπάμα: Η ελληνική κρίση χρέους έχει αμβλυνθεί

Η ελληνική κρίση χρέους έχει αμβλυνθεί, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει στον οικονομικό τομέα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την Ιαπωνία, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής της G7.

Η μπουνιά που ισοπέδωσε τον Διευθυντή της Αστυνομίας των Βρυξελλών (video)

Η μεγάλη διαδήλωση των Βελγικών συνδικάτων εναντίον των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στα εργασιακά, που ακολουθεί το παράδειγμα της Γαλλίας, κατέληξε σε κατασταλτικές αστυνομικές παρεμβάσεις, ενώ χρησιμοποιήθηκαν χημικά και αντλίες νερού.
Ωστόσο τον ενδιαφέρον κέρδισε ένα βίντεο που δείχνει τον αστυνομικό διευθυντή των Βρυξελλών Pierre Vandermissen να εφορμά με υπερβάλλοντα ζήλο μόνος του εναντίον αρκετών διαδηλωτών.

Στις 21 Ιουλίου θα καθίσει Στο σκαμνί το καρτέλ των μεγαλοεργολάβων

Στις 21 Ιουλίου θα καθίσει για πρώτη φορά στο «εδώλιο» της Επιτρο­πής Ανταγωνισμού το παράλληλο κράτος, η σκιώδης διακυβέρνηση των μεγαλοεργολάβων, που εδώ και δεκαετίες σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς τους επικεφαλής καθώς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης στήνουν διαγωνισμούς και ροκανίζουν τα χρήματα των φο­ρολογουμένων και τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Summer Night Concert 2016» – Απευθείας από την ΕΡΤ2 (21:30)

Σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, στις 21:30, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD, καθώς και διαδικτυακά από το www.ert.gr, έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν -σε απευθείας μετάδοση- τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, στο «Κονσέρτο Θερινής Νύχτας» (Summer Night Concert Schonbrunn), στη μοναδική ατμόσφαιρα των κήπων των θερινών ανακτόρων του Σένμπρουν (Schonbrunn) στη Βιέννη, με φόντο την πασίγνωστη Gloriette.

ΗΠΑ: 11 αμερικανικές πολιτείες μηνύουν την κυβέρνηση


Στη Δικαιοσύνη κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ προσέφυγαν την Τετάρτη 11 αμερικανικές πολιτείες, καταθέτοντας μήνυση για τα μέτρα που έλαβε με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των διεμφυλικών προσώπων και την αναγνώριση του δικαιώματός τους να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες βάσει της ταυτότητας του φύλου τους.

Πούτιν: Η ανάκαμψη στη Ρωσία δεν θα έρθει από μόνη της


Η οικονομική ανάκαμψη δεν θα επιστρέψει από μόνη της, προειδοποίησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας ότι η χώρα του πρέπει να βρει «νέες πηγές ανάπτυξης» και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να αποφευχθεί η στασιμότητα.

Οργή για κινεζικό άρθρο που ειρωνεύεται την πρόεδρο της Ταϊβάν ως «υστερική» ανύπαντρη


Άρθρο στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης το οποίο αποδίδει «εξτρεμιστικό στυλ» στη νέα πρόεδρο της Ταϊβάν, αποδίδοντάς το μάλιστα στο γεγονός ότι είναι ανύπαντρη, προκάλασε τεράστια οργή στο νησί.
Στο άρθρο γνώμης, το οποίο δημοσίευσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, αναφέρεται ότι η Τσάι Ινγκ Γουέν δεν ζει τη θαλπωρή μιας οικογένειας,

Ν. Υόρκη: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από ανταλλαγή πυρών σε συναυλία του ράπερ T.I.

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα τρία τραυματίστηκαν από ανταλλαγή πυροβολισμών χθες το βράδυ, στη διάρκεια συναυλίας του Αμερικανού ράπερ T.I. στη Νέα Υόρκη.
Το περιστατικό συνέβη χθες στις 22:15 (τοπική ώρα) στην αίθουσα μυσικών εκδηλώσεων Irving Plaza, στη Νέα Υόρκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στον χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον 1.000 άτομα.

Μοσκοβισί: Το βάρος του χρέους θα μειωθεί


Βέβαιος ότι το βάρος του ελληνικού χρέους θα μειωθεί, εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, σε μήνυμά του στο Twitter.
«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά την Ελλάδα» τόνισε στη συνέχεια ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και χαιρέτισε τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι Έλληνες πολίτες.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ Υποχώρηση της Microsoft όσον αφορά αμφιλεγόμενη πρακτική για την αναβάθμιση σε Windows 10

Πολλοί ήταν οι χρήστες που είχαν διαμαρτυρηθεί στο Διαδίκτυο σχετικά με «αναγκαστικές» αναβαθμίσεις των συστημάτων τους σε Windows 10, οι οποίες φαίνονταν να γίνονται χωρίς την άδειά τους.
Η εταιρεία είχε αλλάξει τη «διαρρύθμιση» στο σχετικό pop-up box, όπου προτεινόταν στους χρήστες να προβούν σε αναβάθμιση, με αποτέλεσμα το κλικ που έκαναν οι χρήστες για να βγουν από αυτό να συμφωνεί στο upgrade αντί να το απορρίπτει.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ Ένα βήμα πιο κοντά στις αυτόματες εγχειρήσεις: Ράμματα ακριβείας από ρομποτικό χειρουργό

Έρευνα που δείχνει ότι ένας ρομποτικός χειρουργός μπορεί πραγματικά να προσαρμοστεί στα «ρευστά» δεδομένα του μαλακού ιστού για να πραγματοποιεί ακριβή ράμματα δημοσίευσαν ο Σάιμον Λέοναρντ, επιστήμονας υπολογιστών του Johns Hopkins University και η ομάδα του.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Science Translational Medicine και υπόσχεται να βελτιώσει τα δεδομένα στον χώρο,

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ Το πιο προηγμένο βιονικό χέρι στον κόσμο

«Είναι το πιο προηγμένο χέρι στον κόσμο. Μπορεί να κάνει όλα όσα κάνει το κανονικό σας χέρι- με την εξαίρεση του “V” των Vulcans (Star Trek). Αλλά, εκτός και αν συναντήσω έναν Vulcan, δεν θα το χρειαστώ» λέει ο Τζόνι Μαθένι, χρήστης του πρωτοποριακού ρομποτικού/ βιονικού χεριού της DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου.
Ο Μαθένι βρισκόταν στο Πεντάγωνο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ H Foxconn «αντικαθιστά 60.000 εργαζομένους με ρομπότ»


Σε δραστικά μέτρα όσον αφορά στην αύξηση της αυτοματοποίησης στα εργοστάσιά της και την αντικατάσταση εργαζομένων της με ρομπότ φαίνεται να προχωρά η Foxconn, σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ξου Γιουλιάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, δήλωσε ότι η Foxconn έχει μειώσει σε ένα εργαστάσιο τον αριθμό των εργαζομένων

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ STL: Εφεδρικό στο GPS σύστημα για την αμερικανική πολεμική αεροπορία


Η αμερικανική Iridium Communications ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το σύστημα STL (Satellite Time and Location) της είναι έτοιμο για χρήση ως εναλλακτικό/ εφεδρικό, ή επικουρικό σύστημα στο GPS για την αμερικανική πολεμική αεροπορία.
Η Iridium ανέπτυξε το νέο σύστημα STL με τη Satelles για την αποστολή σημάτων μέσω των 66 δορυφόρων της σε χαμηλή τροχιά,

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ Σχέδιο της Lockheed Martin για ένα επανδρωμένο εργαστήριο γύρω από τον Άρη το 2028

Αρκετές επανδρωμένες αποστολές Apollo, που τέθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, είχαν προετοιμάσει το έδαφος ώστε ο πρώτος άνθρωπος να περπατήσει τελικά στον δορυφόρο της Γης. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, το ίδιο πρέπει να γίνει και στην περίπτωση της κατάκτησης του Άρη, με ένα επανδρωμένο εργαστήριο που, μαζί με τους 6 επιβάτες του, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη

Μπάσκετ: Μείωσε ο Άρης με ΑΕΚ

Ο Άρης νίκησε την ΑΕΚ με 74-69 στο Αλεξάνδρειο, στον τρίτο αγώνα των «μικρών» τελικών και μείωσε τη σειρά απέναντι στην Ένωση σε 1-2, έχοντας κορυφαίο τον Σίμτσακ, που έφτασε στο double-double με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 28 Μαΐου.

Μπάσκετ: Σφοδρή αντιπαράθεση Κοντονή - Βασιλακόπουλου για το ΟΑΚΑ


Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης «από την απαράδεκτη επιχείρηση εκποίησης του ΟΑΚΑ»  κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρει:

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας- Χωροχρονικός καθρέφτης, άγνωστο DNA και προκλητική αποκάλυψη

Ένα χωροχρονικό ταξίδι σε άλλες διαστάσεις, μια περίπλοκη αστυνομική υπόθεση, μια προκλητική δημοσιογραφική αποκάλυψη, μια συναυλία των θρυλικών Queen, μια ανορθόδοξη συνεργασία, η λειτουργία ενός γνωστού μπαρμπέρικου, ένα παράτολμο ταξίδι και ένας τραγικός έρωτας ξετυλίγονται στη μεγάλη οθόνη, αυτήν την εβδομάδα.

Είναι ασφαλές το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Διχασμένη μάλλον εμφανίζεται η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη απέναντι στο
ηλεκτρονικό τσιγάρο. Από τη μία γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, αλλά από την άλλη αυξάνεται η αντίληψη πως κρύβει κινδύνους.
Οι μισοί τουλάχιστον Ευρωπαίοι (51,5%) θεωρούν ότι αυτό δεν είναι ασφαλές, διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το 2012 (27%), με την μεγαλύτερη καχυποψία

Η συγκλονιστική στιγμή της ανατροπής πλοιαρίου γεμάτο μετανάστες στη Μεσόγειο (Photos)

Καρέ καρέ κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός τη στιγμή της ανατροπής πλοιαρίου που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες από τη Λιβύη. Το πλοιάριο ανατράπηκε την Τετάρτη στη Μεσόγειο, μπροστά στα "μάτια" δυνάμεων του ιταλικού πολεμικού Ναυτικού που κατέγραψαν τη συγκλονιστική στιγμή.

Ο Πούτιν «ξεδιπλώνει» σε άρθρο του το σχέδιο για την Ελλάδα

Για την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας έγραψε σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα στις 27 και 28 Μαΐου.
Αναλυτικά, το άρθρο του Ρώσου προέδρου:
«Την παραμονή της επίσκεψής μου στην Αθήνα, θα ήθελα να μοιραστώ με τους